Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Błagam może ty wiesz co to jest!?

Polecane posty

Gość gość

Witam, juz miesiąc temu dodałam pytanie lecz nie uzyskałam konkretnych odpowiedzi, dlatego proszę postarajcie się mi choć trochę pomóc. Moje problemy zaczęły się około miesiąca temu, na początku mój sluz przyjął kremową konsystencję był biały i było go bardzo dużo, później zaczęło się swędzenie i puchnięcie warg sromowych mniejszych, było to nie do wytrzymania wręcz płakałam z bólu, śluz zmienił barwę na żółtą po dwóch dniach w okolicach ujścia zauważyłam trzy czerwone wystające kropeczki, NIE były to Zmiany ropne, bardzo piekły, po tygodniu wszystko ustało. Po jakimś czasie kochałam się z moim chłopakiem ale musieliśmy przerwać zbliżenie gdyz strasznie bolało a wargi tak bardzo mi spuchly że nie mogłam normalnie siedzieć. Bardzo się martwilam. Po paru dniach dostałam okres planowo. Mija ponad drugi tydzień od momentu zakończenia okresu, kilka dni temu znów kochałam się że swoim vhłopakiem, po stosunku zauważyłam że jedna warga bardzo spuchla, a stosunek bolał. Od 3 dni mój sluz jest zabarwiony krwia, od ponad tygodnia czuję w brzuchu co jakiś czas jakby skurcz lekki, ściskanie w okolicy posbtzusza, jajników, przed chwilą byłam w toalecie i mam prawie że okres jeśli można tak nazwać te upławy. Bardzo się boję bo nie wiem.co.to może być jestem panikara i zawsze mam czarne myśli ale naprawdę się boję, niestety nie stać mnie na wizytę u ginekologa w najbliższym czasie, do tego czuję się od jakiś 2 msc jakbym miała straszne spadki hormonów z jednej chwili się cieszę w drugiej płacze nie umiem nas sobą panować navzyyalam się o torbielach i takich różnych proszę powiedzcie co to może byc

Gość gość
Chciałabym jeszcze zaznaczyć że upławy nie pachniały brzydko wowv nie wiem czy to.mogła być grzybica raczej wątpię, bardzo niepokoi mnie.do puchnięcie warg, krew i.ból jajników

Gość pat29
Bez ginekologa sie nie obejdzie.Musi Ci zrobic cytologie.Podejzewam masz jakiegos grzyba,bakterie.A uzywacie prezerwatywy?

Gość gość
Tak, seks czy wkładanie bez nie wchodzi w gre

Gość gość
A dokladnie dlaczego pytasz przypadkowych ludzi na forum zamiast umowic sie na wizyte u ginekologa??

Gość pat29
To moze masz uczulenie na lateks?

Gość pat29
Moglas tez cos zlapac od kalu,moze przez przypadek nie tak sie podtarlas i jakis grzyb sie rozwinal.Moja kolezanka takiego swinstwa sie nabawila.Ginekolog przepisal jej jakies globulki i przeszlo.

Przestań współżyć na jakiś czas, bo jeszcze bardziej pogorszysz sobie stan. Prawdopodobnie na początku miałaś grzybicę pochwy. Nieleczona grzybica prowadzi do większych powikłań, m.in. krwawienia. Musisz zapisać się do ginekologa najszybciej jak się da, pożycz od kogoś pieniądze, nie oszczędzaj na swoim zdrowiu. Przez czas do wizyty ginekologa podmywaj się codziennie płynem do higieny intymnej bez zwartości barwników, alkoholu itd., np. może być to hipoalergiczny Biały Jeleń, płyn Lacibios Femina, Lactacyd plus. Dodatkowo przyjmuj tabletki doustne lub dopochwowe, w Twoim wypadku najlepiej będzie doustnie, a takie to są Lacibios Femina, one odbudowują florę bakteryjną pochwy. Do tego smaruj się maścią np. Clotrimazolum, jest to maść przeciwgrzybicza (ok. 3 zł), która łagodzi pieczenie. Jednak te leki nie wystarczą, potrzebny jest antybiotyk, który może przepisać tylko lekarz. Ginekolog prócz badania palcowego, zrobi Ci także USG transwaginalne, który rozwieje Twoje wątpliwości. Twój chłopak również powinien się zbadać, ponieważ współżyjąc, dzielicie tę samą florę bakteryjną, a co za tym idzie: jeśli Ty się wyleczysz, to Twój chłopak przy następnym stosunku może na nowo Cię zarazić. Pamiętaj, że zdrowie jest najważniejsze. Ogranicz także słodycze.

Gość anka3535
Takie są objawy nieleczonej infekcji, koniecznie umów się do ginekologa, zaleci odpowiednie leczenie - maści, globulki. Po kuracji zastosuj koniecznie probiotyk, najlepiej dopochwowy invag bo działa natychmiast w miejscu aplikacji, kolonizując pochwę dobrymi bakteriami. Następnym razem nie zwlekaj z wizytą bo infekcje intymne same się nie leczą.

Gość gość
Ja dostałam skierowanie od gina na usg dopochwowe na nfz oczywiście i wizyta za 2 mc.... Nie mogłam dłużej czekać więc zapisałam się praktycznie z dnia na dzień do www.med-expert.pl.

Gość gość
Ja pierdziele czy tak ciężko iść do lekarza ! Po za tym seks tylko w gumkach w takiej sytuacji albo wcale ! Warto byłoby zrobić wykaz z szyjki macicy i cewki moczowej takie badanie jest tylko płatne z 550zl ale jest to test na wszystko i naprawdę warto Ja dzięki temu dowiedziałam się że mam wirusa hpv i dlaczego tak cierpię bo przy okazji inne rzeczy wyszły na jaw , więc warto i polecam mimo ceny ! Nic tak nie wyjaśni sprawy jak taki wymaz