Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Od kiedy dziecko bawi sie kaczuszkami w kąpieli?

Polecane posty

Gość gość

Chce kupić coś dla chrześniaka. Mały za kilka dni skończy pół roczku. Ma duzo grzechotek,maskotek,ubranek itp. Zastanawiam sie czy gumowe kaczuszki do kąpieli to dobry pomysł. Jak myslicie?

Gość gość
kaczuszki grzybieją w środku po kąpaniu

Gość dobry pomysl
ale lepiej kup takie bez dziurki, zeby sie woda nie nalewala do srodka. Sa tez rozne fajne kubeczki, moja do tej pory sie nimi bawi. 6 mcy to w wiek w sam raz na takie zabawki, powienien juz sam siedziec, wiec moze sie pobawic w wannie.

Gość gość
No właśnie mały sam siedzi już od jakiegoś czasu. Dziękuje za odpowiedź. A czy w Pepco takie dostane ?

Gość gość
Chyba jednak mało które dziecko siedzi w wieku 6 mcy... no chyba że durna mamusia sadza na siłę chwiejącego się malucha. A co do pytania autorki- najwyżej kup na wyrost, chyba że nie chcesz. Bo fakt, przed roczkiem już załapie, ale jeszcze nie teraz. Kaczuszki, jak ktoś słusznie zauważył, tylko bez dziurki, bo w środku się robi grzyb, zabawki typu ośmiorniczki, chociaż śliczne i dzieci bardzo lubią, lepiej sobie odpuścić. Kolorowe kubeczki w różnych rozmiarach, z dziurkami, to faktycznie hit ponadczasowy, do wanny i nie tylko. Mój w tym wieku uwielbiał żyrafkę Sophie do gryzienia i generalnie wszystko co się daje łatwo złapać, ciągnąć itd.

Gość gość
bedzie sie bawił jeżeli siedzi, jezeli nie to mamusia moze mu pokazywac i kwakac nad głową, a on bedzie lapal i jadł... ja swojej kupilam zabawki do wanienki jak usiadla w niej i dala rade sama sie utrzymac wogóle, wczesniej ne widzialam potrzeby takich zabawek kąpielowych. ale to jest taki drobiazg, i fajny do zabawy, moja córka to swego czasu wszedzie gdzie jechala ze mną to kaczuszke zawsze miala w rączce na droge... uwielbiala ją memlac w buzi na sucho:)

Gość gość
sa w pepco za 5 zł chyba w alejce z zabawkami, wiszą w siateczke zapaowane:)

Gość gość
to ja z 20:45, a dlaczego bez dziurki? moja córka ma kaczki i delfiny, hipopotamy z dziurką i na poczatku tylko sie bawila, ale im bardziej starsza , 9-10miesiecy tym widziala wiecej zabawy w tej dziurce bo trzymala kaczke wczesniej podtopiona w wodzie, naciskala obiema raczkami tak by nie zakrywac dziurki i fru wode leciala do góry pod cisnieniem:) czasem i w oko oberwala, ale recznikiem szybko przecieralam, przeciez te specyfiki do kapieli dla dzieci nie szczypia w oczy. ale radosc jest do dzis a ma 13 miesiecy.

Gość gość
to sobie wez ta kaczuszke z dziurą i rozetnij ją na poł, możesz sie rozkoszować zapachem i widokiem pieknej plesni w srodku;) pozdro

Gość gość
nie mam plesni, moze dlatego , ze je myję? jak mozna miec pleśn, nie wiem, to zaniedbanie rodziców. tyle w temacie.

Gość gość
Dokładnie. Bez względu na płukanie,suszenie, nawet ponoć niektórzy wstrzykują wodę utlenioną żeby od środka wypłukać porządnie. Miałam ośmiorniczki tomy, zabawka rewelacyjna, aż trafiłam na jakieś wiadomości w internecie, sprawdziłam swoje i do tej pory czuję obrzydzenie, bleee... wyleciały razem z całą resztą gumowych. Są inne zabawki, bezpieczniejsze. A kaczuszki z Pepco, gdzie są zabawki marnej jakości, chińskie, bez certyfikatu, to nie najlepszy pomysł dla dzieciaka który pakuje wszystko do buzi.

Gość gość
Gościu z 21:09- naprawdę nie masz? Po paru tygodniach czy miesiącach? Czy tak uważasz? Bo ja też byłam pewna że jest ok, dopóki nie zobaczyłam fotek i nie rozcięłam swoich. I pomyśleć że sobie dziecko tą całą pleśń i grzyby wlewało do wody do kąpieli, fuj.

Gość gość
nie mam, sprawdzalam kaczuszki, bo dostalam kiedys zabawki gumowe po swojej bratanicy i zanim dalam je corce wszystkie mylam , dezynfekowalam i wyciskajac wode lecialy z tych zwierzatek czarne gluty, rozcielam swoje kaczuszki i byly czyste, kaczki mam już z 5m , jakoś tak.

Gość tysia89
U nas bawi się jak tylko siedzi od 6 miesiąca. Fajne takie zabawki możesz kupić do kąpieli na: http://hitcena.pl/do-kapieli/ . Mają bardzo ciekawe propozycje godne uwagi. Jak dla mnie to wybór spory i dobre ceny.