Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mojamigrena

straszna migrena

Polecane posty

Gość mojamigrena

Jestem 29letnią kobietą, pisze ponieważ moje częste migreny nie dają mi normalnie funkcjonować. Męczę się z nimi od jakichś 4lat. Analizując ich przyczyny zauważyłam zależność tych bóli od pogody. Najgorzej jest teraz – okres jesienny. Gdy tylko pojawia się mocny wiatr/deszcz, już dzień wcześniej zaczyna mnie boleć głowa, a do tego dochodzą straszne wymioty, światłowstręt - utrzymuje się to nawet i do tygodnia. Ból jest jednostronny. A co najgorsze żadne leki mi nie pomagają, m.in. solpadeine, aspiryna, ketonal, imigran, cinie,excerdin i inne. Jeśli już to ibuprofen, z tym, że po kilku godzinach ból znów powraca. Po ostatniej wizycie u neurologa została stwierdzona migrena (co i tak przypuszczałam). Został mi przepisany divascan do 3miesięcznej kuracji. Ale być może przechodził ktoś przez to samo, lub orientuje czym to może być spowodowane. Byłabym wdzięczna za każdą sugestię.

Gość lenka64
rozumiem Cię, też cierpię na migrenę :( dobrze zauważyłaś, jednym z wyzwalaczy migreny może być pogoda, w okresie jesienno-zimowym jest najgorzej. Bóle nie pozwalają normalnie funkcjonować, trzeba nauczyć się opanowania i kontroli nad stresem, który działa u mnie bardzo silnie. Czytałaś o migrenie i o tym co może ją wywoływać? Czy neurolog Ci o tym opowiadał? Jesli nie, od siebie mogę polecić abcmigrena http://www.abcmigrena.pl Tam masz np. listę produktów spożywczych które mogą wywoływać migrenę i najlepiej je z diety eliminować. Jakby coś pisz tutaj, chętnie pomogę, bo ból znam :)

Gość nieezapominajka
to co się naczytałam o migrenie to "głowa mała", a neurolog poza wypisaniem divascanu nic szczegolnego nie zasugerowała. Fakt faktem dzięki temu trochę migreny straciły na sile. Poza tym dostałam skierowanie na rezonans, który i tak nic nie wykrył. Ale dalej zastanawiam się co jest ich powodem, czy może to być przez kawę, którą piję 2-3 dziennie? Poza tym odkryłam że na napad migreny jest skuteczne połączenie ibuprofenu z paracetamolem.

Gość gość
Niestety jeżeli mamy migreny albo podejrzewamy, że ją mamy to trzeba jak najszybciej zgłosić się do lekarza neurologa. Bardzo dobry neurolog jest w Płocku http://neurologiaplock.pl/.