Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nerwica lekowa u chlopaka co robic?

Polecane posty

Gość gośću
Powiedz czy wiesz czy jego tomografia była 3-teslowa. Bo wyżej podałem Ci temat/artykuł o tym jak facetow późno wykryli stwardnienie. Przeczytaj bo tam opisano objawy jakie można mieć. Inna sprawa że to niekoniecznie stwardnienie. Co do badań, to jaki miał to nie wiadomo czy wszystkie możliwe. Więc ciężko zgadnąć. A to że objawy napadu pojawiają się po kawie i energetykach (jak rozumiem) to istotna informacja dla lekarza. Bo zawierają kofeinę, ale nie tylko.

Gość gośću
A jeśli napady są np.po kofeinie,to z kolei można przypuszczać że będzie też tak po taurynie i teinie (bo to pochodne), a wtedy warto by CHYBA unikać w jedzeniu (gugle np.: tauryna w jedzeniu). Może jest jakiś lekarz który się na takich rzeczach zna? Dietetyk może. Certyfikowany naturopata czy coś podobnego. I czy napady są tylko po kawie (wypłukuje magnez) i energetykach (i mocnej herbacie???). Przydał by się np. doppler zastawek w napadzie po kawie.A prócz tego niech zrobi jeszcze badania na dnę moczanową

Gość gośću
Z jednej strony kawa ludziom szkodzi (http://www.zaburzeni.pl/kawa-kofeina-i-jej-pochodne-inne-uzywki-a-nerwica-t3013.html), a w podanym temacie mowa też o taurynie, ale z drugiej strony tauryna w jedzeniu jest potrzebna. Więc kto wie, jeśli spożywał dużo kofeiny (etc) to może tego wina, a ewentualne nagłe odstawienie też mogło zaszkodzić i namieszać tak że kawa szkodzi. Inna sprawa że nie wiem czy tauryna w energetykach to taka sama jak w kawie. Lub w jedzeniu. Bo z tego co wiem są różne źródła tauryny...

Gość gośću
Na przykład (troche taki z kosmosu) koty jedzą myszy bo to dla nich źródło tauryny, jeśli się nie mylę.

Gość gość
do autorki. Sama idz do psychologa-psychoterapeuty w Poradni drowia Psychicznego na nfz i sie dowiedz jak działać. Tyle. Takie biadolenie na forum nc Tobie nie da. No chyba ze to Ty potrzebujesz pójścia do psychologa-psychoterapeuty i przepracowac siebie.

Gość gośću
Tak tauryny jest najwięcej w tuszkach myszy. Ciekawe czemu Azjaci jadają. Ale tak dla nas to tauryny jest najwięcej w indyku i rybach. Ale nadal pytanie brzmi czy chłopak powiniem jeść więcej czy mniej i czy rodzaj tauryny w jedzeniu taki sam jak w kawie, etc. A czy napady są wyłącznie po kawie i energetykach. Może ma JAKĄŚ chorobę metaboliczną. Mało prawdopodobne by mu badano np. amoniak we krwi. I np. ketozy (acetonu) pewnie też nie. Ile ma lat jeśli można wiedzieć?

Gość gośću
No tak biadolenie na forum nic nie da, ale jeśli chłopak nie ma wszystkich badań (a raczej nie ma), to przy amoniaku i ketozie oraz innych chorobach metabolicznych psychotropy zaszkodzą. Karina Bajor tak zmarła, a nie wiadomo czy psychotropy dostała. Dlatego pytam o wiek, bo im ktoś młodszy tym objawy gorsze. Co do psychiatry, to może jakiś dobry patrząc na wyniki zleciłby dodatkowe badania lub te przypuszczalnie brakujące. Psychiatra, bo psycholodzy i psychoterapeuci wiedzą mniej.

Gość gośću
Póki co, to dodam, że może ma braki lub szybkie wytracanie magnezu z organizmu skoro tak kawa na niego działa. Może szybko wypłukuje magnez. Bo i tak traci się go szybko a wtedy jedorazowe o jednej porze badania nic nie dadzą. Pytanie ile i jak dużo kawy i energetyków pił przed zachorowaniem bo nimi da się zabić. O magnezie przeczytałem tu: http://f.kafeteria.pl/temat/f2/niedobor-magnezu-objawy-p_3557914

Gość gość
Teraz jest bardzo dużo metod leczenie nerwicy lekowej. Ja ostatnio trafiłam na fajną stronę na której są najnowsze metody leczenia depresji i nerwic https://www.biomed.org.pl/.

Gość gość
Sluchajcie trzeba brac witamine D. Jej braki powoduja duzo objawow, m. innymi pieczenie miesni i inne wlacznie z rakiem - to nie zarty, a w naszej szerokosci geograficznej praktycznie wszyscy maja niedobor. D3 razem z K2. Polecam tez tran.