Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

amazingcrazy

Znow zapalenie ucha, szczepić na pneumokoki?

Polecane posty

Witam Mój synek 3 letni znowu złapał zapalenia ucha, do 2 lat chorował na ucho bardzo często. Mieliśmy teraz rok przerwy i znów zapalenie ucha, lekarka radzi zaszczepić na pneumokoki, co wy o tym myślicie? mieliście taką sytuacje?

Gość gość
Odstawiłam mleko, cały nabiał, słodkie bułki, zastąpiłam chlebem razowym i dziecko samo wyzdrowiało bez żadnych leków. I dodatkowo zaszczepiłam na pneumokoki, ale one nie pomogły wcale tak jak to zrobiła dieta.

Gość gość
Co mówi laryngolog? Pewnie alergik- zacznijcie leczyć ją to odrazu będzie poprawa.

nie bylismy u laryngologa, jak byl mniejszy to pojechalismy by pobral wymaz z ucha do badania ale stwierdzil ze jest go za malo, a dziecko plakalo tak bardzo

Gość gość
To kto wam leczy zapalenie ucha? Pediatra? Może choruje na wysiękowe zapalenie ucha?

Gość gość
Szczepionka napewno nie jest wyjściem.

Gość gość
Szczepic.

mial teraz rok przerwy to myslalam ze to juz koniec, mysle szczepic. jak byla przerwa to myslalam ze nie potrzeba szczepic, a ktos szczepil i byla poprawa?

Gość gość
https://www.youtube.com/watch?v=TrYP1CROLR0 Polecam posłuchać o dobroczynności mleka, potwierdzam na przykładzie swoich dzieci, że po odstawieniu przetworów mlecznych skończyły się katary, choroby. Mleko strasznie zaśluzowuje organizm i jest przyczyna wielu chorób u dzieci. Zachęcam do zbadania tematu.

Gość gość
Nam pomoglo wyciecie migdala. Po tym bylo ok. Szczepienie nic tu nie pomoze

Gość gość
Moje dziecko mialo kilka zapalen ucha. Pediatra ZAWSZE wysylal mnie do laryngologa. Nigdy nie bylo wymazu tylko on zagladal do ucha i ocenial czy jest stan zapalny i potrzebny antyb, czy lekkie zapalenie od kataru i wtedy krople do ucha. I zawsze badanie sluchu ktore mialo na celu sprawdzic czy jest plyn. Nigdy nie proponowano na to szczepienia. Byc moze dziecko ma plyn i stad te nawroty. Masz za kazdym razem antyb? Moim zdaniem KONIECZNIE INNY DOBRY LARYNGOLOG poszykaj w okolicy.

Gość gość
Mówią, ze pneumokoki powodują zapalenie ucha, ale żeby to stwierdzić na pewno trzeba zrobić wymaz. Na pewno zaszczepić nie zaszkodzi, tylko trzeba to zrobić, kiedy dziecko jest zdrowe na 100%.

Gość gość
Ja zaszczepiłam na pneumokoki, tak samo mówili, że szczepienie pomoże na uszy, ale na razie jakiś spektakularnych efektów nie widzę, bo synio dalej choruje, choć może faktycznie ciut rzadziej niż ostatnio.