Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciągle infekcje!

Polecane posty

Gość gość

Witam. Proszę o pomoc. Mianowicie moje wyniki moczu sa tragiczne. Dostalam zuravit. Mam infekcje grzybicza pochwy (mimo, ze zrezygnowałam z sexu (doslownie) zrezygnowałam z basenu i ogólnie ze wszystkich dobroci na co mam gyno femidazol. Od wczoraj mam środkowe zapalenie ucha choć chodzę w czapce dostalam apap duomox. Jestem wykończona. Pochwa ciągle swedzi. Uplawy koszmarne. Ucho boli. Mam dość. To 24tydzień i od początku ciąży ciągle coś. Kiedy to się skończy?!

Gość gość
antybiotyk niestety wyjałowi Ci organizm i infekcja pochwy powróci. Postaraj sie zadbać o kwaśnie środowisko, jakiś lactovaginal itp w sporych ilościach i probiotyki doustne min. 14 dni po antybiotyku, potem 2x w tyg. Jak najmniej cukru w diecie. Mam jeszcze jedno nietypowe pytanie: śpisz z poduszką-kojcem motherhood albo podobną? Bo u mnie jej ułożenie własnie powodowało infekcje grzybicze. Poducha całą noc miedzy nogami i się "zaparzało".

Gość gość
W ciąży tak jest z infekcjami pochwy. Żadnego silnego leku lekarz przepisać nie może więc to ciągle wraca.

Gość gość
moze zapisac dopochwowy lek, mi moj tak zapisywał, musisz pogadac ze swoim lekarzem prowadzacym ciaze

Gość gość
Może Domestos pomoże?

Gość gość
urofuraginum, neofuraginum (bez recepty jest dostępne) ibuprom przeciwzapalnie herbatka z żurawiny duże ilości witaminy c najlepiej z rutyną np. rutinoscorbin, rutimax itp. pić dużo wody, chłodnej, ciepłej, nie powinna być z lodówki moczyć nogi w ciepłej wodzie z dodatkiem soli np green pharmacy (rozmaryn i lawenda), ziołowa (Farmona) wchodzić pod prysznic i masować nerki i pęcherz ciepłymi strumieniami wody można włączyć probiotyk np. lactovaginal bardzo dużo pić uważać na nogi, żeby nie zmarzły ograniczyć cukier w diecie, ostre przyprawy, kofeinę itp. zrobić badania w kierunku bakterii profilatycznie można brać coś z żurawiną w kapsułkach (jeśli komuś służy, ) np. urinal, vimont żurawina plus, żuramix, można pić też soki rozrobione w wodzie (uwaga kwaśne) np.EkaMedica przyczyny: bakterie, zła dieta, stosunki płciowe,sporty, przemarzanie, przewianie, alergie, powirusowe powikłania, przyjmowane leki, hormony, nadreaktywność, basen, kąpiele w wodzie, zmiany temperatury i może coś jeszcze..,

Gość gość
faktycznie w ciąży jest większe ryzyko infekcji grzybiczej , ale i tak musi koniecznie być leczona i to skutecznie , ponieważ nieleczona może doprowadzić do poronienia-do tego koniecznie probiotyk miejscowy- u mnie najlepiej sprawdził się invag , więc gorąco go polecam.

Gość gość
do leczenia miejscowego dołączyłabym leczenie ogólne- u mnie tylko taki sposób dał trwały efekt- to samo tyczy się probiotyków ( szczególne polecałabym tutaj provag doustnie- działa on zarówno na cały przewód pokarmowy , jak i narządy moczowo-płciowe)

Gość gość
Probiotyk to ja polecam Lacibios Femina ewentualnie Iladian, choć lepiej działają domiejscowo Provag lub Lactovaginal, Provag też już jest doustny.