Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tabletki natykoncepcyjne podczas jelitówki

Polecane posty

Gość gość

Witam mam silne zatrucie pokarmowe od 2 dni wymiotuje. Biorę tabletki sidretella 20 skonczyłam 1 opakowanie mialam 7 dni przerwy i w czwartek zaczełam 2 opakowanie. Do niedzieli brałam regularnie ale wczoraj wzielam tabletkę i zwymiotowałam ją po 2 godz po jakims czasie wzielam 2 tabletke ale tez ja zwróciłam mineło już ponad 24 godziny od ostatniej wchłoniętej tabletki. Co robić dalej wymiotuję więc nie wiem czy je brać ? jeżeli je odstawię to jak wrócić do ich przyjmowania zacząć od nowego opakowania skonczyć te ? co z przerwą jak już wrócę do tych tabletek ?

Gość loggusia
jeśli tabletka nie wchłonęła się przez wymioty należy przyjąć kolejną i normalnie skończyć opakowanie, dokładając jedną tabletkę z nowego blistra. jeśli powtórzyło się to dwukrotnie moze lepiej odstawić i na nowo rozpocząć przyjmowanie od pierwszego dnia kolejnej miesiączki. Zawsze warto spytać też lekarza

Gość Karokara
Najlepiej byłoby zapytać lekarza. Nie brałam nigdy tych tabletek o których piszesz. Ja mam Vibin w systemie 21 + 7, więc podobny system brania. Jak byłam chora i wymiotowałam to lekarz zalecił po prostu dodatkowo sie przez te parę dni zabezpieczać.