Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćlp

DNA na ojcostwo

Polecane posty

Gość gośćlp

Kilka lat temu zostałam zgwałcona (po raz ostatni). Gwałcił mnie mój ojciec i mój brat. W wyniku tego zaszłam w ciążę. Dziecko nie żyje - jest pochowane. Czy jeśli wykonam badanie DNA na ojcostwo biorąc pod uwagę tylko DNA mojego ojca to będzie ono wiarygodne ? Czy jest to tak duże pokrewieństwo między nami wszystkimi że badanie DNA nie będzie wiarygodne, w końcu ja, mój brat, mój ojciec i moja córka jesteśmy w dużym stopniu spokrewnieni.

Gość gość
Uważam że takie badanie powinno dać odpowiedz kto jest ojcem dziecka problemem moim zadaniem może być z kosztem tego badania gdyż jest drogie chyba że oskarżysz ojca wtedy koszty pokryje państwo.

Gość gośćlp
a jeśli wykonam badanie tylko jednej osoby - mojego ojca to da to pewność że to nie jest dziecko mojego brata ? w końcu DNA wszyscy mamy podobne - jesteśmy spokrewnieni

Gość gość
Tak ale musisz mieć dla porównania DNA dziecka a z tego co piszesz dzieciątko twoje nie żyje no chyba że masz jakiś materiał biologiczny dziecka np. włosy.

Gość gość
Nie odpowiedziałam na pytanie, oczywiście w dzisiejszych czasach badanie DNA wskaże dokładnie kto jest ojcem dziecka nawet wśrod blisko spokrewnionych osób chyba że to są blizniacy jednojajowi, twoj brat ma podobne ale nie identyczne DNA jak twoj ojciec

Gość gośćlp
moje dziecko jest pochowane więc mogą zrobić ekshumację

Gość gość
Tak, ale wiążą się z tym koszty ale nie wiem jak duże.

Gość gośćlp
czyli jeśli zrobią to badanie pod kątem ojca to będzie wiadomo że w jakimś stopniu DNA jest podobne. Bo chodzi o to że nie chcę podawać brata do sądu - wiem jak to brzmi, ale on to robił bo nasz ojciec mu kazał. I nie chcę narobić problemów bratu bo i tak dużo przeszliśmy. Chciałabym tylko alby powiedzieli mi czy mój ojciec jest także ojcem mojego dziecka. Bo chyba może wyjść taka sytuacja że okaże się że DNA jest podobne ale nie do końca zgodne i sąd "domyśli się" że to może być dziecko kogoś innego spokrewnionego np mojego brata

Gość gość
Jeżeli to jest dziecko, twejego ojca, to spoko DNA to dokładne badanie, ale jest możliwość że ojcec będzie się bronił i powie że to jest dziecko twego brata i istnieje możliwość że brat będzie musiał poddać się temu badania trudno przewidzieć sytuacje.

Gość gośćlp
może ojciec nie powie nic o bracie, wtedy przecież jeszcze bardziej się pogrąży, a nie jest chyba większym zjeebem niż mi się wydaje ... martwię się tylko żeby sami - bez badania -nie doszli do tego że to dziecko mojego brata, co później ewentualnie potwierdziliby badaniami

Gość gość
Jeśli ojciec się przyzna to w ogóle badania nie będą potrzebne, tak czy innaczej powinien ponieść odpowiedzialność za swoje haniebne czyny nawet w sytuacji gdyby to nie było jego dziecko kara i to sroga mu sie należy.

Gość gość
nie znam twojego ojca i trudno przewidzieć jak się zachowa w momencie oskarżenia chociaż nic bym dobrego się po nim nie spodziewała jako ojciec był kanalią, chociaż wiedząc że jak poda brata jako ojca pogrąży się bardziej i odpusci sobie, tak czy innaczej będzie ratował swój tyłek i na honorowe zachowanie bym nie liczyła.

Gość gośćlp
trudno przewidzieć jak będzie, za dwa tygodnie mam rozprawę więc zobaczę co się będzie działo. Ojciec był strasznym tyranem, dobrze że już się od niego uwolniliśmy. Dzięki za odpowiedzi, trochę mi lżej na duchu ... trzymaj za mnie kciuki

Gość gość
w jakiej to wsi miało miejsce takie wydarzenie?