Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

List kochanki do zdradzanej żony

Polecane posty

Gość gość

skopiowane z innego miejsca, ale b.prawdziwie Tak, wiem, myślisz, że nie istnieję. Przynajmniej nie w twoim życiu. Że to się zdarza innym. A jeśli już się zdarzy – to myślisz, że się napatoczyłam. Wparowałam w wasze idealne życie…że jestem pomyłką, błędem, przygodą. Demolką, bo wchodzę na twój teren. Uwodzę ci mężczyznę. Ty to tak dobrze wiesz – najczęściej dopiero wtedy, gdy się o mnie dowiadujesz. Gdy twój kryzys, twoja nieobecność, jego nieobecność, gdy wasze kłótnie i wasze oddalenie mają jakieś imię. Moje imię. Znalazłaś winnego. Gratuluję. Częściej jednak nie wiesz. Albo on mówi: „To przygoda”. Odejdę w zapomnienie. Pogrążysz się w cierpieniu, nie zobaczysz, że też jesteś współwinna. On zresztą powie: „To tylko chwila, tylko Facebook, tylko kilka telefonów”. Nie powie ci, jak długo mnie uwodził, jak się starał, jak zwariował. Kryjówki znajdował w hotelowych pokojach, że pisał namiętnie, że mocno. Ty od miesięcy, lat nie słyszałaś tych słów. A może słyszałaś. Mówiłaś: „Włącz pranie, trzeba ogarnąć dzieci”. Albo mówiłaś inne rzeczy, ale nie te, o które mu chodziło. Tak byłaś go pewna. Ale tak miałaś go w d***e. Albo tak skupiałaś się na sobie. Zdrady nie istnieją w najszczęśliwszych związkach.

Gość gość
No i ??? Ameryki nie odkrylas

Gość gość
Prawdziwe do bólu.

Gość gość
tak,wiem...myślałaś ,że się nigdy nie dowiem. Żony przecież dowiadują się ostatnie. Sa takie zajęte,dbaniem o dzieci,dom,tymi wszystkimi sprawami,którymi ty gardzisz ...i on gardzi gdy jest z tobą i ci o mnie opowiada. Nasze zycie nie bylo idealne..było pelne wzlotow ,upadkow,nawet kryzysów...bo to nie bajka a szara,trudna codzienność,ktora ciezko znosic samemu,nie majac oparcia...i moze nawet widzialam jego nieobecne spojrzenie,jak ukradkiem wychodził wyniesc smieci z telefonem w ręku...ale po kolejnej nieprzespanej nocy(ząbkowanie) przyznam szczerze,że poddałam się...nie mialam sil na kłotnie...chciałam aby po prostu przytulil a nie znow mial pretensje,ze obiad nie taki... nie winię cię..jest mi smutno i przykro...szkoda mi czasu,który chciałąbym aby był nasz,tak jak kiedyś kiedy było dobrze,wspaniale,kiedy jemu nawet chciało się starac ... ale ten czas jest ukradziony i poswiecony nie nam...jest poza nami. czy mam sile i odwage walczyc o cos,co się wali? dla dzieci? mimo wszystko nadal kocham ale nie wiem czy bede umiala wybaczyc. Ocieram łzy bo nie chce aby dzieci widzialy,ze plakalam.. Ciebie w tym nie ma,jest ogromny bol...jesli to byla wina to tylko moja i jego. Nie twoja. Jestes tylko narzedziem i nawet ci wspolczuję. kiedy stanie przede mna blagajac o wybaczenie i zapewniajac jaki blad popelnil..nie wiem czy bede w stanie zapomniec,wybaczyc. nie potrafie i pozwalam mu odejsc...dokonal wyboru za nas oboje wiec prosze cie przyjmij go ode mnie w prezencie...pamietaj ,ze lubi dobry obiad,czysty dom,nie lubi zrzedzenia... wygralas,ciesz sie...jest twoj. wez sobie tego wiernego,wspanialego mezczyzne,ktory zawsze bedzie z toba szczery,zawsze bedzie ci wierny i nigdy cie nie opusci. W pakiecie (na weekendy i wakacje) dorzucam ci nasze dzieci. jestes szczesciara...nie mialas nic,bylas nikim a masz cala rodzine. zdrady istnieja tam gdzie nie ma milosci. ale w twoim nowym zwiazku przeciez jest milosc ;-) uczciwa i wspaniała, o solidnych podstawach.

Gość gość
"jestes szczesciara...nie mialas nic,bylas nikim" Fajne, tylko powyższy fragment zupełnie do kitu.

Gość gość
Stek pomyj wprost do spuszczenia w muszli klozetowej.Proponuję się pomodlić.

Gość gość
19:15 Raczej prawda bo kobiety w tych czasach tez cenią sobie spokój i nie widza nic złego w pielęgnowaniu więzów ojca z dziecmi. Kochanka widac chciała miec wszystko-wiec ma . Ten fragment dotyczy uświadomienia kochance ze tak naprawdę nic nie wygrała a raczej zawsze jest gorsza od zony która miała wszystko wczesniej i łatwiej jest jej oddać wpiz/du zbędny balast w inne rece ;)

Gość gość
Prawdziwy i dobry człowiek nie zdradza , prawdziwy i dobry człowiek brzydzi się zdrady . prawdziwy i dobry człowiek gardzi zdrajcą . A za zdradę winę ponosi zdradzający . Współczuję ludziom o niskiej samoocenie i błędnym myśleniu że zdrada ma jakieś pozytywne aspekty .

Gość gość
Wy tych chłopów traktujecie jak meble, które można rozstawiać jak się chce, wedle uznania. A tymczasem to on, ten co zdradza, podejmuje decyzje. Facet jest chujem i bez sensu, że baby przerzucają między siebie piłeczkę.

Gość gość
Ci co zdradzają to nie są faceci to c***y co nie wiedzą co w życiu jest ważne .

Gość gość
Zastanówmy się dlaczego ktoś zdradza? Coś musi być nie halo. Warto popatrzeć na siebie osoby zdradzane.

Gość gość
Ludzie ludzie za czyn odpowiada i ponosi winę ten kto go popełnił a przerzucanie winy na kogoś jest niedojrzałe i mało eleganckie . Kodeks cywilny sie kłania i tak było od zarania dziejów . A jeśli ktoś jeszcze emocjonalnie nie dojrzał to zamiast myslec logicznie dokonuje ohydnych czynów a potem chce aby ktos wziął za niego winę no ludzie to chore że aż strach .

Gość gość
Człowiek raczej nie jest stworzony do monogamii, taka jest natura i choćbyśmy nie wiem jakie normy społeczne ustalili, natura ma przewagę. Poza tym ludzie są różni, losy ludzkie różnie się toczą i daleka byłabym od tak stanowczego osądzania innych. Nic nie jest czarno-białe, jednoznaczne, człowiek ma różne uczucia, pragnienia i potrzeby. Ludzie zmieniają się z biegiem lat i ten młody chłopak i ta młoda dziewczyna, którzy przysięgali sobie kiedyś wieczną miłość, po dwudziestu latach są zupełnie innymi ludźmi.

Gość gość
Nie ma nic piękniejszego w życiu niż piękno i prawda a chyba zdrada nie jest ani piękna no i niestety jest okrutnym skrywanym kłamstwem .

Gość gość
Zdrada i zdrajca był jest i będzie w pogardzie .

Gość gość
Facet,który ma romans powinien przyznać się i wypierdzielać do kochanki..niech go bierze! Z całym bagażem doświadczeń. Powodzenia :) mój błagał prosił...dzięki temu że mnie zdradził poznałam mojego obecnego męża <3 a on został sam ....ironia losu

Gość gość
Trudny temat. Ale nie ma co zrzucac winy na żonę i dzieci. Trzeba wziac odpowiedzialnosc za własne wybory.

Gość gość
Ale bzdurny, infantylny, romantyczny i egzaltowany jest ten list kochanki do żony... Ble! zanatto cukierkowy i liryczny Jeszcze czegos o przeznaczeniu brakuje :)

Gość listDOżony
Całujcie mnie wszyscy w dupę. Item ów belfer szkoły żeńskiej, Co dużo chciałby, a nie może, Item profesor Cy… wileński (Pan wie już za co, profesorze !) I ty za młodu nie dorżnięta Megiero, co masz taki tupet, Że szczujesz na mnie swe szczenięta; Całujcie mnie wszyscy w dupę. Item Syjontki palestyńskie, Haluce, co lejecie tkliwie Starozakonne łzy kretyńskie, Że “szumią jodły w Tel-Avivie”, I wszechsłowiańscy marzyciele, Zebrani w malowniczą trupę Z byle mistycznym kpem na czele, Całujcie mnie wszyscy w dupę I ty fortuny , Gówniarzu uperfumowany, Co splendor oraz spleen Londynu Nosisz na gębie zakazanej, I ty, co mieszkasz dziś w pałacu, A srać chodziłeś pod chałupę, Ty, wypasiony na Ikacu, Całujcie mnie wszyscy w dupę. Item ględziarze i bajdury, Ciągnący z nieba grubą rętę, O, łapiduchy z Jasnej Góry, Z Góry Kalwarii parczy święte, I ty, księżuniu, co kut.asa Zawiązanego masz na supeł, Żeby ci czasem nie pohasał, Całujcie mnie wszyscy w dupę. I wy, o których zapomniałem, Lub pominąłem was przez litość, Albo dlatego, że się bałem, Albo, że taka was obfitość, I ty, cenzorze, co za wiersz ten Zapewne skarzesz mnie na ciupę, Iżem się stał świntuchów hersztem

Gość gość
Zazwyczaj kochanki to stare panny, rozwódki,porzucone ...przestają miec zasady, bedą wabić i kokietować. A ze cudzy maz jest łatwy i chętnie ściąga gacie to taka z tzw odrzutu trafi na chętnego. Po co dorabiać teorie , kogo chcą te niedodymane baby i chłopy oszukać-:) zle im było i zdejmowanie gaci polepszyło ich życie. Cos nadzwyczajnego normalnie cud.

Gość gość
Moja znajoma zaplanowała dokładnie uwiedzenie swojego szefa. Wtedy on byl żonaty i dzieciaty, a ona mężatka (ale mąż nie robił takiej kariery jak szef). Była niesamowita: zawsze zadbana, zaangżowana, kreatywna, wpatrzona w niego jak w święty obrazek. A żona wtedy siedziała w pieluchach z trzecim dzieckiem. I co? Wspólne wyjazdy służbowe, imprezy, praca po godzinach- nie minął rok i oboje byli po rozwodzie. Żona z dziecmi wyniosla sie do innego mieszkania, a do dużego gotowego domu wprowadziła sie moja znajoma. Wzieli ślub szybko i równie szybko zaszła w ciąze. Ale ona w domu nie siedzi. Jeździ z nowym meżem wszędzie i dziecko wożą ze sobą. Przy każdej okazji powtarza, ze rozwod to zmiana na lepsze. I ze ta zmiana była im pisana, a oni tylko otworzyli sie na miłosc. Co Wy na to? Bo ja patrze z boku i nie wiem co o nich myslec... nie moje życie, ale... dziwnie

Gość gość
Zdrada to teraz relaks lub biznes. Są środowiska w których zdrady są powszechnie tolerowane.

Gość gość
gość dziś Potem porzucone rozwiedzione żony tych mężów będą własnie takimi kochankami. Tak to działa.

Gość gość
A kochanki staną się zrzędzącymi żonami/partnerkami i będą zdradzane z kolejnymi kochankami.

Gość gość
A moze właśnie nie beda zrzędzić? Wiedza przecież, że ich nowy mąż juz raz obiecywał innej i ją zostawił. Zdaja sobie sprawe, ze konkurencja nie śpi :) Ustawiły poprzeczke wysooko, to musza się starać. No chyba ze maz bedzie zakochany zawsze i do końca tylko w nich :)

Gość gość
Równie prawdziwe jak to, że każda taka kochanka, której uda się awansować do roli żony - ląduje jakoś w tym samym punkcie. Dziwne, nie? jakoś taka oświecona, znająca męskie potrzeby... "szalał, pisał namiętnie..." blablabla. A CO miał pisać? że potrzebuje pociupciać bez zobowiązań? skoro kochanka taka wspaniała, to czemu w razie wtopy walczy o rodzinę? z obowiązku? jakoś nie sądzę. Poza tym dokładnie tak samo patrzy się na nowego faceta - najpierw jest z******ty, a po paru latach siedzi się i myśli "co za palant, wyłoży się przed TV i wszystko ma w d..e". To nie tylko kobieta ma zabiegać o samca, bez rewanżu ma się po jakimś czasie wywalone na jego emocje.

Gość gość
gość dziś A moze właśnie nie beda zrzędzić? Wiedza przecież, że ich nowy mąż juz raz obiecywał innej i ją zostawił. Zdaja sobie sprawe, ze konkurencja nie śpi usmiech.gif----- ja prdl to jzu zdecydowanie wolalabym byc sama :O w zyciu nie zwiazalabym sie z facetem, ktory zdradzil swoja partnerke, moze ja zostawic i startowac do mnie ale nigdy w innym przypadku! gdybym ja miala potem 'pilnowac' by mnie takiego swinstwa nie zrobil, to chyba bym musiala upasc na glowe by tak sobie zycie komplikowac :O

Gość gość
wczoraj 22:58 Naprawdę w to wierzysz? ;-) Uwierz mi ,że żadna zdradzona żona nie wchodziła w swoje małżeństwo z postanowieniem,że nie będzie się starać i że bez reszty pochłonie ją dom,opieka nad dziećmi,szarość życia. Każda myśli,że facet nie zdradzi,że to ten jeden,jedyny i na całe życie...życie weryfikuje wszystko i kogo wybraliśmy sobie na partnera dowiadujemy się w najtrudniejszych momentach...najcześciej kiedy już nie jest różowo i pojawiają problemy. Kochanka z listu jest młoda i naiwna...rozczula mnie wręcz swoją naiwnością i przekonaniem,że to ona rozdaje karty..śmie pouczać mężatkę? kobietę (zakładam ) starszą od siebie,matkę,bogatszą o doświadczenie życiowe,o ktorym tamta ma jedynie takie wyobrażenie jakie pozwala jej mieć jej żonaty kochanek...i wchodzi potem taka w swój związek iświęcie wierzy,że ona nie popełni błedów tamtej żony..że ona będzie inna,będzie się starać,dbać o siebie itp. ;-) a potem zdziwienie,że ten romantyczny książę z randek w hotelu zostawia skarpety na środku pokoju,już tak często nie kupuje kwiatów,prezentów i tak w ogole to jeszcze chce smacznego obiadu a i wieczorem po całym dniu nie za bardzo jest o czym gadać. ;-) ps. to ja jestem autorką listu żony ;-) stworzyłam go kilka minut i obserwowałam z ciekawością reakcję...

Gość gość
He he he to ci się udało :P "wygralas,ciesz sie...jest twoj. wez sobie tego wiernego,wspanialego mezczyzne,ktory zawsze bedzie z toba szczery,zawsze bedzie ci wierny i nigdy cie nie opusci. W pakiecie (na weekendy i wakacje) dorzucam ci nasze dzieci. jestes szczesciara...nie mialas nic,bylas nikim a masz cala rodzine. zdrady istnieja tam gdzie nie ma milosci. ale w twoim nowym zwiazku przeciez jest milosc oczko.gif uczciwa i wspaniała, o solidnych podstawach. "

Gość gość
Piękny list, zapomniałaś o siarczystym kopie w dupę dla kochanki na koniec, jak zwykle.