Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

majka1225

Koleżanka z pracy nie goli pach, jak jej zwrócić na to uwagę!

Polecane posty

Pracuję w biurze. Od czerwca mam nową współpracowniczkę, 21 letnią dziewczynę. Dobrze mi się z nią pracuje i już zdążyłam ją polubić ale jedna rzecz u niej mnie mocno irytuje... Otóż zauważyłam że ta dziewczyna nie goli pach i ma na prawdę duże włosy. Jak dla mnie nogi jeszcze by przeszły ale pachy. Dodatkowo ta koleżanka jeszcze mocno się poci i codziennie ma plamy. Mokre plamy pod pachami+ "dżungla" nie wyglądają zbyt estetycznie a nawet powiedziałabym że odpychająco. Jak jej powiedzieć by coś w końcu z tym zrobiła ale żeby jej nie urazić?

zrobiło mi się niedobrze na samą mysl o tych wlosach. Kobieta która nie goli sie w miejscach intymnych to fleja i tyle. Normalnie jej powiedz, że czujesz od niej zapach potu i że antyperspirant skutecznie blokuje ten zapach, żeby spróbowała. Chyba, że się wstydzisz i wolisz wąchać smrodek :)

Gość gość
Nic nie mów, tylko zaakceptuj. Człowiek z natury jest owłosiony. Koleżanka nie goli pach i dobrze. Nie chce to nie. Golenie się wszędzie nie jest obowiązkiem. Więc daj jej święty spokój i zajmij się swoim nudnym życiem.

Gość gość
a kim ty jesteś, żeby komukolwiek zwracać uwagę? zajmij się sobą, a nie inną dorosłą kobietą, mamusiować ci się zachciało, to sobie dziecko zrób

Dziewczyna pisze, że śmierdzi od jej koleżanki w pracy, a wy jej piszecie, że ma siedzieć cicho i codziennie wąchać ten odór :) Tylko brudasy i flejtuchy nie dbający o siebie hodują oklejone syfem łoniaki na swoim ciele ! Żadna czysta i dbająca o siebie dziewczyna nie pozwoli sobie na owlosienie w tych miejscach.

Gość gość
Kat0wice siedź cicho, jeśli nic mądrego nie masz do powiedzenia. Każdy ma prawo żyć jak chce, jak mu jest dobrze, każdy wygląda inaczej i ch*j innym, by to zmieniał. Autorkę nie irytuje zachowanie jej koleżanki, tylko jej pachy. To chore. Autorka naprawdę aż tak się nudzi w swoim życiu, że zwraca uwagę na innych?

Gość gość
Tylko brudasy mysla, ze golenie to zabieg higieniczny.

Gość gość
Kat0wice dziś zrobiło mi się niedobrze na samą mysl o tych wlosach. Kobieta która nie goli sie w miejscach intymnych to fleja i tyle. Normalnie jej powiedz, że czujesz od niej zapach potu i że antyperspirant skutecznie blokuje ten zapach, żeby spróbowała. Chyba, że się wstydzisz i wolisz wąchać smrodek x nigdzie nie napisala że od niej śmierdzi, ty lepiej się zajmij swoją suchą pochwą, seksuolog, mówi ci to coś?

Gość gość
9:34 - Otóż to. Włosy człowiekowi są potrzebne. Pozbywając się ich, pozbywamy się naturalnej ochrony przed bakteriami. Higiena to mycie się, a nie golenie.

Gość gość
Moze ma jakis powod ze nie goli. Powod o ktorym nie musi i nie chce nikogo informowac. Zwiazany ze zdrowiem.

Gość gość
a koledze, który nie goli pach też zwróciłabyś uwagę? Włosy to naturalna rzecz u tak u kobiet jak i mężczyzn. Zostaw dziewczynę w spokoju, nie chce golić to niech nie goli. W majtki też jej będziesz zaglądać czy się ogoliła? PS Ja pachy golę, jakby co.

Gość gość
Widać odezwaly się śmierdziele, żal mi was, że jesteście takimi brudasami i się nie golicie:O

Gość gość
9:48 czyscioszku a myjesz zeby po zrobieniu loda ?

Gość gość
co ma wspólnego depilacja z brudem? zbyt rozgarnięta to ty raczej nie jesteś :O

Gość gość
Zawsze w takich wypadkach to nie wiem czy mam się śmiać czy płakać. Z jakiej to okazji koleżanka z pracy miałaby się upodobnić do ciebie a nie ty do niej? Możesz to jakoś uzasadnić?

Gość gość
Większość znanych mi mężczyzn nie depiluje pach i jakoś od nich nie śmierdzi. Higiena to nie golenie się, tylko mycie i styl życia np. sposób odżywiania, używki itp.

Gość gość
tylko brudasy sie nie golą i taka jest prawda. Próbujeci zrobić ludziom wodę z mózgu, że włosy sa estetyczne ?? Wlosy w miejscach intymnych = smród i tyle

Gość gość
jak sie przebywa z ludźmi to trzeba przestrzegać pewnych reguł Nie rozumie tych, co usprawiedliwiaą tę dziewczynę. Co, może jeszcze ma bekać i pierdziec w pracy? I tez napiszecie że jej wolno, bo to ludzkie? Autorko, może poproś przelożonego aby jej zwrócił uwagę? :)

Gość gość
A powiem wam z czym się spotkałam w/s golenia.Mąż mojej koleżanki,nie życzy sobie żadnego golenia -oczywiście mówimy tutaj o żonie-bo takie zarośnięte wszędzie baaardzo go podnieca....A gładko ogolone kojarzy mu się z pedofilią!

Gość gość
Bo to prawda taka ogolona na zero wyglada jak dziewczynka ale wsrod naszych facetow mmostwo pedofili wiec sie jaraja jak nic.

Gość gość
Jej pachy - jej włosy. Teraz ludzie bezczelni są strasznie. Golenie to nie jest obowiązek higieniczny. Włosy na głowie też golicie bo wam śmierdzą ? Czy myjecie głowy ?

Gość gość
Miejsca intymne? Coraz bardziej szalejecie. Niedlugo nogi beda intymne jak 400 lat temu bo sie je goli, a tluszcza nie rozroznia pojec.

Gość gość
Wytłumaczcie mi jedno. Dlaczego od kobiet wymaga się golenia pach, nóg i miejsc intymnych a faceci mogą sobie być tam zarośnięci i nikt nie robi z tego afery. Kobiety jak się nie wydepilują to śmierdzą a mężczyźni nie? z jakiejś innej gliny jesteśmy ulepieni? Moda na depilację jest stosunkowo nowa. Czy to oznacza, że kiedyś wszyscy śmierdzieli?

Trochę przesadzacie, to że ktoś ma włosy pod pachami, nie oznacza że jest od razu brudasem. Ja sama też pod pachami się nie golę a uważam się za zadbaną osobę.

Gość gość
gość dziś jak sie przebywa z ludźmi to trzeba przestrzegać pewnych reguł x Jakich reguł? mamy w pracy biurowej jakieś regulaminy odnośnie wyglądu własnego ciała? Odnośnie stroju już tak, ale nie ma takiego regulaminu który by pozwalał zaglądać komuś w majtki czy pod pachy co tam ma. Showbiznes rządzi się tu innymi prawami i to gwiazdorzenie tak wali polkom na móżdzek. Większość uznanych, a nie dopiero robiących karierę aktorek zagranicznych, na codzień niczego sobie nie goli. To role filmowe czy teatralne czyli FIKCJA wymagają większej dbałości o detale bo kamera bezlitośnie wyłapuje wszelkie niedoskonałości. A wy naoglądacie się tej fikcji i wydaje się wam że to rzeczywistość. Nawet na dzikim zachodzie kobiety lubiły ładnie wyglądać ale przynajmniej nie nosiły na karku takich pustych pudełek jak wy dzisiaj.

A od kiedy jest napisane że kobieta ma obowiązek golić się pod pachami? To żaden obowiązek tylko wymysł Show-biznesu,. To że ktoś się nie goli wcale nie oznacza że jest od razu brudasem!

Gość gość
Wlosy pod pachami sa wlasnie po to, zeby powierzchni parowania, a co za tym chlodzenie organizmu bylo wieksze (prawo fizyki). Jesli zgoli wlosy, plamy sie nie zmniejsza. Niektorzy pocą sie intensywnie np na skutek stresu. Smieszy mnie tez to,ze golenie swiadczy o czystosci- chyba tak mysla tylko brudasy, ktorym to zastepuje mycie. Poza tym najwiecej wlosow jest na głowie, wiec "higienisci" absolutnie nie powinni akceptowac innych kobiet, jak tylko łyse. Zwrocic uwagę? Pzreciez ona o tym wie, ze nie goli. Podejrzewam, ze tez moglaby wielu osobowm zwrocic uwage na rozne cechy, ktore JEJ sie nie podobają.