Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mówcie co chcecie, ale jednak krótkie włosy postarzaja kobiete.

Polecane posty

Gość gość

Był ostatnio taki temat o Kozuchowskiej, ze po scieciu włosów zaczeła wygladac duzo starzej i troche jak babochlop. Zwrocilam po tym temacie uwage na to zjawisko, i faktycznie wszystkie babki które znam w realu albo necie po scieciu wlosów postarzały sie o dobre pare lat, a juz wszelkie cudowania, asymetrie, tapirowania to przewaznie w ogole jest niewypał. Lubie czytac, skadinad bardzo fajnego bloga tej babki, ona ostatnio obciela włosy i zamiescila kilka foto. Wg mnie w porównaniu z dawnymi zdjeciami wyglada duzo starzej i jakos... dziwnie. https://www.instagram.com/calareszta.pl/ Zreszta jest sporo innych blogerek które lepiej na instagramie prezentowaly sie z długimi wlosami. Ktos zauwazyl podobnie?

Gość gość
No nie każdej pasują krótkie włosy, w wielu wypadkach jest tak jak psizesz - postarza i raczej tłumi kobiecość, a sprawia, że kobieta wygląda na bardziej męską.

Gość gość
ciężko czasem powiedzieć co lepsze, ja oglądam ten serial The Walking Dead i jest tam starsza kobieta - scieta praktycznie na jeża, mimo ze te włosy nawet niepofarbowane, to przez b krótka fryzure widać piękny owal jej głowy, wszyscy się zachwycają ze jak na stara to wygląda super...

Gość gość
Ta dziewczyna od bloga duzo lepiej wyglada w tych krotkich wlosach. Bez porownania. To ze ty sie boisz sciac nie znaczy ze masz innym obrzydzac taka zmiane. Zetnij i sama zobaczysz.

Gość gość
W długich było jej o wiele ładniej

Gość gość
Ja lepiej wyglądam w krótkich, ślę nie na jeża, dol krotki góra dluzsza. Moje cienkie włosy WRESZCIE wygladaja przyzwoicie, nie wiszą mi straki więc i twarz ładniej się prezentuje. Wolę wyglądać nawet poważniej ale korzystniej niż jak zmokla niedorosla kura.

Gość gość
wg mnie ta blogerka lepiej wyglada w krotkich.

Gość gość
fakt , gorzej wyglada w krotkich

Gość gość
Ja pierdziele zobaczyła zdjęcia kożuchowskiej sprzed 20 lat w długich włosach i myśli że jak kożuchowska dziś zapuści włosy to będzie wyglądać tak samo jak wtedy. Nie będzie wyglądać jak wtedy. Baba ma 45 lat.

Gość gość
Dlugie wlosy to atut jak do trgo jeszcze blond to plusuje sie na dzien dobry mimo sredniej twarzy.Oczywiscie b dlugie sa wstretne albo ciebkie i porozdwajane albo szczyt ohydztwa popalone na koncach.Jednak ogolnie dodaja uroku pod warunkiem ze umyte i w ladzie.Krotko i na temat.B rzadko kobiecie lepiej w krotkich choc znxm jedna i przyznaje-wyglada super.

Gość gość
Tak. Krótkie włosy u kobiety i zarost u mężczyzny dodaje lat.

Gość gość
No jasne ze ta z bloga lepiej wyglada w tych krotkich. A Kozuchowskiej nie wyobrazam sobie teraz w tym wieku w tych jej dlugich rzaciutkich wsiowych wloskach ,teraz wyglada jak prawdziwa dama,kobieta z klasa. Przegladalam istatnio strony z najmodniejszymi krotkimi fryzurami i w koncu dojrzalam do sciecia swoich wlosow. Krotkie wlosy to jest jakas fryzura ,a dlugie to po prostu wlosy na glowie to nie zadna fryzura,tak teraz to widze. Tak jak ktos slusznie odpisal autorce,boisz sie to nie scinaj,ale nie obrzydzaj innym. Niestety te kobiety ktore znam i sciely wygladaja w krotkich o wiele korzystniej.

Gość gość
Wg mnie ta dyskusja jest bez sensu. Kożuchowska ścieła włosy już dawno temu. Nie wiemy jak w długich włosach wyglądałaby dziś, czy aby na pewno lepiej. Stare zdjęcie z czasów młodości jest już nieaktualne więc bezsensu jest na nie sie zapatrywać. Nie mamy więc porównania by stwierdzić że sie postarzyła. Pisanie że "Dlugie wlosy to atut jak do trgo jeszcze blond to plusuje sie na dzien dobry mimo sredniej twarzy" jest również kompletnie bez sensu jeśli nie mamy przed sobą konkretnej twarzy. Są kobiety byle jakie oraz ładne z blond krótkimi czy długimi włosami i takież same z ciemnymi. Krótka fryzurka też absolutnie nie powinno sie pisać takich generalizacji że postarza. Są osoby o takim typie urody że krótka fryzura im nie posłuży, ujmie urody jakiejś młodej dziewczynie i może faktycznie i postarzy jakąś kobiete koło 40-stki, a są też inne osoby które mają taki typ urody że młodej ładnej dziewczynie doda nagle ostrego charakteru, a starszą kobietę odmłodzi. Przykłady z telewizji. Rihanna na początku swej kariery zapowiadała się na jedynie sezonową gwiazdkę. Jej kariera jednak nabrała prawdziwego rozpędu dopiero kiedy obcieła włosy i jej wizerunek dzięki temu stał sie taki z pazurem. Był kiedyś taki troche tandetny film "Obłędny rycerz". Aktorka która grała tam jedną z głownych ról - Shannyn Sossamon to jest typowy przykład dziewczyny która mimo że ładna to w długich rozpuszczonych włosach całkowicie traci cały swój charakter. Dalej sławne do porzygania reality Kardiashianów. Była scena w której matka Kim postanowiła na kolacje w hotelu założyć peruke z czarnymi długimi włosami. Nie była to wymyślna zwariowana fryzura tylko zwykła peruka z długimi włosami. Niby zrobiła to dla beki a wszyscy byli zniesmaczeni jej wyglądem i błagali o jej ściągnięcie. Kobieta której krótka fryzurka na co dzień nawet dosyć niwelowała jej bijącą z twarzy metryke, dodawała dynamiki nagle ujawniła swoje stare oblicze w pełnej krasie za pomocą tylko tych długich włosów.

Gość gość
A wlosy kręcone odmładniają

Gość gość
krotkie fryzury musza byc modne, w przeciwnym razie po latach wydaja sie smieszne. Dlugie sa uniwersalne

Gość gość
Ja w krótkich wyglądam jak dzieciak. Poważniej wyglądam w pol długich ale pewnie po 40 zdecyduje się na krótsze włosy

Gość gość
Moja teściowa ma 65 lat lat i nosi bardzo długie włosy. Na dodatek nie farbuje ich, ma je prawie zupełnie siwe. Powiem tylko tyle. Wygląda jak czarownica. Jak tę plerezę puści luzem to dzieci się jej boją :O Nie ma nic gorszego niż długie czy półdługie włosy u starej kobiety. U faceta zresztą też.

Gość gość
Moja mama ma 49 lat i od ponad 20 lat ma krótkie włosy i jej bardzo dobrze.

Gość gość
Widziałam wiele razy programy o metamorfozach kobiet. Przed metamorfozą te kobiety wyglądały jak zaniedbane młode kobiety lub nawet zaniedbane nastolatki, po metamorfozie, gdzie ścinano im włosy, wyglądały na zadbane oczywiście, bo wiadomo lepszy makijaż ciuchy ( choć ciuchy też często dawały im jak dla starych bab) ale już jak kobiety w średnim wieku.

Gość gość
Jesli kobieta po 40tce czy 50 tce jest ladna,ma symetryczna twarz, jest szczupla i zgrabna, to moze nosic wlosy jakie sobie zazyczy, gorzej z tymi, ktorych figura i uroda pozostawiaja wiele do zyczenia, a nadprograwowych kg przybywa z roku na rok. Jak maja krotkie wlosy, to juz zupelnie nie przyciagaja uwagi nikogo.

Gość gość
Ja przez ostatnie lata ostro zapuszczalam tak min do ramion i tylko podcinalam koncowki. W koncu mi sie znudzilo z nimi walczyc i poszlam sie sciac na krotko, mialam zapisana fote w tel dla przykladu dla fryzjerki. Dobrze, ze mi nie odradzala bo bym sie moze wycofala. Jak skonczyla mnie obcinac to wszystkie klientki w salonie patrzyly na mnie z zaskoczenia, zupelnie inna osoba, jakby mi 10 lat ubylo. Juz nigdy dlugich wlosow. Fakt trzeba co 6tyg chodzic sie obcinac zeby fryzura miala ksztalt ale warto.

Gość gość
dziś masz racje w wiekszosci przypadkow metamorfoza postarza kobiety, z pieknych naturalnych z dlugimi wlosami powstaja klony na potrzeby kilku fotografii zrobionych w tym dniu

Gość gość
Nie zawsze tak jest bo tak jak mówię każdy przypadek jest inny, ale czasami faktycznie tak też się zdarza, bo widziałam takie zjawisko nawet dość często w Sablewskiej sposób na modę. Sablewska czasem robiła metamorfoze na siłe bo takie jest założenie programu i z kobiety która jeszcze wyglądała jak kobieta robiła po metamorfozie starą Kwaśniewską lub istnego clowna. Choć niektóre zmiany jej się udawały. No ale tak jak mówie każdy przypadek jest inny