Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

siemie lniane czym rozdrabniać?

Polecane posty

Gość gość

Do tej pory używałam moździerza, ale chciałabym rozdrobnić tak, żeby dodać np. do kefiru i nie czuć ziarenek. Szukałam jakiegoś młynka do kawy. Jaki polecacie z takich tańszych, który da sobie z tym radę. Szukam czegos tańszego bo po pierwsze będzie tylko służył do mielenia siemienia. Kawy nie pijemy. Z drugiej strony nie wiem czy wytrwałam w spożywaniu i młynek będzie stał na półce.

Gość gość
po co rozdrabniasz? ja sypię normalnie w ziarenkach i do twarożku i jest bardzo smaczne, chrupie sie jak pestki słonecznika

Gość gość
Miele zwykł starym PRLowskim;) młynki do kawy rodziców. Moim zdaniem, jakiego byś nie kupiła, da sobie radę z siemieniem. A młynek może się przydać do mielenia innych rzeczy, np płatków owsianych (na "mąkę" do omletow) czy kardamonu do deserów

Gość gość
Dzięki za odpowiedzi. Rozdrabniam dlatego ponieważ jeżeli nie naruszy się ziarna organizm nie ma szans wchłonąć np. kwasów omega

Gość gość
Rozdrabniam zwykłym elektrycznym z carrefoura.

Gość gość
Można w aptece kupić mielone.Długo nie może stać otwarte bo traci wartość ale można mniejsza paczkę.Sama kupuję

Gość gość
Te w aptece sa odtluszczone wiec lipa bo pozbawione najlepszych właściwości. Tez miele w starym mlynku