Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

WADA WYMOWY A MIŁOŚĆ

Polecane posty

Gość gość

Mój problem jest taki, że od dziecka mam wadę wymowy. Francuskie r. Od zawsze było mi to wytykane i jako dziecko byłam wyśmiewana. Zaczęłam się tego wstydzić i po prostu unikać wyrazów z R, aby nie czuć poraz kolejny kompromitacji... Poznałam cudownego mężczyznę 8 miesięcy temu. Spotykamy się, jest cudownie, jego znajomi twierdzą, że jest bardzo we mnie zakochany i świata poza mną nie widzi, jednak nie potrafię się przełamać. Ukrywanie tego przed nim zaczęło mi sprawiać z dnia na dzień coraz więcej trudności... Dziś nawet jestem zła, że od początku nie grałam w otwarte karty i od pierwszego spotkania nie byłam sobą... Taką wadę da się wyleczyć np w domu poprzez ćwiczenia? Macie jakieś propozycje? Głupio mi będzie, jak po takim czasie wyda się, że to ukrywałam...

Gość gość
idz do logopedy

Gość gość
jestem dorosłą osobą nie wiem czy to jeszcze coś da :/

Gość gość
kto nie próbuje..

Gość gość
Niezla jestes jak 8 miesięcy sie nie kapnął

Gość gość
żałuję tego, dziś nie miałabym problemu co z tym zrobić, bo jak zacznę normalnie mówić, a on się połapie, że przez tyle czasu tego nie słyszał i nagle BUM. to się spalę ze wstydu...

Gość gość
To porozmawiaj z nim o tym

Gość gość
I co mam mu powiedzieć, że 8 miesięcy to ukrywałam, bo mam kompleks? Przecież to byłoby idiotyczne....

Gość gość
nie zauwazyles ale ja czasami nie mowie r

Gość gość
Wcale nie idiotyczne, jak kocha to zrozumi. Bądź szczera

Gość gośću
Kiedyś dzwoniłem do firmy gdzie sekretarka zatrącała na R, a ja głupi myślałem że z amerykanka, czy francuska. Takie przemieszane zatrącanie więc pomyślałem że może jednak za dużo po angielsku z klientami gadała. Ale się nie śmiałem. Dziwnie było ale jeśli to była wada wymowy to fajna wada. Różne słyszałem. Dziewczynę która mówił ciut jak dzidzia. Inna brzmiała jak chłopak. Nie jak facet, tylko jak młody chłopak. Nawet jej pasowało. Więc głowa do góry.

Gość gośću
Jak powiesz swojemu, to będziesz wiedzieć jaki jest. A myślę że jest okej, skoro ma takich znajomych, bo co to znaczy że znajomi chłopaka (jakby obcy w sumie ludzie) mówią dziewczynie (jakby niebyło obcej) swojego znajomego że on za nią szaleje. Rzadko się zdaża że znajomi starają się o związek kolegi. Często tacy chcą sprawę rozwalić ale tak bez poznaki. A te Ci mówią że on świata za tobą nie widzi. Przecież mogliby Ci tego nie powiedzieć. Najwyraźniej im na WAS dwojgu zależy.

Gość gośću
Jak jest przekonasz się pewnie niedługo. Ale jeśli tak to wygląda jak napisałem, to piękna sprawa. Chciałbym mieć takie otoczenie. A niespecjalnie mam. Pozdrawiam i uciekam.