Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Większość Polaków w ogóle nie zna języka angielskiego i taka jest prawda

Polecane posty

Gość gość

kilka dni temu w hotelu uslyszalam jak dziewczyna mowila do dwóch ruskich ze muszą zmienic pokoj bo w ich pokoju jest awaria, ze wody nie bedzie do wieczora... mowila 80% po angielsku 20% po polsku...nie zapomne tego jak wtrącila w angielskie zdaniu to AWARIA IN YOUR AND YOUR FRIEND ROOM, THERE IS NO WATER TILL 18PM :O myslalamze sie posikam...fakt hotel raczej z tych niegwiazdkowych no ale bez jaj :) tak wlasnie wygląda typowy angielski u typowego polaka :classic_cool:

Gość gość
Po co znac angielski w polsce przeciez ten kto do polski przejezdza niech nauczy sie polskiego

Gość gość
fakt, że nie znają, ale... zgadzam się z przedmówcą jedź do francji, to przekonasz się, że jak nie znasz francuskiego to nawet w hotelach ciężko się dogadać. te debile po angielsku ledwie dukają, a każdy ma w szkole od dziecka

Gość gość
Ja jako studentka dorabiałam jako korepetytor z angielskiego i poziom wiedzy niektórych maturzystów mnie powalał, "I is" " I see very books", i to u dzieciaków które miały angielski od pierwszych klas podstawówki, więc to co pisze autorka wcale mnie nie dziwi ani nie szokuje.

Gość gość
A najlepsze że przychodzili tacy kilka miesięcy przed maturą i byli w szoku, że języka nie da się biegle nauczyć w kilkanaście lekcji :P

Gość angle
nie wiem jaka jest prawda, skoro tak wielu wyjechało do UK i dobrze sobie radzi, ja znam i ciągle się uczę, staram się codziennie po 5-10 minut, jest tyle fajnych materiałów z native speaker'ami na YouTube, są wydania online brytyjskiej prasy, facet z którym się spotykam( Brytyjczyk, z wyższym wykształceniem), twierdzi że mój angielski robi wrażenie, a ja i tak ciągle niezadowolona

Gość gość
We Francji bardzo dużo ludzi zna angielski, hiszpański czy niemiecki ALE ONI NIE CHCĄ mówić w innym języku, uważają że ich język jest tak wspaniały że to obcy powinni się uczyć francuskiego, a nie oni będą mówić po angielsku. Wolą udawać że nie znają, w dużych sieciowych hotelach muszą znać angielski, jeśli pozwalacie sobie na traktowanie was jak śmieci i jeszcze za to płacicie to wasz problem :) Zapamiętajcie to sobie PŁACE ŻĄDAM !