Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie do osób, które nie dawno remontowały łazienkę.

Polecane posty

Gość gość

Jak macie ją urządzoną? Wanna czy prysznic? Jak prysznic to jaki brodzik? Jaka toaleta (podwieszana czy stojąca)?

Gość gość
ja robiłam remont 3 lata temu, mimo że fajnie wyglada muszla wiszaca-zespół podtynkowy to ci szczerze odradzam same mamy kłopoty z tym, ja mam wanne ale mam taka szybę zamontowana na wannie ze prysznic mozesz brac spokojnie, poszukaj w necie to zobaczysz jakie to fajne rozwiazanie, teraz w kazdym sklepie gdzie kupujesz rzeczy do łazienki mozesz zrobic wizualizacje omputerowa łazienki, ja kupowałam w danym sklepie-mała miejscowosć jak u nich kupujesz to tawizualizacje masz za darmo,fajnie bo widzisz co i jak wszystko masz obliczone i ustawione

Gość gość
Ja też mam wannę. Mam też wiszącą muszlę i spłuczkę podtynkową., i nie mam z nią żadnych kłopotów. Ważne aby kupić produkt dobrej jakości. Ja mam hiszpańską muszlę Roca i spłuczkę Geberit. Nie wiem jak duża jest Twoja łazienka, ale glazura układana poziomo optycznie powiększa wnętrze.

Gość gość
Ja mam bialo-srebrną łazienkę z kabiną prysznicową we wnęce. Toaleta podwieszana :)

Gość gość
My jesteśmy w trakcie budowy łazienki. Sprzęt jeszcze nie sprawdzony. Ale prysznic- deszczownica bez brodzika czyli odplyw liniowy plus szyba do połowy. Sedes wiszący, spluczka podtynkowa. Plytki oczywiście na całych ścianach podłużne.

Gość gość
Dziewczyny a kolorystyka? Nie mogę się na nic zdecydować...

Gość gość
Ja mam biało-czerwoną i grafitowa podłogę. Płytki białe na całych scianach plus szeroki czerwony pasek na jednej ścianie. Szafki czerwone. W domu ogólnie jasne kolory i brązowe meble, wiec ten czerwony w łazience trochę tak na przełamanie.

Gość gość
My kilka miesiecy temu urzadzalismy łazienkę. Mamy wannę i toaletę podwieszaną że spluczką podtynkową i nie mamy z nią problemów, ważne żeby jak ktoś wyżej napisał wybrać dobry zestaw my też mamy Geberit. Kolorystyka to duże ciemno szare płytki + brązowe imitujące drewno (w kształcie paneli). Nad umywalką mamy duże lustro wbudowane w płytki które optycznie powiększa nasza niedużą łazienkę.

Gość gość
U nas też wanna mimo że łazienka malutka, ale synek się uwielbia w niej kąpać, a ja też wolę nogi golić siedząc w wodzie. Jest uchwyt na prysznic i drążek z zasłonką jak ktoś woli opcję szybkiego prysznica, mieliśmy wcześniej taki parawan prysznicowy, ale albo się słabo trzymał na naszej wannie, albo synek był za mało delikatny, w każdym razie szybko się zdezelował. Muszla podwieszana, dużo łatwiej z myciem podłogi, spłuczka podtynkowa, mieliśmy wcześniej taką kilka lat i nic się nie działo. To już prędzej takiej wolno wiszącej bym się obawiała przy dziecku które czasem oprze się mocniej czy pociagnie, a tu nie ma czego zepsuć.

Gość gość
Ja mam beżowo szarą. Z kabiną i wisząca muszla toaletową.

Gość gość
Ja mam bialo-szarą (na podlodze plytki w kolorze betonu, na jednej scianie białe plytki, na pozostalych scianach beton strukturalny zaimpregnowany specjalnym lakierem), białą podwieszaną toalete, białą umywalke z białą szafka, prysznic półokrągły osadzony na jednej scianie i osobno wanne w bialych plytkach.

Gość Marany
W mniejszych łazienkach lepiej zastosować kabinę prysznicową, ale najlepiej spytaj w salonie Elements, oni mają dobre rozwiązania, z pewnścią chętnie Ci pomogą

Gość szminka218989
Pół roku robiliśmy generalny remont łazienki i toalety (2 osobne pomieszczenia). Ponieważ zarówno toaleta jak i łazienka są raczej niewielkie, to musieliśmy dość szczegółowo wszystko zaplanować. Zdecydowaliśmy się na biało-brązową z dodatkami w kolorze srebra. W toalecie super sprawdza się podwieszana toaleta. Zdecydowanie to był strzał w 10. W łazience koniecznie musieliśmy mieć wannę, bo oboj***ardziej wolimy kąpiele niż prysznic. Umywalkę mamy nablatową. Pod blatem są ładnie schowane wszystkie szpargały w stylu szczotek, prostownicy suszarki do włosów itp. Dzięki temu, że pralkę przenieśliśmy do kuchni (pralka jest zabudowana i jej nie widać) zyskaliśmy całkiem sporo wolnej przestrzeni.

Gość gość
A jak wychodzi kosztowo całkowity remont małej łazienki? Zepsuł mi się zawias w kabinie prysznicowej, więc muszą ją wymienić. To kabina pentagonalna, nie ma już takich, więc brodzik też trzeba będzie wymieniać. Pewnie przy okazji z podłogą będą problemy. Zastanawiam się czy nie zrobić remontu całej łazienki, ale obawiam się, że mnie nie stać. :(

Gość gość
Prysznic. Brodzik wysoki na 3 cm. Toaleta podwieszana.

Gość gość
My jeszcze nie mamy urządzonej ale na dole mamy malutką łazienkę że wanna by się zmiesciła ale nie ma opcji jej wstawić. Także będzie zrobiony próg z płytek i spadek z odpływem i drzwi szklane. Takim systemem jak dużo w Szwecji widzieliśmy takich kabin. Lepsze to rozwiązanie niż brodzik. Za to na górze będzie ogromna wanna z kabiną.

Gość gośćdghjnnk
My juz wszystko mamy zrobione zostala wlasnie ta nieszczesna lazienka, ktora rozsypuje sie coraz bardziej. Jak wszystkie wielotygodniowe remonty znioslam dzielnie, wytrwale pomagalam przy pieprzonych gladziach, malowaniu, wymianie instalacji, podlog itd itd... tak przy lazience ide mieszkac z corka do jakiegos hotelu chyba. Okropnie mnie to przeraza, bo to jest jednak nad wyraz klopotliwy remont. Moj maz liczy na lazienke ok 10-12tys zl... Co dodatkowo mnie przeraza.