Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy dostanę okresu ?

Polecane posty

Gość gość

Cześć. Chciałabym wiedzieć za ile dostanę miesiączkę. Sytuacja wygląda tak. 1 dnia cyklu obecnego kochałam się z chłopakiem. Stosunek przerywany. 7 dnia również, lecz już z prezerwatywą, która nie pękła ani się nie zsunęła. Według kalendarzyka moje dni płodne powinny zacząć się 8 dnia i trwać tydzień. Wczoraj tj. 23 dnia cyklu też uprawiałam seks przerywany. I właśnie od wczoraj strasznie boli mnie prawy jajnik i czuje tak jakbym ten okres miała. Mam dostać okresu za 3 dni, ale jednak strasznie się stresuje, ponieważ przez ostatni tydzień miałam bardzo dużo gęstego śluzu. Tak jakby (przepraszam za określenie) gluty z pochwy. Były przezroczyste z białymi cząsteczkami w sobie. Co to mogło oznaczać? Dodam, że zawsze przed okresem bolały mnie piersi, teraz nic oprócz brzucha mnie nie boli. Czy któraś z was wie kiedy mogę dostać okresu i czy przez te stosunki przerywane nie będę w ciąży ?

Stosunek przerywany nie jest metodą antykoncepcji i nie gwarantuje bezpieczeństwa. Wystarczy, że kobieta jest przeziębiona, zestresowana, ma lekką gorączkę, a może dojść do przesunięcia się cyklu, a tym samym dni płodnych. Nie ufałabym do końca metodzie kalendarzykowej. Poczekaj do dnia spodziewanej miesiączki. Jeśli nie dostaniesz w tym dniu okresu, zrób test ciążowy. Na razie się nie stresuj - również przez Twoje obawy może dojść do opóźnienia spodziewanej miesiączki. Pozdrawiam!

Gość gość
A nie powinnam zrobić testu po 2 tygodniach od stosunku ? Jeśli dostane za 3 dni to minie dopiero 5 dni od zbliżenia