Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qka

Czeka mnie poważna rozmowa z córkami. Jakieś sugestie?

Polecane posty

Gość gość
O TYM ROZMAWIAJ: -czym jest seks między dwojgiem ludzi, że to wyraz miłości między kochającymi się , dorosłymi ludźmi, bliskość itd -że doświadczenia seksualne z okresu dojrzewania mogą zdeterminować dorosłe życie w tej sferze i dlatego lepiej zachować powściągliwość i nie eksperymentować -o masturbacji jako bezpieczniejszej formie rozładowania napięcia seksualnego u nastolatków. - o tym, że czasem coś się robi, a potem, po roku czy kilku latach można czuć niesmak na samo wspomnienie A w inny dzień o więzi między rodzeństwem. Nie zakazuj, same niech wyciągną wnioski. Powodzenia.

Gość gość
Być może ta starsza namawia młodszą żeby ją dotykała "tam" albo robią to nawzajem ,o kurde.....

Gość gość
gość dziś Idiotko, bo inaczej się nie da, jeśli nic nie potrafisz wnieść do tematu, to daj spokój Autorce, będziesz tu gdakać bez sensu.

Gość gość
Nie wróżę Ci sukcesu przy tej rozmowie, bo z góry założyłas, że starsza deprawuje młodsza.

Gość gość
Autorko, ale masturbacja u trzynastolatki nie jest niczym złym. Myślę, że dobrze zareagowałaś, gdy ją przyłapałaś - przeszłaś nad tym do porządku dziennego i nie zawstydzałaś jej, szanując jej intymność. Gdybyś rzeczywiście uniosła tą kołdrę córka poczułaby do Ciebie ogromną niechęć i mogłoby to rzutować na wasze przyszłe relacje. Wspólna masturbacja to jednak już coś zupełnie innego, zwłaszcza pomiędzy siostrami... gość dał Ci właściwie gotowy scenariusz rozmowy...

Gość doradca kafeteryjny
MOJA RADA Najpierw porozmawiaj koniecznie NA OSOBNOSCI z ta MLODSZSA. Jezeli jest ofiara i byla rzeczywiscie namawiana do jakiegos dotykania czy lizania (tfu odpukac) to powinna sie do tego PRZYZNAC. Starsza moze isc w zaparte. Najpierw porozmawiaj z jedna potem z druga i porownaj co powiedzialy. Jesli prawde to obie wersje beda zgodne. Jak ktoras klamie to od razu masz czarno na bialym gdzie sklamala. Nie dziekuj za rade. Rachunek przesle poczta. Powodzonka ;)

Gość gość
Pytanie: Łóżko mają wspólne czy dwa oddzielne? Pytam bo znam przypadek gdzie pokoik był tak ciasny, że drugie by się nie zmieściło i spały na jednym.

Gość qka
Oczywiście, że mają 2 osobne łóżka. Co nie zmienia faktu, że gdy weszłam to obie siedziały na jednym. Młodsza była na łóżku starszej - jeśli to dla kogoś jakaś poszlaka. Obie oczywiście nagie. Nie to że miały poopuszczane majtki jak to za czasów dzieciństwa tylko teraz w ogóle nic na sobie nie miały. Piżamy całkiem obok.

Gość gość
Pytanie: Jak siedziały? Blisko siebie? Daleko? Były do siebie zwrócone twarzami czy bokami? Wszystko ma znaczenie. Czy jedna trzymała rękę na drugiej? Czy w momencie wejścia odskoczyły od siebie? Każdy szczegół ma znaczenie. Tu trzeba podejść bardziej metodycznie.

Gość qka
Siedziały zwrócone raczej do siebie w odległości na wyciągnięcie ręki ale nie widziałam żeby jedna drugą dotykała albo coś. Kazałam im ubrać się, wracać do łóżek i spać i że jutro porozmawiamy sobie. To tyle.

Gość qka
Siedziały twarzami do siebie na łóżku starszej siostry. Jak weszłam miałam wrażenie że młodsza córka odskoczyła od starszej.

Gość gość
Młodsza pewnie prędzej przyjdzie ze szkoły niż starsza więc porozmawiaj z tą młodszą a później ze starszą

Gość gość
Grunt, to szczerość. Weszły w wiek odkrywania seksualności, jeśli w porę nie zareagujesz i zostawisz sprawę swojemu biegowi, to może mieć to przykre konsekwencje dla ich późniejszego życia seksualnego. Zbytnie wyzwolenie, seks bez zobowiązań... Może to śmiesznie brzmi w tych okolicznościach, bo to praktycznie jeszcze dzieci. Ale warto pomyśleć długoterminowo. Budowanie kręgosłupa moralnego na początku bardzo zależy od rodziców, jeśli oni zapewnią dzieciom mocne podwaliny, to w późniejszym życiu dziecko, już jako dorosły człowiek, będzie potrafiło stanąć przed wyborem dobro i zło i wybrać tę właściwą stronę. Bez krzywdy dla swojej psychiki i swojego ciała. Pozwolenie na wszelkie odchylenia we wczesnym wieku owocują później w stawanie przed wyborem zło a mniejsze zło. W tym momencie już skończę swój wywód, bo popłynęłam, ale prosiłaś o sugestie, więc może to być taka szeroko pojęta uwaga, którą do serca powinien sobie wziąć każdy kto jest rodzicem i chce jak najlepiej dla swojego dziecka. Warto pamiętać, że dużo w późniejszym życiu człowieka zależy od tego, co przekazali mu rodzice, jakie wzorce zachowań odebrał. Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia wszystkim zatroskanym rodzicom, nie martwcie się, będzie dobrze, jeśli nie będziecie zostawiać spraw związanych ze swoimi dziećmi własnemu biegowi. :)

Gość qka
qka dziś Siedziały twarzami do siebie na łóżku starszej siostry. Jak weszłam miałam wrażenie że młodsza córka odskoczyła od starszej. x Uwaga wszyscy grasuje w temacie zbok. To nie ja napisałam. Nikt od nikogo nie odskakiwał. Były zmieszane i czmychnęły zaraz każda pod swoją kołdrę ale nie tak, że odskoczyły od siebie jakby coś robiły. Jakiś zbok zaczyna odpowiadać za mnie!!!

Gość gość
Czytam i oczom nie wierze. Dwie siksy siostry byly nago (wielkie mi cos) a cale forum juz zrobilo z nich lesbijki :D Pojepani jestescie

Gość gość
Nie trzeba być lesbijką żeby uprawiać seks z kobietą po prostu zwykła ludzka ciekawość

Gość gość
Seks z kobieta? Widzisz tu gdzies kobiety? Bo ja widze dwie siksy siostry.

Gość gość
Sama pamietam, jak porownywalysmy z koleżanką swoje prawie plaskie klatki piersiowe klocac się, która z nas ma większe piersi.I jakoś seksu nie uprawialysmy ze sobą, ani lesbijki z nas nie wyrosły.

Gość gość
Autorko jak dla mnie jesteś zboczona i noezrownowazona!!! Naprawdę nie wpadłaś na to ze one lubią spac nago, nie wstydzą sie siebie bo jak skoro zawsze razem... a w nocy siedziały i gadaly na jakiś temat z sexem nie związany... Maja matkę psychiczna to noe dyskutują z toba... a i najlepsze czy mowić mężowi... no k***a dla mnie obłęd jakiś. Acha ja co prawda miałam pokuj sama ale zawsze spałam nago i z tego co wiem mój brat tez ( w swoim pokoju oczywiście) jak by mi matka kazała jakieś piżamy zakładać to bym ja wyśmiała...

Gość gość
Autorko jak dla mnie jesteś zboczona i nienormalna!!! Naprawdę nie wpadłaś na to ze one lubią spac nago, nie wstydzą sie siebie bo jak skoro zawsze razem... a w nocy siedziały i gadaly na jakiś temat z sexem nie związany... Maja matkę psychiczna to nie dyskutują z toba... a i najlepsze czy mowić mężowi... no rozwaliła mnie tym tekstem... Acha ja co prawda miałam pokuj sama ale zawsze spałam nago i z tego co wiem mój brat tez ( w swoim pokoju oczywiście) jak by mi matka kazała jakieś piżamy zakładać to bym ja wyśmiała...

Gość qka
No to klops. Młodsza wróciła przed paronastoma minutami. Od razu ją zapytałam co to było to wczoraj. Przyznała się. Do wszystkiego. Niestety drogie panie ale to ja miałam rację i wcale się z tego nie cieszę. Temat zamykam. Muszę zebrać myśli zanim starsza wróci. Nie chce mi się już nic. PS. Sprawdzajcie dzieciom nie tylko to co mają ściągnięte na komputerze ale jakie strony przeglądają. Ja myślałam, że jak komputer czysty to nic się nie dzieje.

Gość gość
Powodzenia dla Pani Autorki, niech Pani nie zawraca sobie głowy obraźliwymi komentarzami. Reaguje Pani na sytuację, nie ucieka Pani, więc nie można zarzucać, że jest Pani zboczona itp. Powodzenia w rozmowach :)

Gość gość
Wsolczuje corkom swietojeblej matki

Gość gość
Jezeli pisze ze miala racje to znacz ze sie bzykaly. szok.

Gość gość
Moje dzieci korzystają tylko i wyłącznie z laptopa w mojej lub męża obecności ,nie pozwalamy im zabierać laptopa do siebie do pokoju. Autorko jak dojdziesz do siebie Napisz nam jak sprawy się mają bo jesteśmy ciekawe ,niech to będzie ostrzeżenie dla innych matek

Gość qka
Przyznała się do namowy przez starszą córkę do seksu oralnego. Obie w nocy przeglądały takie treści w internecie a potem naśladowały panie z ekranu. Jestem zdruzgotana tym, córka mówiła to ze łzami w oczach i wstydem. Ja zagroziłam jej że jak nie powie prawdy to ma szlaban na wszystko i na wyjazd w góry. Dzięki temu znam prawdę, błagała mnie bym starszej nie mówiła. Odesłałam ją do pokoju, czekam na starszą córkę i obmyślam jak z nią rozmawiać. Zarekwirowałam laptop, komórkę i tablet. Historie przeglądanych stron są wstrząsające. "Lizanie c**y, palcówki, lesbijki, mineta, itp" takie hasła najczęściej wyszukiwane

Gość gość
ide o zaklad ze o 15.12 to zbok podszywacz

Gość gość
Dla mnie temat prowo, które z dzieci budzą sie o 1.00 w nocy tak same z siebie zeby cos pokombinować zwłaszcza ze dzis rano do szkoły!!! Czy starsza oglada jakieś seriale ? Czy pilnujesz co oglada w necie? Teraz leci jakieś dziadostwo 19+. I to w godz ok 16.00!!!

Gość gość
jak byłam mała i nie rozumiałam to mój starszy o 4 lata brat też mnie namawiał do rozbierania się , ale tylko tyle nic więcej , w zamian za to zgodził się np zagrać ze mną w grę , wiem chore ale nie mam traumy i normalnie żyjemy

Gość gość
Jasne 13 latka by takież rzeczy znała niby skąd? Chyba ze jestescie jakaś patologia.