Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czemu Polska zagranicznym turystom nie ma nic do zaoferowania?

Polecane posty

Gość gość

Polska jest nieatrakcyjna turystycznie

Gość gość
Zależy dla jakiego rodzaju turystów. Jeśli ktoś chce pozwiedzać piękne miejsca i posłuchać interesujących historii, to Polska jest pod tym względem bardzo atrakcyjna. Choćby ze względu na liczbę zamków czy parków narodowych. Natomiast jeśli dla kogoś turystyka to chlanie do upadłego w klubach (przodują w tym Anglicy i amerykańscy studenci), to poza Warszawą czy Krakowem będzie się nudził.

Gość gość
wszystkie miejsca sa atrakcyjne, sek w tym, zeby ludzie mowili po ang, bo inaczej turysci sie nie dogadaja, nieczego nie dowiedza.

Gość gość
Nie nie mają mówić w polsce po angielsku to Polska to niech turysci naucza sie polskiego Bo są goscmi

Gość gość
tak tak tak, a ty jadac do japonii na tydzien mowisz po japonsku, a do egiptu zasuwasz w egipskim dialekcie. Ja jezdze do ok 3-4 innych krai w roku, mowisz, ze mam sie uczyc 3-4 jezykow rocznie? Ang. to jezyk uniwersalny.

Gość gość
gość dziś tym bardziej wstyd, że nawet ojczystego języka się nie byłaś/eś w stanie nauczyć jak należy :o

Gość gość
Mój mąż nie jest Polakiem i we wszystkich miejscach, do których go zabrałam w Polsce, przynajmniej część obsługi mówiła po angielsku, a i wynająć anglojęzycznego przewodnika było można. Albo kupić mapę czy broszurę po angielsku. Tak więc nie jest tak najgorzej. W polskich hotelach i restauracjach też dogadasz się po angielsku. Gorzej z obsługą w pociągach.