Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dzięki 500 plus ogarniam się i nie wyglądam już z dzieckiem jak dziad

Polecane posty

Gość gość
poszlabyś do pracy debilko i byś więcej miała co najmniej dwa razy :o ale po co, lepiej siedzieć na doopsku...

Gość gość
Polsa powiadasz hmm... Rodzice mojego kuzyna odkładali mu na konto kase.Gdy skończył 18 lat wybrał pieniądze,wydał na imprezy,doopy i pijaństwo :(

Gość gość
Pani Krysiu nie wiem czy pani pisala powaznie z tym, ze ma pani najdzieje, ze program potrwa przynajmniej 8 lat:D bo on padnie zapewnie w przyszlym roku,a jesli nje to czeka nas bankructwo:)

Gość gość
Żaden rząd nie zabierze 500+ to już wiadome,kolejny rząd może go zmodyfikować.Tzn. pieniędzy nie otrzymają osoby z wysokimi dochodami ,tak zapowiada PO i NOWOCZESNA- oczywiście gdyby doszli do władzy za 3 lata. Jednak jestem przekonana że za 3 lata znowu wygra PiS.

Gość gość
Autorko, ale przecież na pewno dostaniesz alimenty na córkę...

Gość gość
Lepiej, żeby kasa szła na ośmiorniczki? PO nie zrobiło nic pozytywnego. Cieszę się, że autorka mogła kupić córce kurtkę i powoli odkłada na remont. Nie mam dzieci, ale uważam, że to dobrze, że rząd pomyślał o rodzinach. Program nie jest idealny. Zamożni nie powinni zostać objęci pomocą. 500+ powinno przysługiwać również na 1 dziecko. Dobre jest to, że zaczęły się zmiany.

Gość gość Irena
Ja widziałam w tv "Pakiet Strażnika", ubezpieczenie dla dzieci, ale połączone z oszczędzaniem. Może coś takiego wybrać? Pytanie ile miesięcznie rata wynosi? Bo dla mnie 300 zł jak tu pisaliście to troszke za dużo :-( Z 500+ juz opłacam angielski, teraz kurtke, buty na zime musimy kupić dla małej, więc 300 to ciut dużo.

Gość gość
A autorka to chyba pracuje, bo nie wierze, ze trzymuje sie z 500 plus i alimentow. A co do programu - tak, orzekna prog dochodu, czyli normalna rodzina z 2 dzieci, dostajaca pieniadze na jedno dziecko znajac zycie i niedorzecznosc tego kraju przekrocz dochod o grosze i nie dostanie, a patola z kilkorgiem/kilkanasciorgiem dzieci, nie parajaca sie praca lub ukrywajaca dochod praca na czarno wciaz bedzie dostawac kuoe kasy. Faktycznie, super program, a jesli naprawde myslicie, ze beda dalej pieniadze na to?? Przeciez to juz jest wyplacane z kredytow:O

Gość gość
Kto był dziadem, to dziadem zostanie.

Gość gość
A ja tam się ciesze ze autorce lepiej . Nie ma piątki dzieci tylko jedno i dba o nie . A co to za wiocha tapetę kłaść ? Niektórym gul skacze ze nie dostają.. i nie każdemu się dobrze powodzi nawet jeśli ukończył szkołę . Pięćset plus nie jest zle bo niektórym faktycznie dużo pomaga .

Gość gość
Tez sie ciesze, ze autorce to pomaga, a tapety sa teraz bardzo ladne.

Gość gość
Pozdrawiam autorkę, a tapety są ok.

Gość Poukładana
No wlasnie, ja juz tez ogarnęłam pierwsze potrzeby przed zimą, nawet troszkę więcej, bo od dwóch miesięcy chowam dwie stówki do koperty:-) I żal zeby tak leżały, myślałam o jakimś koncie. I dziwię się tym niegrzecznym odzywkom tu na forum. Wypraszam sobie, nie jestm patologią. Skoro państwo daje, mam nadzieję jeszce długo, to zamierzam to dzieciakom odkładać, zeby miały lepiej:-)

Gość gośćsandriiiii2
Pis podzielił dzieci ,społeczeństwo.Stworzył nienawiść ,kombinatorstwo. Konkubinaty stają się normą, rozwody fikcyjne separacje.Wartość rodzina nie istnieje.Ta sekta Pisowska jest stworzona przez wymysł szatana,żeby podzielić i stworzyć nienawiść w kraju.Najlepiej że ta pisowska sekta udaje wielkich katolików. Samotna matka z dochodem 1601 zł,klepie biedę płaci bogaczowi żeby miał na lepsze winko.Sama mam dwójkę dzieci ,przekroczyłam złotówkę nie mam nic,bo według Pisolandi moje 18 letnie ma przerwać naukę i pracować ,nie należy się nic.Karma zła wróci do tego łajdactwa,co woli dać bogaczom,patologii leżącej,a samotną matke pracująca ma w czterech literach.

Gość gość
chcesz kasę teraz? zdobądź ją w prosty sposób!! www.forsa.exhl.pl/l/3/kasateraz

Cieszę się autorko że twoja sytuacja finansowa się poprawiła, ale według mnie sam program 500+ to zły pomysł. Państwo powinno pomagać rodzinom ale poprzez zmniejszanie podatków, zmniejszenia kosztów zatrudnienia itd. Na takim rozdawnictwie państwo daleko nie zajedzie...

Gość Miminka3
Ja tez sie zgadzam, ze 500+ to nie najlepszy pomysł. Wciąż słychać,mże go przejadamy, a niektóre rodziny przepijają...to smutne. Ale dopóki te pieniądza są to takie wsparcie odkładamy z mężem dla dzieciaków. Juz drugi miesiąc będzie niedługo kiedy mamy Strażnika przyszłości dla naszych dzieci. 100 zostaje na przyjemności, a dzieciaki mają ubezpieczenie i na ich funduszach zaraz bedzie po 300zl. Spożytkowaliśmy najlepiej jak mogliśmy :-)

Gość MartaK2
Ja tez widziałam strażnika przyszłości. Troszke mnie przeraża wizja oszczędzania przez kilkanaście lat, bo nie wiadomo co nas czeka i jak długo to 500+ będzie... Ale chyba trzeba. Bo za parę lat okaże sie że kasa przez palce przeleciała i zamiast miec coś odłożone to mamy nowy telewizor. No i ubezpieczenie dzieciaków. Teraz są małe, ale kto wie co sie bedzie działo, tyle się teraz przypadków chorób słyszy...

Gość gość
Witam,to ja autorka :) Ostatnio kupiłam tak jak zaplanowałam łóżko dla córki. Może i używane ale własne i już nie musimy się gnieździć w jednym. Pozdrawiam inne mamy i przykro mi że nie wszyscy załapują się na ten program,że taki bogacz dostanie a normalny Kowalski ma pod górkę.

Fajnie, ze tyle ludzi się ubezpiecza i myśli o dzieciach. To chyba najlepsze co możemy dla nich zrobić - ubezpieczyć je i odkladać pieniądze na ich przyszłość. A tego Strażnika też widziałam w tv. Wygląda obiecująco. I jeszcze ta premia i 100% ochrony kapitału, to wyjątek (!)

Gość gość
13:07 charujesz,bo nie znasz ortografii glupku :-D dobrze,autorka nie wydaje kasy na glupooy,lepiej zajmij się tymi co przepijaja kasę albo kupują playdtation! Basen i wędliny,kurtka to nie są dyrdymaly a ludzkie potrzeby i pisze to ja,która za dziećmi nie przepada i sama nie zarabuam kokosow

Gość gość
Autorko fajnie masz. Ja tez sie cieszę że dostajemy z mężem na drugie, bo mogę w końcu wydac na zabiegi u kosmetyczki. 5 stowek starczy. Dzieci i tak wszystko maja bo duzo zarabiamy.

Gość gość
11:40wlasnie tacy nie powinni dostawać od państwa złamanego grosza

Gość gość
taaa:D odkladanie latami - super pomysl jak ksiazeczki mieszkaniowe, rodzice wplacali dzieciom o miesiac kupe kasy na ksiazeczke, a w dniu 18 urodzic dziecko dostalo grosze;)

Gość Krysia690
Witam,to ja autorka usmiech.gif Ostatnio kupiłam tak jak zaplanowałam łóżko dla córki. Może i używane ale własne i już nie musimy się gnieździć w jednym. Pozdrawiam inne mamy i przykro mi że nie wszyscy załapują się na ten program,że taki bogacz dostanie a normalny Kowalski ma pod górkę. - Gratuluję! Mnie to by było nawet wstyd składac wniosek o te 500 jakbym zarabiała tyle, co politycy... Mam znajomą, która nie ma slubu ze swoim facetem i jej niektzórzy mówią, przecież Tobie się należy 500 plus jako samontej matce - dziewczyna przyzwoita, pyta od kiedy jest samotna, bo jej sie nie wydaje?? A to takie polskie prawda? Jak da się wyciągnąc kasę to wyciągajmy, co tam rzeczywistość. :/ Ktoś zauważył, ze program nie potrwa na pewno 8lat - możliwe, ale to zalezy od priorytetów władzy, Jak kobiety teraz zachodzą w ciąże, to będą wściekła jak po urodzeniu dziecka jednak nie dostaną - wszystkie bedą mówiły , że z gwałtu, albo jeszcze lewe zaświadczenie, że uposledzony płód będą kombinowały... Mnie trudniej będzie opłacać te polisę bez 500 plus, ale na pewno nie zrezygnuję - nie ma już takiej infalcji jak za czasów sławnych książeczek mieszkaniowych ;)

Gość gość
Ja ma na jednej ścianie tapete i jest ładnie są dużo lepsze niż kiedyś A wy teraz lubicie piaskowiec kłaść w domu na ściany to dopiero tandeta Autorko cieszę się że ten program ci pomógł myślę że wiele w życiu przezylas należy wam się coś dobrego i zachęcam do odwiedzania second hand bo tam możecie się ubrać obie super za małe pieniądze