Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lamar

Zakończenie dobrego (?) związku

Polecane posty

Gość lamar

Hej! Jestem z moim chłopakiem 3 lata. Dokładnie, jutro mamy rocznicę. Nie ma w naszym związku wielu kłótni, potrafimy zapanować nad swoimi emocjami, wśród znajomych uchodzimy za super parę. On o mnie dba, jest poukładany. Wszystko wręcz bajkowo... a przynajmniej na pierwszy rzut oka. Nie, nie jest to facet idealny, ma pewne wady, jedne mi bardziej przeszkadzają, inne mniej. Ale generalnie jest między nami spokojnie. Może i za spokojnie. Nie potrafię go pokochać. Bardzo chciałam, starałam się zawsze być dobra, robić to, co powinnam, żeby ten związek działał... Ale czuję, jakby między nami po prostu nie iskrzyło, a seks mógłby dla mnie nie istnieć. Pewnie poza wyzwiskami, jaka o to ze mnie szmata, że marnuje mu życie, będą pytania, dlaczego w ogóle z nim jestem. Na początku bardzo o mnie zabiegał, od początku czułam, że nie do końca jest tak, jak powinno... Ale uległam temu, że był taki zdecydowany, że to ze mną chciał być. No i tak zostało. Pewien czas temu on chyba wyczuł, że coś nie tak z mojej strony i zerwał ze mną. To mój pierwszy taki długi związek (mam 23 lata, on 27), nie byłam gotowa na rozstanie. Wróciliśmy do siebie, chwilę było w porządku.. Ale znowu pojawiły się u mnie mocne wątpliwości, że to chyba nie jest to. I teraz chyba jestem gotowa to zakończyć, ale strasznie nie chcę tego. Nie chcę stanąć z nim twarzą w twarz i powiedzieć, że to koniec. To go zniszczy, wiem, jak jest we mnie zakochany. Bardzo się boję, czuję się z tym strasznie... Nie wiem w sumie, po co ten post... Jestem strasznie rozdarta i chcę znaleźć w sobie siłę, żeby w końcu zrobić ten ostateczny krok... :( Musiałam gdzieś to napisać, bo koleżanki już mają dość moich ciągłych rozterek. Potrzebuję potwierdzenia, że to właściwa rzecz do zrobienia i wcale nie jestem aż tak koszmarną osobą... :(

Gość gość
Jeśli przez tyle czasu nie udało Ci się go pokochać to należy to zakończyć z dwóch powodów. 1. Facet zasługuje na prawdę i szczerość 2. Jeśli trafi Ci się ktoś inny, w kim uda się zakochać, pewnie nie będziesz mieć oporów by zmienić mężczyznę. Wtedy skrzywdzisz go jeszcze bardziej. Z drugiej strony, często związki zawierane z rozsądku są tymi lepszymi i długo trwalszymi, ale to dopiero docenia się po 20-40 latach, gdy znajomi są już po rozwodach a my trwamy. Przyjdzie może taki moment, że poznasz tego z którym będzie "ogień", będzie "to coś", oby tylko nie za krótko...

Gość gość
Kobieto rozstań się z nim i nie siedź z nim na siłę bo to tylko będzie potęgowało twoją frustrację. Sztuką i to ogromną jest sposób rozstania. Musisz zdobyć się na odwagę i powiedzieć mu szczerze, co myślisz i jakie masz wątpliwości.Można kogoś szanować, ale równocześnie nie pasować do kogoś. Piszesz, że masz 23 lata i od trzech lat z nim jesteś, chociaż już raz się rozstałaś. Wynika z tego, że w wieku 20 lat byłaś już w związku. To zdecydowanie za wcześnie. Teraz masz już doświadczenie bycia z kimś, dzielenia się codziennością i wtedy nie zawsze to, co łapiemy szybko i bez oddechu wcześniej, kojarzy nam się z tym, czego oczekiwaliśmy. Dlatego zawsze warto wchodzić w związek, kiedy jest się do tego dojrzałym. Ty nie byłaś i nie jesteś dotąd. Stąd te wahania nastroi od zachłyśnięcia się związkiem, do frustracji i wątpliwości. Nie zdążyłaś poznać kogoś na tyle, żeby z nim być, do tego taka zabawa okazała się fiaskiem bo nie spełnia twoich oczekiwań. Postaraj się zakończyć ten związek rozważnie, taktownie i wchodząc w następny, nie rób tego zbyt pochopnie bo znowu kogoś zranisz bez potrzeby.

Gość lamar
Dziękuję za odpowiedzi. Nie zgodzę się jednak z tym, że jestem całkowicie niegotowa do związku. Nie przerastała mnie codzienność, mieszkaliśmy razem (do pierwszego rozstania) i układało się dobrze. Nie mam wahań nastrojów, nie zachowuję się jak psychopatka. Ba, mogę wręcz powiedzieć, że moje zachowanie w związku było wręcz wzorowe. O ironio. Tylko we mnie coś nie gra... Może i to jest najgorsze, że on myśli, że wszystko między nami jest dobrze, bo duszę to w sobie. To dla mnie bardzo trudne jest.

Gość gość
Autorko, tylko prawda. Wszystko z nim i Tobą ok, ale nie ma tej iskry, tego przekonaniam że to Ten. Serce nie sługa...Obiektywnie facet fajny...I na tym się sprawa kończy. Nie ma nic gorszego, jak bycie z kimś z litości, zatajanie prawdziwych uczuć i odczuć. Zajdziesz z nim w ciazę, przyjdzie dziecko, i...zakochasz się w kims innym. I co? Juz dwie osoby skrzywdzisz w tym momencie, w tym jedną, niewinną. Żyj i działaj uczciwie.

Gość Lamar
Tak zrobię! Dziękuję!

Gość gość
Pierwszy tak długi związek ? Przecież to tylko roczny związek, a Ty jesteś bardzo młoda.

Gość gość
gość dziś Pierwszy tak długi związek ? Przecież to tylko roczny związek, a Ty jesteś bardzo młoda. X Analfabeta czy analfabetka? Jak byk na samym początku jest napisane, że jest w 3 letnim związku:)

Gość gość
"duszę to w sobie" - dla jakiej idei? :D

Gość gość
Trzy lata oszukujesz już faceta? "Brawa" dla ciebie. Jesteś podła.

Gość gość
Nie ma potrzeby pastwienia się nad Autorką. Ludzie są ze sobą w parach z różnych powodów . Bywa, że na początku jest przyjaźń i zrozumienie, a uczucie przychodzi później. Tu nie przyszło. Autorka i jej chłopak są młodzi, wolni, bez ślubu, dzieci. Każde z nich ma prawo do pełnego szczęścia i miłości.