Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość8956

Czy istenieje ryzyko ciąży przy zwymiotowanej tabletce antykoncepcyjnej?

Polecane posty

Gość gość8956

7 dni temu przyjelam tabletke jak zawsze o 21:00 a o 00:30 nastapily u mnie wymioty spowodowane zatruciem pokarmowym. Byl to 2 tydzien stosowania tabletki a ja nie wzielam kolejnej tylko nastepnego dnia o zwyklej porze nastepna, jakby nigdy nic. Szóstego dnia od tego zdarzenia kochalam sie bez zabezpieczenia. Czy jest jakies ryzyko, ze moge byc w ciazy?

Gość gość
a wczesniej bralas jakies inne tabletki antykoncepcyjne? czy dopiero od 2tyg bierzesz i wczesniej zero chemii?

Gość gość
Większość nieplanowanych ciąż przy zabezpieczaniu to właśnie takie przypadki jak zwymiotowana tabletka albo choroba, ponoć gorączka też zmienia gospodarkę hormonalną. Tak więc jest szansa że jesteś w ciąży.

Gość gość8956
Brałam wczesniej jeszcze 3 opakowania tabletek, obecne jest moim 4.

Gość gość
Ulotkę sobie poczytaj tam jest wszystko napisane to takie trudne?

Gość gość
Co za pytanie..jasne że tak

Gość gość
Niekoniecznie moglas zajsc skoro bierzesz juz od ok 4 miesiecy. Organizm juz sie zdarzyl zatruc. Ja kiedy odstwilam tabletki to dopiero po pol roku zaszlam w ciaze.

Gość gość
Skoro bierzesz tabletki od niedawna to jest takie ryzyko. Ale ja np. biorę od kilku lat i jak miałam kilkumiesięczną przerwę w braniu to organizm tez się od razu nie przestawił, nawet na okres czekałam 2, 5 miesiaca, wiec jeśli już organizm przyzwyczaił sie do tabletek to jedna nie powinna niczego zmienić, takze raczej i tak bedziesz bezplodna przez ten czas. A zreszta zeby zaczela sie owulacja i pecherzyki dojrzaly tez trzeba kilku dni, wiec prawdopodobienstwo sjest moim zdaniem male

Gość gość
A na opakowaniu piszą tak na wszelki wypadek, bo przeciez jakieś tam ryzyko jest. Ale ja mysle, ze minimalne bo tak szybko owulacja by sie nie pojawiła. Predzej już jakis antybiotyk oslabiajacy dzialanie mógłby mieć wplyw bo dzialanie byloby oslabione dluzszy czas i owulacja zdążyłaby się pojawić. Taz sama czasem zapomnialam tabletki i w ciaze nie zaszlam

Gość gość8956
Ulotke oczywiscie czytalam, ale chce tez znac opinie innych kobiet. Dziekuje za pomoc :)