Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

To nieprawda że karmienie piersią kest darmowe

Polecane posty

Gość gość

Ja odkąd urodziłam dziecko to wszystkie śniadania i kolacje jem podwójne (2 razu tyle co normalnie), obiady też staram sie wieksze, do tego łykam witaminy, dużo pije i w ogóle nie tyje! Waga mi po ciąży spadła i utrzymuje się na stałym poziomie. Tsk wiec to nie jest tak ze koszt jest zerowy, moze nie wszystkie musza tak jesc jak ja, mam szybka przemianę materii ale na pewno musicie jesc więcej niż normalnie.

Gość gość
Sorki za błędy ale piszę na telefonie po ciemku i ledwo widzę

Gość gość
ja tez jestem szczupla i mam szybka przemiane materii, ludzie pytają gdzie mi się to dziecko zmiesciło, kp i wcale niejem wiecej, moze wiecej wody pije,ale kranówę wiec raczej nie dopłacam az tak do kp :), nie odczuwam tez zeby dziecko ze mnie wysysało energię i witaminy czego boja się niektore mamy i takie opinie tez słyszałam od przeciwniczek kp ale w sumie skoro ktos jest przeciwniczką to raczej nie karmił p. wiec skad moze wiedziec?:) tak czy siak,jest na pewno tansze niz karmienie mm ktore to samo mm jest horrendalnie drogie, do tego doliczyc trzeba butelki,smoczki itd... a moze autorko jesz kompulsywnie? jaka jest twoja dieta? radziłabym ci przejsc na diete niskoglikemiczną i wysokobłonnikową, 5 posiłkow dzienni co 3 godziny,ostatni posiłek na 2-3 godz. przed snem i wykluczyc wszelkie węglowodany proste.

Gość gość
ale na pewno musicie jesc więcej niż normalnie.. bzdura. żóładek niemowlaka jest jak nasz duzy paznokiec wiec nie trzeba jesc za dwóch zeby nakarmic dziecko. poza tym mleko tworzy się z krwi.

Gość gość
Położna mówiła mi, że żeby mieć mleko wystarczy pić wodę jeść więcej niz normalnie nie trzeba. Coś w tym jest. Jak zaczęłam karmić to bardzo dużo piłam wody jadłam sporo ale to apetyt po ciąży został. Teraz 7 miesięcy po porodzie jem tak jak przed ciążą. Waga niestety stoi 8 kg na + i nie chce ruszyć w dół.

Gość gość
00:10 niemowlaka? Chyba noworodka w pierwszej dobie zycia. No i co z tego, ze z krwi jak w tej krwi musza byc skladniki odzywcze, a tego z powietrza nie wezmiesz tylko z pozywienia.

Gość gość
Jem normalnie. Do picia też jak zwykle muszę się zmuszać tylko na początku mialam okrutne pragnienie którego nie dało sie ugasic. Waga jak sprzed ciąży. Mój metabolizm chyba leży i kwiczy.

Gość gość
gość dziś ale nie trzeba jesc za dwóch. wystarczy zdrowo się odżywiac, pilnowac diety niskoglikemicznej i wysokobłonnikowej, pilnowac stałych pór jedzenia,diety zbilansowanej oraz czynnego trybu zycia , wtedy masz witaminy i wszelkie skladniki potrzebne i dla ciebie i dla dziecka, mozna jesc normalne porcje i mieć szczupłą figurę, tylko trzeba się tym zainteresowac, to temat rzeka, nie da się opisac w jednej wypowiedzi, trzeba samemu szukac , porównywac i wyciagnac z tego to co dla siebie najlepsze a nie siedziec z załamanymi rekami bo tyję, bo karmię piersią. jak kto leniwy to tyć bedzie czy karmi czy nie.