Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szarak123

gorączka 39.2 u 4.5 latki

Polecane posty

Gość szarak123

Cześć. Dziewczyny wczoraj o 20 byłam na izbie przyjęc bo còrka dostała goraczki po 4 godz były wyniki ma infekcje dròg moczowych leukocyty 25 w moczu. Posiewu nie zrobili, morfologia ok i crp 1.5. Jest po 3 dawkach zinnatu teraz gorączka 39,2 . dałam paracetamol i robie okłady z octem. A jak to jakaś sepsa ja oszaleję. Moze antybiotyk nie trafiony

Gość gość
Natychmiast jedź z małą na izbę przyjęć. Po tym nietrafionym antybiotyku może jeszcze gorzej dziecku zaszkodzić to nic że już 2 raz odwiedzasz izbę przyjęć ale w końcu zdrowie dziecka jest najważniejsze.

Gość gość
Crp 1,5 i antybiotyk? Ty u lekarza bylas czy znachora?

Polecam nadtlenek wodoru tylko nie stosować dużego stężenia:classic_cool:.Mi zawsze gorączkę likwidowało:classic_cool:.Problem w tym że jest problem z dobijaniem choroby:O.Ale to w przypadku mikrobów bo w przypadku innej przyczyny nie wiem:O.

Gość gość
Crp 1,5, leukocyty 25, morfologia wporzadku czyli nie ma zadnego bakteryjnego zapalenia. Jedz na izbe, bo to chyba cos wiecej niz infekcja drog moczowych.

Gość gość
Ale jak moze byc inf drog moczowych wirusowa czy co? Przeciez crp dobre.. Spokojnie autorko bez paniki. Czy goraczka daje sie zbijac? Spada troche? Nie mysl o sepsie....... Czy jak spada goraczka dziecko wyglada w miare dobrze czy lezy plackiem caly dzien? Namocz skarpety w wodzie z octem to pomaga zbijac goraczke - nie zaszkodzi napewno.

Gość gość
A podajesz nurofen na przemian z paracetamolem? Na moje dziecko np paracetamol slabo dziala. Znasz swoje dziecko czy nurofen nie jest lepszy? Dawaj picie dziecku nie nakrywaj mocno i lekka pizamka. Spokojnie to tylko infekcja. Skad takie straszne mysli? Dawaj wit c jest dobra na drogi moczowe

Gość gość
Do ksiezyca Tu nie autorka. Jak stosujesz ten nadtlenek?

Gość gość
Czarny Ksiezyc Wodą utlenioną, wybielaczem, perhydrolem czy utleniaczem paliwa likwidujesz goraczkę?

Gość szatak123
Tu autorka. Był lekarz prywatnie u còrki , zmienił antubiotyk na cedax, plus żurawit junior i wit c. Podaję jej paracetamol ( pedicetamol bo ma małą dawkę i po tym dopiero spadała gorączka ) mała była żywa jak jej temperatura spadała. Dużo pije , jesc nie chce ale nie naciskam. Co do lekarki z izby przyjęć wczorajszej , to m wrażenie że siedziała tam za karę, còrce nie chciała uszòw sprawdzić o co prosiłam bo stwierdziła że ona nie jest od tego tylko laryngolog. Ibufen słabo na còrkę działa i tak dawałam naprzemiennie. Jestem biedniejsza o 200 zł ale mam nadzieję że spokojniejsza. Dzięki

Gość DoktorTataPL
A w mocu były bakterie? albo azotyny? mocz pobierany cewnikiem czy do kubeczka? Przy takim CRP sepsy nie musisz się bać. A ten nadtlenek wodoru to do picia rozumiem? Bo nie wyobrażam sobie podania przez cewnik...

Gość gość
W moczu były tylko leukocyty i ciężar moczu jest za niski, reszta w normie. Mocz do kubla był pobierany bez pidmycia bo mała.miała podaną kroplòwkę z glukozy a żadnej krowy nie było zeby ja odłaczyła i zrobiła do kubka . jutro zrobię mocz i mam dzwonić do lekarza.

pamiętaj żeby bardzo dokładnie umyć kroczę przed pobraniem. Z tego moze jeszcze wyjść jakaś banalna wirusówka. Przy tych wynikach raczej nie obstawiałbym ZUM'u.. A jakieś inne dolegliwości u dziecka?

Gość gość
Tak, wiem że mam ją podmyć. Zresztą mała jest kąpana codziennie bez wyjątkòw , używam emolium. Raz w tyg robię jej kąpiel w gencjanie , i jestem zdziwiona skąd ta infekcja moczu. Nadmienię że mała ma stwierdzoną astmę i jest na sterydach wziewnych. Jest też po drenażu laserowym uszòw i wycięciu 3 migdała , stąd nacisk na ip o badanie usxòw ( mała miała wysiękowe zapalenie uszòw). Ktore nie boli a objaeiało się niedosłuchem. Skarżyła się też na bòl brzucha na wysokości pępka , ale często się uskarża właśnie na te bòle i ja jej zrobiłam prywatnie usg brzucha i wyszło ok. Więc ja już sama nie wiem o co chodzi. Lekarz brzuch zbadał, miękki . z drugiej strony ma 5 inhalacji dziennie ze sterydòw plus steryd do nosa plus wyszło nam uczulenie na roztocza kurzu domowego , więc odczulamy ja doustną szczepionką. Brak słòw.

Gość DoktorTataPl
Kapiel w gencjanie raz w tygodniu? A z jakiego powodu?

Gość szarak123
Moja mała bardzo się odparza (pupa) i dlatego gencjana wodna. Odkąd ją stosuję jest ok. Dzisiaj robiłam badanie moczu leukocyty 0-1 w polu widzenia reszta ok. Jutro robie jeszcze raz mocz.