Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co myślicie o bardzo krótkich włosach u kobiet?

Polecane posty

Gość gość
Ee, dziwkę? Gdzie niby tak ktoś napisał? Co do babochłopa to się zgodzę.

Gość gość
w innym temacie gdzie rozmawiałam o ubraniach :) jestem chłopczycą, ale na pewno nie babochłopem ;)

Gość gość
puste posty :/

Gość gość
Zwykle kobiety z krotkimi wlosami wygladaja jak babochlopy

Gość gość
Jeżeli chodzi o żabę to ja np.wole wygoloną a na głowie to bez różnicy

Gość gość
Krótkie włosy u kobiety - fuuuuuuuuuj!

Gość gość
mój chłopak lubi głaskać mnie po moich krótkich włosach :P

Gość gość
Mój chłopak zawsze chwali mnie za długie włosy, nie znosi krótkich u kobiet choćby były bardzo ładne z twarzy.

Gość gość
Baba z krótkimi wlosami to jak facet z długimi. Fsjnie facet wyglada w dlugich? Nie

Gość gość
Oczywiście, że wygląda fajnie :D Wystarczy obejrzeć Grę o Tron.

Gość gość
Panowie a fryzura typu bob za ucho? Jak odbieracie? Z grzywką czy bez?

Gość gość
Bob, glupia fryzura

Gość gość
Bob wymaga zawsze świeżych zadbanych wymodelowanych wlosow. Od pol roku tylko jedna taka fryzurę widzialam ktora byla jak prawdziwy piekny bob.

Gość gość
bob to taka przejściowa fryzura jak ktoś zapuszcza włosy (i powód dla którego ja chyba nigdy nie zapuszczę)

Gość gość
Bob dobrze ostrzyżony nie wymaga modelowania. Ja boba miałam bo chciałam, a nie dlatego, że zapuszczam :-) fajnie odsłania szyję i fantastycznie się nosi.

Gość gość
Jest to piekna fryzura , tylko zeby tył zasłanial szyje i przód tez, tak do ramion, do obojczykow, pasuje paniom z okrągła buzia

Gość gość
mnie irytowałoby chodzenie do fryzjera co kilka tygodni. Odrosty mi widać dwa tygodnie po farbowaniu włosów więc skomplikowane strzyżenia odpadają (zwłaszcza, że każda wizyta u fryzjera to strata kasy).

Gość facett32
Ohyda, najgorszy błąd kobiet to obcinanie się na krótko. Młoda dziewczyna obcięta na chlopaka to odrazu 10 lat starzej wygląda. Długie włosy to podstawa drogie panie!!!! Jakiejś emerytce to może pasuje na chłopaka i odmładza ją trochę bo i tak jaj okres godowy dawno minął, ale wy młode dziewczny bron boże nie ścinajcie włosów

Gość gość
Mam 23 lata, zadna fryzura mnie mnie postarzy

Gość gość
To ci się tylko tak wydaje 23-latko. Na pewno w dłuższych włosach wyglądasz bardziej dziewczęco, a w krótkich - staro.

Gość gość
nie wyglądam staro bo nie jestem stara - jak będę stara to mi nawet warkocz do kostek nie pomoże. Mam takie rysy, że w krótkich włosach wyglądam nawet młodziej - trochę jak chłopczyca, ale nie jak stara kobieta.

Gość gość
Nigdy na forum nie widziałem po stronie facetów takiej jednomyślności xD Oszukujcie się dalej ;p Ja np. jestem z tych facetów co lubią drobne babki nie zwracających praktycznie uwagi na biust, nie jak bardzo wielu "męskich mężczyzn", ale i tak krótkie włosy u kobiety to wg. mnie totalne nieporozumienie...

Gość gość
kto tu się niby oszukuje? Nikt nie twierdzi, że facetom bardziej podobają się krótkie włosy. Tylko głupotą jest twierdzenie, że w krótkich nie można wyglądać ładnie. I chyba wolę duży biust niż długie włosy...

Gość gość
Gosc 23:26 A ja nie odnosilem sie do zadnego porownania, tylko zwrocilem uwage na niebywala jednomyslnosc, zreszta mozesz przejzec na szybko te 5 stron i zobaczysz jakie jest zdanie bodajze wszystkich meskich wypowiedzi, az do mojej wlacznie. No i nie wiem czy piszemy o tym samym, bo temat jest o bardzo krotkich wlosach, a nawet jezeli... wyjatek potwierdza regule.

Gość gość
I chyba wolę duży biust niż długie włosy... x To chyba jesteś w mniejszości bo wiekszosc mężczyzn woli długie włosy niż duży biust. Długie włosy są bardzo kobiece i nie koniecznie taka kobieta musi mieć duży biust bo i tak wiekszosc mężczyzn woli średni a nie duży.

Gość gość
Duzy biust? Duzy biust jest rownie oblesny jak duza doopa :)

Gość gość
Akurat jestem kobieta. Rozumiem o co wam chodzi. Co nie zmienia tego, ze dalej uwazam, ze mozna dobrze wygladac w krotkich wlosach.

Gość gośćonaaaaa
Jestem kobietą mam 33 lata i mam długie blond włosy sięgające za połowę pleców:) Jak patrzę na swoje zdjęcia na których miałam 20 lat i krótką fryzurkę to za chiny nie mogę pojąć dlaczego tak się oszpecałam:) Pamiętam jak wtedy wszyscy mnie chwalili, słyszałam komplementy od koleżanek jak super wyglądam:) Patrząc wtedy na siebie w lustrze widziałam tę krótką fryzurkę, upatrzyła mi się z czasem, cieszyłam się kiedy udało mi się fajnie ją ułożyć, ale nie postrzegałam jej już z perspektywy całej mojej osoby, sylwetki, kobiecości:) Teraz widzę to na zdjęciach i z chęcią bym je spaliła, ale będę je trzymać ku przestrodze, żeby mi nigdy więcej taki durny pomysł nie przyszedł do głowy:) Zauważyłam, że większość pozytywnych wypowiedzi które tutaj padają, to wypowiedzi właścicielek takich krótkich fryzur, albo innych kobiet które podziwiają fryz Angeliny i widzą taki u siebie, albo chciałyby taki mieć:) Zły stan włosów to wina kobiet, a nie wieku. Dieta to raz, dwa złe traktowanie włosów, źle dobrane szampony, używanie suszarki, prostownicy, lokówki, lakierów, pianek, farbowanie a nawet złe wycieranie ręcznikiem, mycie w zbyt ciepłej wodzie. Włosy powinno się myc w letniej wodzie a spłukiwać trochę chłodniejszą, szampon trzeba dobrać metodą prób, ja mam kilka które służą moim włosom. Przed myciem włosów należy je rozczesać, nie należy ich szarpać podczas mycia, tylko masować, trzeba umyć dwa razy, najpierw włosy, potem skórę głowy, można użyć odżywki też dobranej na zasadzie prób. Spłukujemy chłodną wodą, osuszamy ręcznikiem nie trzemy, nie targamy tylko okładamy aby woda sama w ręcznik wsiąkła. Duże znaczenie ma jakość wody, jeśli jest zbyt chlorowana, twarda można użyć płukani z przegotowanej wody. Suszarka to zabójstwo dla włosów, ja nigdy jej nie używam, zawsze myje włosy o takich porach, aby mogły wyschnąć same, są zupełnie inne niż gdybym je wysuszyła, nawet chłodny powiew może je zbyt wysuszyć i pozbawić nawilżenia. Tyle, w temacie dbania:) Według mnie Angelina Joli lepiej wygląda w długich, tak samo jak inne gwiazdy o ładnych rysach twarzy, owszem przez swoja urodę mogą ujść za ładniejsze od kobiet z długimi włosami, które uroda nie dorównują, ale jednak ich wersja w długich włosach jest dużo piękniejsza niż wersja w krótkich. Każda z nas niech ma fryzurę jaką chce, nic nie mam skoro ktoś woli krótkie włosy to niech takie nosi, ale zapytana o opinie, uważam, że w długich kobiety wyglądają lepiej, widzę to na przykładach i mogę porównać:) Zawsze mówię koleżankom które się ścięły, że w długich wyglądały lepiej:) Wiem, że wiele osób mówi z grzeczności że ładnie, niektóre kobiety specjalnie tak mówią, a mąż co ma powiedzieć? Przecież nie powie, że własna zona mu się nie podoba?:) To dbanie o długie włosy może się wydawać czasochłonne, ale wbrew pozorom odchodzi wiele czynności, właściwie nic się nie robi z tymi włosami, jak ktoś chce to może sobie je unieść, dobre ścięcie końcówek sprawi, że włosy będą się dobrze układać. Ja mam mniej roboty z długimi, niż kiedyś z krótkimi:)

Gość gość
Starej babie nic nie pomoze ale mlode wszystkie pieknie wygladaja dłuższe, nie mowie o niewiadomo jak dlugich, minimum do ramion , wiele panow kocha fryzury do ramion, najdłuższe do połowy pleców a najlepsze z dlugich to do obwodu biustonosza, takie sa eleganckie. Dlugie straki do pasa sa oblesne , wogole wlosy kazde do pasa sa oblesne i zle sie kojarzą , nie lubie tez fryzury konski ogon i jak dziewczyna idzie to ten glupi ogon wariuje raz na prawo raz na lewo, widac jakby to specjalnie robila

Gość gość
uff...jakoś przebrnęłam przez tą długą wypowiedź :P chyba nawjażniejsze jest to co się podoba właściwielce włosów, a nie innym, prawda? Prawie każdy lepiej wygląda w długich (w tym faceci), co nie znaczy, że w krótkich włosach wygląda się brzydko. Ja nie zapuszczam bo nie lubię mieć długich włosów i ponieważ krótkie pasują mi do stylu, a że jestem ładna to mogę sobie pozwolić. Gdyby się mojemu partnerowi nie podobały to by powiedział, pewnie, że woli dugie, sam ma długie, ale nie wyglądam brzydko więc o co chodzi? :)