Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qka

Czeka mnie poważna rozmowa z córkami. Jakieś sugestie?

Polecane posty

Gość qka

Mam 2 córki. Kiedy miały 7 i 5 lat zdarzało się, że łapałam je obie w sytuacjach z opuszczonymi majtkami. Wytłumaczyłam raz i drugi, że tak nie można i był spokój. Albo tylko mi się wydawało, że był spokój. Teraz są starsze, jedna 11, druga 13 lat. Budzę się wczoraj, patrzę godzina prawie 1 w nocy i słyszę, że one jeszcze nie śpią. Nie to że hałasują tylko, że nie śpią. W całkowitej ciszy nawet szepty są słyszalne. Idę do ich pokoju a tam jedna i druga siedzi na łóżku bez piżamy. Nie widziałam żeby coś robiły niedozwolonego ale sam fakt, że nie miały piżam już o czymś świadczy tym bardziej, że w przeszłości takie ekscesy im się zdarzały. Wtedy jednak można było to zrozumieć bo dzieci, bo ciekawość ciał, itd. ale teraz nie są już takimi znowu maleńkimi dziećmi. Postanowiłam wczoraj nie robić w nocy awantury i kazałam im się tylko ubrać, położyć spać i zapowiedziałam, że rano porozmawiamy. Jakieś sugestie odnośnie czekającej nas rozmowy? Pewnie rozmowę trzeba będzie i tak odłożyć na popołudnie gdy wrócą ze szkoły bo przy śniadaniu na szybko nie widzę sensu.

Gość gość
Nastolatki i maja razem pokój? ?

Gość gość
dowiedz sie czy to szkola przypadkiem nie namawia do "naturalnosci".podobno teraz sa wspolne prysznice i trzeba sie obnazac po wfie przed kolezankami.raz ogladalam film gdzie nauczycielka "walczyla z falszywym wstydem" gdy dziewczynki nie chcialy sie rozebrac i robila z tego wielkie halo ze powinny isc do psychologa "bo maja zaburzenia"

Gość qka
@ gość dziś Nastolatki i maja razem pokój? ? x Mieszkanie 2-pokojowe. Ja z mężem w dużym pokoju, one w mniejszym. Jak stać Cię, żeby nam kupić większe to chętnie podam Ci nr konta. Chcesz?

Gość rozaaaaa
Przedewszystkim zapytaj PO CO sie rozebraly? Wsluchaj sie w odpowiedz i bedziesz wiedziec czy mowia prawde czy kreca i jest cos na rzeczy. Moze wytlumaczenie calego zajscia jest banalne bo chodzilo im np o roznice w budowie ciala. Wiadomo ze cialo 11latki to jeszcze cialo dziecka a taka 13latka zaczyna powoli przypominac kobiete. Moze chodzilo im o porownanie i nic wiecej. Nie zakladaj z gory ze mialy zle intencje.

Gość gość
Nie rób afery, po prostu powiedz, że tak nie wolno, że tak siostry nie powinny. To już duże dziewczynki. Ale nie przejmuj się, to nic wielkiego, wyrosną.

Gość rozaaaa
Przypomnij sobie o czym rozmawialy zanim weszlas do pokoju. Pisalas ze slyszalas ich glosy.

Gość gość
7:16 nie stać cię na normalne mieszkanie ale mimo to zrobiłaś sobie dzieci kosztem ich wygody?

Gość gość
8.19 jesteś odiotką, zapewne wychodowaną przez rodziców, którzy mieli pełne konto ale puste serca i nie chciało im się tracić czasu na pokazanie Tobie, co jest w życiu ważne. Być może sami nie wiedzieli, co jest w życiu ważne. Ciekawe czy teraz na starość trochę żałują. ...

Gość gość
Nie rób afery,dziewczynki w tym wieku tak jak i chłopcy interesują się tym że ciało się zmienią ,porozmawiaj spokojnie i wytłumacz im zachodzące zmiany jak i to że intymność to coś ich własnego.zapytaj ich co robiły,po co się rozebrały czy to pierwszy raz ,w zależności co odpowiedzą staraj się wszystko im wyjaśnić na spokojnie ,jeżeli jednak okaże się że np.lubią się dotykać to będzie problem .

Gość gość
Ja pierdziu, już się tak nie podniecajcie, bo wspólny pokój sióstr to żadna patologia.Co innego jakby wszyscy na kupie siedzieli w jednej izbie, a tak to zupełnie przeciętne warunki.Milonerki od siedmiu boleści.

Gość gość
Po pierwsze doradzam cierpliwość i jak ktoś tu już wspomniał wysłuchanie ich. Pewnie zgodnie z prawdą powiedzą, że to ciekawość. To nie powód, żeby się na nie gniewać.

Gość qka
@ gość dziś 7:16 nie stać cię na normalne mieszkanie ale mimo to zrobiłaś sobie dzieci kosztem ich wygody? x Bo u mnie na pierwszym miejscu jest rodzina a nie pieniądze. O tym czy chcemy przyjąć dziecko i obdarzyć je miłością decydujemy ja z mężem, a nie stan konta w banku. Jeszcze może napisz, że po co ludzie robią sobie dzieci skoro nie stać ich na zapewnienie każdemu dzieciakowi po wygodnym i bardzo szybkim samochodzie, żeby miały gdzie wyładować nadmiar swej młodzieńczej energii. Co za unijna idiotka :O Rozumiem, że gdybyś Ty stała przed wyborem dziecko albo wolny czas i lot na Karaiby to byś wybrała Karaiby. To sobie leć i nie pieprz głupot! A'propos męża. Mówić mu o nocnym zajściu? Na razie nic nie wie bo rano śpieszył się do pracy więc nie poruszałam temtu.

Gość gość
Mąż na pewno wie bo jak w takiej klipie nie słyszeć ze córki się puszczają ze sobą ? Pewnie nauczyły się słysząc rodziców obok. Autorki jesteś egoistyczne bo zapytaj córek czy wolałby mieć osobne pokoje i wytłumacz ze miałaś egoistyczne pragnienie dzieci kosztem tego żeby miały jako takie warunki na dorastanie

Gość gość
Myślę że narazie porozmawiaj sama z dziewczynami a po rozmowie zobaczysz na ile jest to ważne by powiedzieć mężowi.

Gość gość
JPRDL Stara baba pyta się ludzi na forum jak rozmawiać z córkami 🖐️

Gość gość
Wiesz to ze ktoś mówi ze dzieci powinny mieć osobne pokoje to nic złego i w sumie racja. I co to ma związek z miłością? Jak kochasz dzieci to chcesz dla nich jak najlepiej a nie byle jak. Ty myślisz ze one są szczęśliwe razem na kupie ? Nie trzeba wole wakacji czy samochodów zamiast rodziny bo to skrajne porównanie byleby tylko usprawiedliwic twój i męża egoizm,ale wystarczy normalnie wśród kowal czyli nie stać cię na drugie to nie robie bo potem dzieci na tym cierpią i mąż.

Gość gość
Mnie to wyglada na pierwsze oznaki orientacji les albo bi.

Gość gość
Do gość 8.51 O czym ty ogóle piszesz.widać że pojęcia nie masz o czym piszesz.

Gość gość
Nie widzę w tym nic złego, że dwie córki mają wspólny pokój. Miliony polskich rodzin mają dwupokojowe mieszkania, a niektórzy nawet i tego nie mają. Moja znajoma też ma dwupokojowe i syn z córką mieli wspólny pokój i musiała przegrodzić meblościanką, aby miały swoje części pokoju.

Gość gość
O matko co wy z tym mieszkaniem. Dziewczyny sa w podobnym wieku i fajnie ze maja razem pokoj. Mamy z mezem duzy dom, salon sypialnie i jeszcze trzy wolne pokoje. Syn 5 lat, corka 3 i pokoj maja jeden duzy wspolny. Oczywiscie do czasu. Pewnie jak beda w podstawowce to ich rozdzielimy.

Gość gość
8;57 no właśnie ty masz zdrowe podejście bo jak zaczną dojrzewać to dzieciom zapewnisz przestrzeń a autorka ma dojrzewające córki i nadal są jedna na drugiej. I maja popęd i przez to ze śpią razem na bank masturbuja się razem. Autorko masz swoją miłość nad wygoda dzieci.

Gość gość
A my mamy wcale nie małe mieszkanie, bo 65 m2. Kuchnia z jadalnią, nasza sypialnia, salon i pokój dzieci 9 i 10l. Tak, wspólny pokój. Dzieci i tak spędzają ze sobą cały czas i dużo się bawią razem. Sztuczne rozdzielanie ich byłoby chore. Mają w pokoju wydzielone swoje kąciki na sen. Autorko jestem pewna, że dziewczyny nie robiły nic złego. Pogadacie i wszystko się wyjaśni.

Gość qka
@ gość dziś Nie rób afery,dziewczynki w tym wieku tak jak i chłopcy interesują się tym że ciało się zmienią ,porozmawiaj spokojnie i wytłumacz im zachodzące zmiany jak i to że intymność to coś ich własnego.zapytaj ich co robiły,po co się rozebrały czy to pierwszy raz ,w zależności co odpowiedzą staraj się wszystko im wyjaśnić na spokojnie ,jeżeli jednak okaże się że np.lubią się dotykać to będzie problem . x Właśnie tego się obawiam, że może być problem. Podejrzewam, że to starsza inicjuje te "rozbieranki" tak jak kiedyś namawiała młodszą do rozbierania. Teraz ma 13 lat i podejrzewam również, że może się masturbować. Gorzej gdy wciąga w to wszystko młodszą. Piszecie, że to może być tylko ciekawość ciała. Możliwe. Mam taką nadzieję, że to tylko to i nic więcej. Intuicja jednak podpowiada mi co innego. Potrafiłabym zrozumieć młodszą która np. chce zobaczyć rosnące piersi i ciemniejące owłosienie łonowe. Ale po co młodsza się rozbierała? Trudno mi uwierzyć, że starsza też była ciekawa płaskich cycków i gołej c**y i koniecznie musiały to sprawdzić o 1 w nocy. Jakoś nie trzyma mi się kupy to wytłumaczenie. Rozaaa wyżej pytała czy słyszałam o czym rozmawiały. Niestety nie. Słyszałam szepty i chichoty ale tak żeby zrozumieć o co chodziło to nie.

Gość qka
@ gość dziś Nie rób afery,dziewczynki w tym wieku tak jak i chłopcy interesują się tym że ciało się zmienią ,porozmawiaj spokojnie i wytłumacz im zachodzące zmiany jak i to że intymność to coś ich własnego.zapytaj ich co robiły,po co się rozebrały czy to pierwszy raz ,w zależności co odpowiedzą staraj się wszystko im wyjaśnić na spokojnie ,jeżeli jednak okaże się że np.lubią się dotykać to będzie problem . x Właśnie tego się obawiam, że może być problem. Podejrzewam, że to starsza inicjuje te "rozbieranki" tak jak kiedyś namawiała młodszą do rozbierania. Teraz ma 13 lat i podejrzewam również, że może się masturbować. Gorzej gdy wciąga w to wszystko młodszą. Piszecie, że to może być tylko ciekawość ciała. Możliwe. Mam taką nadzieję, że to tylko to i nic więcej. Intuicja jednak podpowiada mi co innego. Potrafiłabym zrozumieć młodszą która np. chce zobaczyć rosnące piersi i ciemniejące owłosienie łonowe. Ale po co młodsza się rozbierała? Trudno mi uwierzyć, że starsza też była ciekawa płaskich cycków i gołej c**y i koniecznie musiały to sprawdzić o 1 w nocy. Jakoś nie trzyma mi się kupy to wytłumaczenie. Rozaaa wyżej pytała czy słyszałam o czym rozmawiały. Niestety nie. Słyszałam szepty i chichoty ale tak żeby zrozumieć o co chodziło to nie.

Gość qka
@ gość dziś Wiesz to ze ktoś mówi ze dzieci powinny mieć osobne pokoje to nic złego i w sumie racja. I co to ma związek z miłością? Jak kochasz dzieci to chcesz dla nich jak najlepiej a nie byle jak. Ty myślisz ze one są szczęśliwe razem na kupie ? Nie trzeba wole wakacji czy samochodów zamiast rodziny bo to skrajne porównanie byleby tylko usprawiedliwic twój i męża egoizm,ale wystarczy normalnie wśród kowal czyli nie stać cię na drugie to nie robie bo potem dzieci na tym cierpią i mąż x Wątpię byś miała dzieci bo byś głupot nie pisała. A jak masz to współczuję, że będą chowane jak w izolatce. Mam pytanie. Czy jak Twoja córa podrośnie i wyjedzie na uczelnię to też będziesz taka "troskliwa" i wynajmniesz jej osobną willę czy jako "wyrodna matka" skażesz ją na dzielenie jednego pokoju z innymi gdzieś w internacie czy akademiku? Rozumiem też, że na żadne kolonie czy wakacje też z przyjaciółmi nie pojedzie. Chyba że z własnym namiotem. Oczywiście jedynką.

Gość gość
Masz pewnosc ze sie masturbuje widzialas czy tylko tak przypuszczasz po dzisiejszej nocy?

Gość gość
Dajcie spokój, to są dwie dziewczynki, w podobnym wieku, myślę, że wręcz maja dużo korzyści ze wspólnego pokoju. Najważniejsze, żebyś nie wzbudzała w nich poczucia winy. Powiedz im, że to normalne, że interesują się nagością, seksualnością. Jednak wyraźnie postaw granicę, powiedz im co jest dozwolone, a co nie. Jeśli masz odwagę, podejmij temat masturbacji, ale bez zakazów czy oburzenie - możesz powiedzieć, że większość nastolatków to robi, nie ma w tym nic złego, jednak jest to czynność intymna, nikt nie powinien być jej świadkiem czy w niej uczestniczyć...

Gość qka
@ gość dziś Masz pewnosc ze sie masturbuje widzialas czy tylko tak przypuszczasz po dzisiejszej nocy? x Widzieć tak na 100% może nie widziałam ale raz jej chyba przerwałam. To było gdy została w łóżku chora i nie poszła do szkoły. Ja wchodzę do pokoju sprawdzić jak się czuje a ona wykonała gwałtowny ruch pod kołdrą. Pierwsze co pomyślałam to to, że właśnie jej przerwałam "zabawę" między udami i musiała szybko wyciągnąć stamtąd ręce. Naturalnie nie odkrywałam kołdry ale jestem prawie pewna, że gdybym ją wtedy uniosła to zobaczyłabym majtki w okolicach kolan. Ona się zmieszała wyraźnie a ja głupia udałam, że nie dostrzegam zmiany jej zachowania i tylko dotknęłam czoła, spytałam czy wszystko ok zaraz wyszłam. Dziś myślę, że głupio postąpiłam. Trzeba było od razu reagować a nie uciekać, chować głowę w piasek i udawać, że to normalne i że kiedyś wyrośnie z tego sama. Może gdybym wtedy zareagowała to dziś nie byłoby nocnych ekscesów.

Gość gość
Ja zaczęłam się masturbować w wieku 17 lat, wcześniej nawet nie wiedziałam że coś takiego istnieje