Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co zrobic

Polecane posty

Gość gość

Do jakiego lekarza sie zglosic,kto ciepri na brak apetytu,tzn ten apetyt jest ,ale bardzo mały. Jem 3 posilki dziennie w bardzo malych ilosciach? Nie wiem juz co mam zrobic, kiedys mialam wiekszy apetet,wazyłam 5-6 kg wiecej ,a teraz czuje ciagle stres. mimo ze sie nie stresuje ale czuje,ze poswiadomie jest obecny. Jestem za chuda, chcialabym wygladac jak kobieta,a nie jak nastolatka ,mam28 lat. Nie wiem moze powinnam pójsc do psychiatry. Bo mówial,ze apetyt to podłoze psychologiczne.

Gość gość
Do psychiatry do poradni zdrowia psychicznego a on ci wystawi skierowanie do psychologa psychoterapeuty na nfz

Gość gośću
@gość16:09 A psychiatra zapisze coś co metabolizm zaburzy i pogorszy apetyt, albo na odwrót zacznie się obżerać. Ja ci dam do psychiatry, ty psychiatryczny naganiczu. Tak naganiaczu, bo pierw robi się całe spektrum badań. Dziewczyna może mieć problemy z trawieniem, niedomaganie wątroby i/lub trzustki, PZT, candidę albo coś innego. Najlepiej byłoby zrobić badania dobowo. Najważniejsza bywa ketoza, bo przy niej jest też brak apetytu. A że jakiś masz to nie masz anoreksji ani bulimii,nie daj se wmówić nawet...

Gość gośću
@gość16:08 ...nie daj se wmówić dziewczyno, nawet jeśli byś wyglądała jak anorektyczka (bo wtedy to by trza dobowe badania glukozy, ketozy i ketonurii, ketoza najważniejsza), bo jak ktoś jest chudy jak szczapa i NIE TWIERDZI że jest gruby, ani jedzenia nie zwraca CELOWO, to nie ma anoreksji, ani bulimii. I zobacz jak ci ten naganiacz szybko (i na odwal) odpowiedział (ledwo w minutę napisał ci poradę). A o m.in. trzustce m.in. tutaj http://f.kafeteria.pl/temat/f4/czy-moze-mi-sie-cos-stac-p_6659674

Gość gośću
@gość16:08 I zacznij w jedzeniu (i ewentualnie powoli suplementami) uzupełniać witaminy z grupy B (nadmiar niacyny uczula), kwas foliowy,cynk,selen, odpowiedni magnez (by nie robił biegunek), aminokwasy (bardzo ważne), wit.A, E, C (po mału ze WSZYSTKIM, i czytaj ulotki). Tryptofan (w surowych bananach). Jedzenie wzmagające apety i o niskim indeksie glikemicznym. Zobacz blog PepsiEliot, a MOŻE coś tam dla siebie znajdziesz. Gugle: jedzenie antyzapalne Gugle: jedzenie antybakteryjne Gugle: jedzenie tonizujące

Gość gośću
@gość16:08 I potrzebny Ci też dobry sen: http://natemat.pl/108183,jedzenie-na-dobry-sen-czyli-co-jesc-by-sie-dobrze-wyspac

Gość gośću
@gość16:08 Uszkodzone linki kopiuj, usuwaj spację i wtedy wklej do przeglądarki w pole adresu. Co do bakterii i stanów zapalnych, to potrafią one nawet wywoływać lęki.

Gość gośću
@gość16:08 Aha, lekarze są różni,wielu ma podpisane umowy na prowizje od przepisywania psychotropów, itp, ale nie chcesz ich brać. Ale do internisty idż i powiedz że masz słaby apetyt i złe samopoczucie. Powiniem też dać Ci skierowanie do gastroenterologa,ale nie naciskaj,jak nie da to idż do innej przychodni,bo interniści lubią leczyć objawowo niespecjalnie szukając przyczyn chorób. A tak można wylądować w grobie,bo np.jak ktoś ma problem z wypróżnieniem bo wyrostek to lek na wypróżnienie wyrostek rozleje.

Gość gośću
@gość16:08 Jeśli to trzustka to nie zdziw się jeśli by ci duszności doszły od ketozy. Tylko nie panikuj i się nie stresuj. Lekko strawną i naturalną dietę stosuj.

Gość gośću
Co ciekawe niejeden chodzi prawie rok z wyrostkiem bo interniści nie wykryli. A wyrostek też robi brak apetytu.