Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CO POD KURTKE W TAKA POGODE

Polecane posty

Gość gość

DZIEWCZYNY CO UBIERACIE DZIECIOM jesli na zewnatrz jest ok 2st na minusie, nawet 0st??? ja mojej corce zakladam bluzke z dlugim reawem, czasem podkoszulke i obowiazkowo bluze/sweter(dostosowany oczywiscie do grubosci kurtki ) i na to kurtke. wczoraj moja kolezanka wpadla do nas na kawe i mala miala na sobie tlyko bluzke z dlugim rekawem i kurtke??czy to nie za lekki ubior??? czy ja przesadzam z nadmiarem ciuchów?jej argument to ze mala ma bardzo gruba kurtke..ok ale chyba jednak zawsze cos tam podwieje...nie wiem juz sama. jak jest u was?/

Gość Mama 2 plus 1
Bluzka z krótkim rękawem + bluza + kurtka. Gdy jest zimniej ewentualnie bluzę zastępuje polarem.

Gość gość
serio tak cienko ubieracie dzieci? to ja sie nie dziwie ze w przedszkolu co drugie chore.

Gość gość
Chyba: W CO ubieracie DZIECI :o Bluzka, na to sweterek albo bluza, i kurtka (ma porządną kurtkę "3 w 1", dobrze chroniącą przed wiatrem i zimnem, a jednocześnie oddychającą; całą rodziną kupujemy już tylko takie zresztą).

Gość gość
Ja zakładam tylko koszulkę i bluzkę/grubszą bluzę w zależności od temp. Na to kurtkę. Siebie ubieram tak samo. Trzecią warstwę założę przy minus 10.

Gość gość
Body ( bez rękawów) i bawełniana bluzka lub bluza/sweter

Gość Mama 2 plus 1
Moje akurat jest juz w 1 klasie ale chodzi tak ubrany od przedszkola i jakoś właśnie nie choruje.

Gość gość
Pod kurtką tylko bluzka z długim rękawem lub bluzka z krótkim na to bluza z zamkiem(by mógł zdjąć w przedszkolu gdy będzie mu za ciepło).

Gość gość
U nas praktycznie zawsze tylko bawełniana bluzka z długim rękawem pod spodem, ulubiony strój małego. A kurtki ma różne w zależności od temperatury, na duże mrozy czeka kombinezon narciarski, ma ciepłą zimową, lżejszą- przejściową, ma sztormiak na wiatr i deszcz, gumowy komplet przeciwdeszczowy, bluzę ocieplaną i wiatrówkę. Dużą częśc dostaje, ale generalnie ma kurtkę na każdą pogodę i temperaturę. Tak mi najwygodniej, wiem że wyjdę do sklepu, na zajęcia dla dzieci, na terapię, do biblioteki czy znajomych właśnie, czy gdziekolwiek się tam pojawiamy, i wystarczy jedną warstwę ściągnąć. I przede wszystkim jemu jest wygodniej, lepiej dwie warstwy niż 3 albo 4, nie mówiąc o tym że sam się sprawniej ubiera. W przedszkolu sama widziałam jak nieraz dzieci w jego wieku, czyli pięciolatki, nie pilnowały że miały jeszcze chustkę na szyję i sweterek, i tylko wierzchnią warstwę zakładały na spacer, a pani tego przecież nie dopilnuje.

Gość gość
Do 12:50 ja ostatnio w anglii widzialam roczne dziecko w wozku z golymi stopami (bez butow i skarpet) przy 5st. Najpierw bylam w szoku ale potem okazalo sie ze przez to "angielskie hartowanie" dzieci mniej choruja (a tam przeciez ciagle wieje i pada). Lepiej by dziecku bylo troche zimno niz za cieplo. A u nas juz przy 10st mamuski ubieraly swoje dzieci jakby sie na Syberie wybieraly i potem ciagle choroby.

Gość gość
Podkoszulkę, bawełniana zwykla bluzkę i kurtkę dostosowaną do temperatury. Taką pomiędzy deszczówka a ciepłą puchową zimówką lub bluzę na ciepłym miśku.

Gość gość
Teraz moja z tatą chodzi do przedszkola jakieś 250m na piechote. Kurtka gruba(ala narciarka z pasem) bluzka cienka (w przedszkolu gorąco) koszulka na ramiączka legginsy i na to dresy na przejscie jak zimniej to takie nieprzemakalne od spodu z polarem. Do tego czapka wiazana pod szyją szalik rekawiczki. Jak bedzie mniej niż 0 może dam bluze jeszcze cienką. Buty to takie trapery ocieplane.Jak było wiecej jak 10 chodziła w trzewikach z mrugały. Ciepło jej ale sie nie poci.

Gość gość
Na tak niską temperaturę corka na kurtke parkę beżową z miśkiem pod spodem wiec zakładam jej podkoszulkę (albo i nie) oraz zwykła bawełniana bluzkę z długim rękawem. Na dol legginsy i spodnie na gore dresowe albo inne luźniejsze spodnie a jak jedziemy samochodem w obie strony to bez podkoszulki i bez legginsów a same spodnie dresowe/jeansy albo materiałowe. Dzieci w przedszkolu ciagle chorują i to wcale nie od zbyt lekkiego ubioru. Wejdź sobie w takie środowisko bakterii to zrozumiesz.

Gość gość
Najlepsze są gazety. Są nawet lepsze od bielizny termoaktywnej. Nie przepuszczają wiatru, a odprowadzają wilgoć. Polecam.

Gość gość
to jak wy sie ubieracie ? tez tylko bluzka i kurtka???bez swetra??serio????

Gość gość
Oczywiście, że tak.

Gość gość
ja ubieram dziecko : przy temp.0 : bluzka z długim rękawem + bluza na polarze + ciepła kurtka + czapka ( gruba bardzo ciepła)+ rękawiczki + szalik , rajtki + spodnie . przy temp wyżej niż 0 ; bluzka z długim rękawem + bluza na polarze + ciepła kurtka , czapka (gruba bardzo ciepła) szalik , spodnie skarpetki . przy temp 10 C jeżeli jest ciepło bluzka z długim rękawem +ciepła kurtka + cieńsza czapka (ale dalej ciepła) szalik ,ciepłe dresowe spodnie na polarze .