Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chłopak mnie bije

Polecane posty

Gość gość

Część. Mam pytanko, bo totalnie nie wiem co robić kogo słuchać czy serca, czy rozsądku. Więc tak: Jestem z facetem(5l) i mamy roczne dziecko. Odkąd urodziło się dziecko ciągle są między nami konflikty. Zaczynając od kwestii finansowych (że nie ma stałej pensji) a kończąc na tym że nie angażuje się w życie rodzinę. Tj na poczatku. Od kilku mc wychodzi, potrafi nawet o 6 rano wrocic, ostatnio nie myje, nie karmi chyba że go zmusze. Znalazł sb też jakieś koleżanki na gg i całe dnie z nimi wypisuje. Kiedy robię mu awantury bo nie wytrzymuje jego lenistwa zdarzyło się że mnie uderzył. Co robić ? Odejść od niego???? Czy tkwić w tym związku poto aby dziecko miało ojca?? Dodam że mam powodzenie i fakt że mam dziecko nie odstrasza facetów. Ale mój obecny facet szantażuje mnie że jeśli odejdę zniszczy mi każdy związek. Co robić?

Gość prostak ale gość
To proste NIE BYĆ HETERĄ!

Gość gość
Zgłoś na policje, że Cię bije. Jakby Cię obcy pobił też byś nic nie zrobiła? Jak zniszczy każdy związek? Nie ulegaj żałosnym, bezpodstawnym szantażom. Odetnij gnoja jak się nie pozbiera. Taki ojciec, to nie ojciec.

Gość gość
wiej jak cie nie szanuje to nie będzie szanował to brutalne ale taka jest prawda

Gość gość
jeśli odejdę zniszczy mi każdy związek x Prędzej Ty jemu niż on Tobie. To on ma się czego wstydzić. Która kobieta będzie potem chciała takiego damskiego boksera? Gromadź dowody, postaraj się o niebieską kartę, zaangażuj policję. Nie ma z Tobą żadnych szans. Szczeka jak piesek, bo tylko tyle może. x Tu na forum rozpowszechnia się bardzo prostą i skuteczną zasadę. Każda przemoc fizyczna w domu względem słabszych jest problemem całej rodziny. Sprawcy przemocy się nie kryje pod żadnym pozorem, lecz jeszcze tego samego dnia informuje o zajściu męską część rodziny kobiety (ojca, wujka, dziadka, brata, kuzyna, a najlepiej ich wszystkich) i mężczyźni załatwiają to między sobą. Po pierwszym takim zajściu ultimatum w postaci terapii i sportu, a po drugim - papiery rozwodowe, niebieska karta i wszelkie inne czynności prawne. Usprawiedliwiać to sobie można nieobecność dzieci w szkole, a nie dorosłych ludzi naruszających nietykalność osobistą innych.

Gość gość
Cieszy się, że ma powodzenie u facetów mimo posiadania dzieciaka To jak taką szanować? Pogoniłabym kocmołucha z domu aż by się za nią kurzyło Szkoda mi tylko tego faceta

Gość gość
Cieszy się, że ma powodzenie u facetów mimo posiadania dzieciaka To jak taką szanować? Pogoniłabym kocmołucha z domu aż by się za nią kurzyło Szkoda mi tylko tego faceta x Lecz się na głowę. Wspomniała o tym tylko dlatego, że ma beznadziejny związek z niezaangażowanym przemocowym gów/niarzem, nie wywiązującym się ze swoich partnerskich i rodzicielskich obowiązków. Gów/niarz zajmuje się flirtami z innymi kobietami zamiast własną rodziną. Żadnej kobiecie nie jest potrzebny do szczęścia taki nierób i toksyczny damski bokser. Niech się z nim rozstanie, ale najpierw zatroszczy o papierki na potwierdzające przemoc w rodzinie. Ma prawo ułożyć sobie życie z kimś szanującym ją i dzieci.

Gość gość
gość dziś Tylko tyle głupcze zrozumiałeś z tej wypowiedzi? Tego nieudacznika trzeba pogonić, widać, że masz z nim dużo wspólnego skoro go tak bronisz :P

Gość gość
Tak to jest, jak się agresywni nie uprawiający sportów gów/niarze biorą za robienie dzieci. Pod żadnym pozorem nie bierz z nim ślubu. Musiałby najpierw udowodnić, że zrozumiał wszystko, dojrzał i się zmienił, ale to się nigdy nie dzieje z dnia na dzień. Takie zmiany trwają długie miesiące, a nieraz lata. Tu na ogólnej jest bardzo wielu facetów, którzy do tej pory nie dojrzeli do roli męża i ojca, głowy rodziny. Ci wszyscy agresywni, wyzywający, wulgarni, zdradliwi, namawiający do bicia kobiet są o kant tyłka potłuc szanującym spokój i ciepło rodzinne kobietom.

Gość gość
gość dziś Sama się lecz na głowę bo znasz sytuację tylko z jednej strony Pewnie wyprowadziła go z równowagi to dostała po buzi. Są gorsze sposoby na wykończenie partnera od przemocy fizycznej, tyle że przemoc fizyczna pozostawia ślady a przemoc psychiczna nie

Gość gość
gość dziś Ty koleżanko nawet płci nie potrafisz odróżnić a co dopiero tu mówić o zrozumieniu tekstu pisanego

Gość gość
gość dziś Typowe tłumaczenie damskich bokserów. A to, że nic nie pomaga w domu i romansuje przez nata z innymi laskami, to jest też pewnie ok? Jesteś takim hipokrytą, że usprawiedliwiasz bicie słabszej osoby, i wymyślasz przemoc psychiczną. To on ją również stosuje, bo ją zastrasza i szantażuje.

Gość gość
gość dziś Sama się lecz na głowę bo znasz sytuację tylko z jednej strony Pewnie wyprowadziła go z równowagi to dostała po buzi. Są gorsze sposoby na wykończenie partnera od przemocy fizycznej, tyle że przemoc fizyczna pozostawia ślady a przemoc psychiczna nie x Nie będę się leczyć, czytam ze zrozumieniem. Facet nie pomaga w domu ani przy dzieciach, flirtuje z innymi, jest leniwy, nieodpowiedzialny, szantażuje (a to jest najgorsza, bydlęca przemoc psychiczna). Jak mu się nie podoba, to może odejść, a nie ją jawnie olewać, flirtować z innymi jej na złość i do tego szantażować. Proszenie partnera o współuczestniczenie w domowych obowiązkach i zajmowanie się czasem dzieckiem to nie żadna przemoc psychiczna tylko normalna sprawa, która przerasta faceta, który nie dorósł do posiadania rodziny. To nie powód, by bić kobietę. Matka rocznego dziecka ma robotę 24h/dobę i nie ma kiedy pierdnąć, wypadałoby ruszyć się z kanapy i jej czasem pomóc, zainteresować się nią i dzieckiem.

Gość gość
gość dziś gość dziś Ty koleżanko nawet płci nie potrafisz odróżnić a co dopiero tu mówić o zrozumieniu tekstu pisanego x Wiesz, to jeszcze gorzej o tobie świadczy, że jesteś kobietą i bronisz damskiego boksera. Do głowy by mi nie przyszło, że ten kretyński tekst napisała kobieta, dlatego założyłam, że to facet. Oj musiało Cię zaboleć to, że inna ma powodzenie, nawet z dzieckiem, bo tak cię to oburzyło. Nawet szacunku jej odmówiłaś zazdrosna istotko, bo napisała, że mężczyźni zwracają na nią uwagę. Ty pewnie byś zniosła wszystko, aby mieć jakiegoś faceta.

Gość gość
Tacy faceci są o kant tyłka potłuc kobietom. Równie dobrze mogłoby ich nie być wcale. Nie umieją być wsparciem, opoką, nie są lojalni względem rodziny (flirty, zdrady, sranie we własne gniazdo poprzez przemoc względem członków własnej rodziny), stosują przemoc psychiczną i fizyczną, nie szanują tego co mają, nie okazują miłości kobiecie ani dziecku. Kobieta potrzebuje mężczyzny a nie kolejnego dziecka w osobie takiego faceta, i to jeszcze agresywnego. Jak faceta rozsadza agresja, to powinien się ustawiać z kolegami, uprawiać sporty, chodzić na siłkę albo co tam jeszcze. Może też wypchać szmatę trocinami i nawalać w nią jak w worek treningowy, ale słabszych bić nie ma prawa. Tylko peesdy biją słabszych od siebie. Mężczyźni od wieków tłukli się między sobą, a kobiety i dzieci zasłaniali własną piersią. Tak było i tak powinno pozostać. W Polsce mężczyzn zabrały zabory, I i II wojna światowa, i widać tego skutki. Mamy potomków partyjnych lizo/du/pów, służalców, dezerterów i im pokrewnych zdrajców europejskich wartości. To nie jest norma w innych krajach cywilizowanych, to skandal. To jest kur/wa wstyd i hańba, w Polsce zbyt wiele rodzin przypomina prymitywne obozy zagłady. Trzeba to tępić wszelkimi dostępnymi środkami, w tym masowego przekazu.

Gość gość
CHWDP damskim i dziecięcym bokserom, macie obowiązek im zakładać niebieskie karty, gromadzić dowody przemocy, wywalać ich z domu max. po drugim razie oraz upubliczniać to w całej waszej rodzinie. Każdy mężczyzna w waszej rodzinie ma wiedzieć o każdym jednym akcie przemocy fizycznej względem was. Zakodujcie sobie w końcu, raz na zawsze, że dwa akty przemocy względem słabszych to o jeden za dużo. Zrozumiano?

Gość gość
Notorycznie bijący słabszych zasługują na więzienie, w którym byliby codziennie gwałceni w przemocowe du/p/sko przez im podobnych. Mężczyźni mężczyznom. Tak powinno być, tego macie przestrzegać i o tym macie pamiętać. Gdyby mężczyźni w Polsce nie wyginęli na wojnach i nie wycofano zezwolenia na broń, to te wszystkie zakały byłyby rozstrzeliwane przez strzegących tradycji sąsiadów po lasach i karmiono by nimi zwierzęta hodowlane. To była dobra kultura i tradycja, samopomoc sąsiedzka i honor, obrona słabszych.

Gość gość
Kolejny "wypadek" z udzialem Polskiego auta rzadowego. Kolejny raz robia z nas c***y i szkaluja nasz kraj na arenie miedzynarodowej. Nie wyobrazam sobie zebym byl wysoko postawionym urzednikiem i klanial i spowiadal sie zagranicznemu odpowiednikowi SZCZEGOLNIE jesli pochodzilby z panstwa polozonego w palestynie! Co mszcza sie za mnie? Wsadzcie mnie do paki ale walczcie z gownem! Teraz jest najwyzszy czas...kazda kolejna generacja bedzie gorsza od poprzedniej!

Gość gość
02:13 To nie ma nic wspólnego z kwestią przemocy względem słabszych, tj. kobiet i dzieci. Chcesz rozprawiać o polityce, to załóż inny temat. I nie usprawiedliwiaj się, bo czasy tolerancji dla takich peesd się już skończyły. My, mężczyźni, będziemy was peesdy zrzucać ze schodów, informować otoczenie o waszych haniebnych praktykach, namawiać kobiety do nagłaśniania tego w rodzinach, zakładania niebieskich kart i spraw w sądzie oraz będziemy was tępić na wszystkie inne możliwe sposoby. Wy/pie/rd/al/ać z Polski.

Gość gość
Jeszcze ci od davida uslysza! Pamietaj! Bog ma ludzie prawo i gowno w d***e!