Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Alutka2017

Sierpniowki 2017

Polecane posty

Go艣膰 Cecysssia
hmmm widze,ze piszecie ale nie widze postow 馃槧

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 3Justyna 33
No to m贸j zjada 130 g warzyw czy tam zupki i odczekam tak z 10 min i daj臋 tzw deserek czyli jaki艣 owoc ale to juz mniej, tak oko艂o 60 g. To wszystko ma miejsce mi臋dzy godzin膮 11a 12. Wszystko ch臋tnie zjada. My艣l臋,偶e ponad 200 gram to chyba za du偶o jak na nasze dzieci je艣li chodzi o obiadek dla nich. Poznym popo艂udniem mi臋dzy 17 a 18 godzin膮 daj臋 kaszk臋 mann膮 albo ryzow膮 te偶 艂y偶eczk膮, r贸wnie偶 bardzo ch臋tnie je, nawet bardzo ch臋tnie. Codziennie pr贸buj臋 nauczy膰 obrot贸w z 艣rednim skutkiem. Jak ju偶 go obroce na bok to czasami fiknie na ten brZuszek ale sam to niema opcji na razie. Nie pe艂za chocia偶 wydaje mi si臋 偶e podejmuje pr贸by przynajmniej. Jak juz go po艂o偶臋 na brzuszku i pokazuj臋 zabawk臋 kt贸rej nie mo偶e dosi臋gn膮c to si臋 denerwuje i podnosi pup臋 do g贸ry jakby chcia艂 ukl臋kn膮膰. Jednak nic Z tego nie wynika a.wasze dziec***elzaj膮??? Je艣li chodzi o siadanie to m贸j te偶 kocha siedzie膰 i jak jest na lekkim podwy偶szeniu g艂贸wki to si艂膮 miesni brzucha usi膮dzie sam, wiadomo 偶e tak si臋 nie utrzyma i opadnie na bok albo to tylu ale tak bardzo ci膮gnie si臋 do siadania 偶e og贸lnie duzo czasu tak sp臋dza np na moich kolanach albo siedzi na parapecie i patrzy na 艣wiat (oczywi艣cie ja stoj臋 za nim i go trzymam). Kto艣 tu pisa艂, 偶e nie sasza dziecka p贸ki nie usi膮dzie samo, dla mnie to niewyobra偶alne, moj synek by si臋 w takim razie tak "wydziera艂" pewnie ca艂y Bo偶y dzien. On nie chce le偶e膰 i si臋 bawic, ostatnio w og贸le nie obchodzi go zabawa, niestety i to s膮 ci臋偶kie dla mnie dni, bardzo ci臋偶kie. Duzo go nosz臋, czasami nie mam juz si艂 ale og贸lnie od niedzieli jest.bardzo marudny. Oby szybko to min臋艂o.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 3Justyna 33
A mam jeszcze pytanie. Czy to jest tak, 偶e je艣li dziecko p贸藕no uczy si臋 tych obrot贸w i p贸藕no samo siedzi stabilnie to te偶 p贸藕no nauczy si臋 chodzi膰??? Wiem, 偶e do chodzenia to jeszcze o ho ho pytam tak z ciekawo艣ci. Troch臋 chaotycznie pisz臋 ale jeszcze zapytam czy wasze dzieci b臋d膮c na brzuszku podnosz膮 si臋 na wyprostowanych r膮czkach czy tylko na zgi臋tych????

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 3Justyna 33
Jeszcze jedno mi si臋 przypomnia艂o. Bardzo ciekawe zjawisko. M贸j synek robi tak, 偶e nabiera powietrza, wstrzymuje oddech ile da rad臋 i baaaardzo piwoli wypuszcza, czasami nawet przy wypuszczaniu tego powietrza robi jeszcze pauzy. Widzia艂y艣cie kiedy艣 takie co艣.... dziwne to a on tak robi wiele razy dziennie i czasem nawet we 艣nie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰 lili
Justyna33 nie, ale m贸j by zwr贸ci膰 na siebie uwag臋 udaje ze si臋 dusi. Co do pomagania w siedzeniu absolutnie nie wolno!!! Fizjoterapeuta nawet m贸wi艂 mi 偶e jak dziecko pelza i szybko chce wstawa膰 to trzeba je sprowadza膰 z powrotem na ziemi臋 przez jakie dwa miesi膮ce. Im p贸藕niej wstanie tym lepiej dla kr臋gos艂upa.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 3Justyna 33
Go艣膰 lili b臋d臋 pami臋ta膰 z tym pomaganiem przy wstawaniu. A co do duszenia hehe to nie藕le. Moj ma wieczny kaszel, jak nas wo艂a to nie p艂acze tylko kaszle, ostatnio tak du偶o "kaszle" 偶e boj臋 si臋 o garde艂ko albo 呕eby sobie przez to nie podrazni艂 strun g艂osowych bo to nie jest raz czy dwa razy dziennie tylko praktycznie ca艂y czas, ja nie wiem jak go tego oduczy膰. Co chwila kto艣 pyta czy on jest chory 偶e ma kaszel.....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Sowa25
No wlasnie tak mi sie wydaje ze to za duzo. Tylko ze ja mu tego na sile wcale nie wpychalam... nie wiem, po 3 godzinach od tego obiadku byl taki wyglodnialy, ze zjadlby konia z kopytami. Justyna, moj tez udaje kaszel. Wyglada to dla mnie tak, ze zmusza sie do kaszlu, zeby zmusic sie kaszlem do placzu. Zeby oduczyc to chyba jedynie nie reagowac... tez sie martwie o zdarcie w ten sposob gardla. Moja mama mi mowila, ze jedno z nas podejmowalo proby chodzenia, zanim jeszcze nauczylo sie siedziec. Wiec jedno drugiego nie wyklucza. Ja tez czekam, az moj sam usiadzie, bo lezec nie lubi skubany. Ale do siadania mu niespieszno.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰aga83
Moja kolezanka sadzajac tak dziecko ktore nie siedzi uszkodzila mu kregoslup szyjny. Wiec nie szalejcie. Chwila na waszych kolanach jest ok ale na dluzej nie polecam. U nas lezaczek bujaczek powoli w odstawke idzie bo tymo podciaga sie za zabawki i wlasnie tak trzymajac sie siedzi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰aga83
Justyna, wcale sie nie martw, moje dzieci raczej pozno siadaly, 8 miesiacy tak, chociaz corka majac skonczone 7 latala w chodaku ale siedzac sie przewracala czasa. Tak czy siak majac 11 miesiecy i dwa tyg oboje zaczeli chodzic. Tymo jest mega leniwy. Przekreca sie ale nie pelza w tyl, nie znosi byc na brzuchu. Tez mysle ze siedzenie bedzie pozno. Ale starsze dzieci tez nieznosily byc na brzuchu. Nic sie nie martw, niektore dziec pomijaja pewne etapy. U corki np pojawilo sie siedzenie i chodak, a miesiac pozniej juz stawala przy meblach. Dziecka z tyloma siniakami to nie widzialam. Wygladala jakbysmy ja bili. Cale czolo w siniakach. Czula sile w nogach ale byla bardzo niestabilna.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰aga83
Wlasnie w ddtvn mowia ze dzieci do 3 roku zycia nie powinny pic sokow owocowych. Jesli juz to dopiero po roku ale tylko pol szklanki dziennie. Podajemy owoce i do picia wode.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Cecysssia
Witam :D Tak, tak...macie racje z tym siadaniem i sama zastanawiam sie czy nie jest za wczesnie ale ona pnie sie do przodu ,ze hohooo...... Czesto tez lezy i bawi sie :) ....ale z lezac na brzuszku tlyko daje pupcie do gory i chce isc do przodu a tu niccc.....w miejscu "stoi"..... Za tydz.idziemy do neurologa to ciekawe co powie.... Tez ogladalam ddtvn o sokach,ze w ogole nie maja blonnika i duzoooo cukru...wiadomo nie od dzis ;) Za to musy w sloiczkach pochwalila kobieta wypowiadajaca sie na temat sokow,nie wiem kim z zawodu jest.... Ja sie ciesze,ze moja z checia pije wode.,ktora dopiero zaczelam podawac bo rozszerzam diete......wiecie co,wczoraj napisala mi znajoma,ze podaje swojej coreczece ,ktora ma skonczone 2 mce, 300 ml.wody w ciagu dnia.......za duzo czy dobrze ? bo ja zrobilam wielkie oczy jak mi to napisala..... Karmi mm....chyba tez piersia dokarmia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 3Justyna 33
To znaczy, 偶e wasze dzieci albo le偶膮 albo s膮 na r臋kach? Ja si臋 tak postaram ju偶 nie saszac za cz臋sto ale og贸lnie bedzie to trudne bo albo mi r臋ce odpadn膮 albo bedzie du偶o p艂aczu. To nie tak, 偶e nie umiem zaj膮膰 dziecka na le偶膮co. Naprawd臋 u nas jest ostatnio z tym bardzo ci臋偶ko. Ca艂y czas wszystko "zwalam" na z臋by kt贸rych jak nie by艂o tak niema. Jeju 300 ml wody o jestem w szoku to bardzo duzo jak na takie dziecko.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰malgo
Moja c贸rka odk膮d sko艅czy艂a 2 miesiace robi tak jakby brzuszki i ewidentnie chce siedziec Ale nigdy jeszcze jej nie posadzilam samej ani i siebie na kolanach, dlatego te偶 nie mam z tym wi臋kszego problemu. C贸rka ca艂y dzie艅 le偶y na plecach lub brzuszki ( w wi臋kszo艣ci na brzuszku bo tak lubi ) a ja wiesz przy niej i zabawiam ja zabawkami lub bawi si臋 sama . Troch臋 bior臋 ja na r臋ce ale nie za du偶o albo k艂ad臋 sobie na kolanach i si臋 wyglupiamy. C贸rka po艂o偶ona na jednym brzegu dywana za chwil臋 jest na drugim Ale ci臋偶ko to nazwa膰 pelzaniem. Raczej tak si臋 kr臋ci i przesuwa ze tak jako艣 w臋druje, ale nie wiem czy to jest celowe czy przypadkowe. Sama niestety nie siedzi a ju偶 bardzo chcia艂abym wzi膮膰 ja na kolana, wtedy na pewno by艂oby nam l偶ej. Moja c贸rka my艣l臋 ze wypije w ci膮gu dnia ok 100 ml wody , cz臋艣膰 z tego oczywi艣cie wypluje :-) ja daj臋 c贸rce przed po艂udniem p贸艂 ma艂ego s艂oiczka obiadku, a po po艂udniu p贸艂 ma艂ego s艂oiczka owoc贸w lub kaszke - jestem wygodna matka i nie gotuj臋 jej :-) w zwi膮zku z tym ze jeste wegetarianka a m膮偶 nie cz臋sto i tak gotuj臋 2 obiady i nie chce mi si臋 ani nie mam czasu na trzeci. Po za tym w sloiczkach c贸rka zje kr贸lika , dyni臋, jagody, maliny itp a ja teraz tego 艣wie偶ego bym nie kupi艂a wi臋c jej dieta jest bardziej urpzmaocona dzi臋ki temu :-) Corka oczywoscie mia艂aby ochot臋 zje艣膰 du偶o wi臋cej ale my艣l臋 ze jest za ma艂a 偶eby zjada膰 tak duza porcje a z tego co pami臋tam to jest najstarsza z naszych dzieciak贸w. Uwa偶am 偶e 200g to stanowczo za du偶o tym bardziej na jeden raz. Jak c贸rka jest g艂odna to dokarmiam ja piersia. Mo偶e warto te 200g roz艂o偶y膰 na kilka mniejszych posi艂k贸w ? Dziecko ma smakowa膰 i uczy膰 si臋 nowych smak贸w a nie najadac. Nadal podstaw膮 powinno by膰 mleko

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kora987
ja tam sadzam na kolanach, czasem na chwile o poduszke.Gabi non stop chce zmiany, jak juz jest krzyk (sama sie zwija doslownie) to ja sadzam na chwile. ja uwazam, ze jezeli dziecko samo sie sklada to w jakis sposob jest juz gotowe. Wiadomo, ze to na chwile, zeby nieobciazac kregoslupa. Starsza corka usiadla na 7 miesiecy ( a chodzila na 13) wiec pewnie tutaj bedzie podobnie. dzis pierwszy raz podalam marchewke, nie podeszla, krzywila sie naciagala, plula... jutro drugie podejscie ;) nie moge uwierzyc, ze ma juz po roku! za tydz ja chrzcze, chcialabym miec to juz za soba! malgo - tez podalam sloiczek, zupki pewnie bede gotowac ale teraz warzywka to nawet w wiekszosci niedostepne ;) Reox , co u Was?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Cecysssia
Czesc dziewczyny :D ***Normalnie szooook,ze mam czas na net i moge popisac na kafe :D :D jejeee :D :D :classic_cool: :classic_cool: Maz nie maz jeszcze w pracy a mala spi od 18.Pewnie o 6 rano Nas obudzi ...wczesniej chodzila spac okolo 20 i budzila sie o 7.30 albo o 8 :) ***Czyli nie myle sie,ze 300 ml.dla tak malego dziecka (skonczone 2 mce) to za duzo ? :P mozliwe,ze po takiej ilosci wody boli ja brzusio....w ogole ta moja kolezanka jest dziwna.....sadzala dziecko jak mialo tydzien !!! rozumiecie? bo ja nieeeeee......szooook a jak jej zwrocilam ,delikatnie, uwage to oibrazila sie i ona wie lepiej.....i juz nie wtracam sie... ***Sowa25 - moja mala tez sie domaga wiecej np.marcheweczki jak juz jest pusty sloiczek ......a na poczatek chce aby poznala smak bo moze miec problem z brzuszkiem i po okolo 30 min.po obiadku (o ile moge nazwac to obiadkiem) podaje mleko...... Ile Twoje dziecko ma mcy ??? *Przepraszam ale nie pamietam ile Wasze dzieci maja mcy bo sporadycznie tutaj bywam i miesza mi sie wszystko..... ***3Justyna 33 - tak.Wiki albo lezy i bawimy sie albo jest na rekach.....tez ja woze w wozku po domu, lubi to :D ja tez hehehe :) Dzis, zreszta ,nie tylko dzis ;) ... Wikunia chciala byc noszona na rekach ale tylko bedac "na krzeselku" wiecie, taka pozycja do noszenia dziecka :) Jak zacznie mnie bolec reka to siadam i ja sadzam na kolanach.Tez klade sie aby ona lezala na mnie ale zaraz sama pcha sie przodu.... Nie chce jej zniszczyc kregoslupa i duzo dzis czytalam na ten temat i....mam misz masz w glowie.....tez jestem zmeczona i juz nic nie wiem :P Nawet nie chce mi sie przebrac w pidzame hehe U Nas tez jeszcze nie ma zebow ... go艣膰malgo - fajnie,ze lubi lezec na brzuszku :D moja tez ale nie za dlugo ...ooo to lada chwile bedzie Twoja cora raczkowac ? :D Tez podaje jedzenie ze sloiczkow.Czytam co jest na etykiecie i jak jest dobry sklad to dlaczego mam nie podac dziecku ? Jedynie co, to sama przyrzadzi艂am marchewke hehe i ziemniaka ale ziemniak jej bardzo nie zmakowal, mi tez nie :P Wy podajecie swoim dzieciom kaszki np.mleczno-ryzowe? Ja wczoraj 1wszy raz podalam z Nestle i jest bardzo slodka!!! ***kora987 - stresik przed chrztem ? :P Wszystko dopiete na ostatni guzik ? :D Czas szybko leci :D Lada chwila i Nasze dzieci beda mialy roczek :D Fajnie bo wtedy bedzie cieplo :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Sowa25
Justyna, dokladnie, moj albo lezy albo jest na rekach. Ewentualnie w bujaczku. Staram sie go malo nosic. Malgo, w takim razie chyba popelnilam blad, bo od tygodnia zaczelam mu juz pelen posilek zastepowac warzywami wlasnie. Maly od zawsze byl glodomorem. Nawet na mleku jest podane dla jego przedzialu wiekowego 4 porcje mleka i wszedzie pisza, zeby jeden posilek byl juz w formie papki. A po skonczeniu 6 miesiecy 3 mleka i dwie papki. Juz cala glupia jestem... Cecysia, moj ma dokladnie 5,5 miesiaca. Ja kaszek jeszcze nie daje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 siepniowa mama
Moja c贸rka pije obecnie 200 ml wody przez ca艂y dzie艅, 5 razy po 40 ml jednorazowo...Ja ju偶 daj臋 taki obiadek 200-300 g jednorazowo.Moja te偶 jest strasznym g艂odomorem.Poza tym du偶o le偶y na brzuszku i pleckach, na macie edukacyjnej potrafi zabawi膰 si臋 p貌艂 godziny.Zacz臋艂a te偶 pe艂za膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 3Justyna 33
Kora dzisiaj faktycznie nasze b膮ble ko艅cz膮 pol roczku. Kiedy to zlecialo? Hehe co do marchewki to ja juz dawno rozszerzalam diet臋 i tak sobie na.pocz膮tku nabra艂am do g艂owy, 偶e musi polubic te warzywa i teraz przez to najch臋tniej je marchew i wszystko, co偶e j膮 w sk艂adzie ma. Mnie dzisiaj nie藕le przestaszylyscie ale moze i dobrze bo opanuj臋 si臋 troch臋 z tym sadzaniem. Wiadomo, 偶e nie siedzi za wiele ale czasami kilka minut na parapecie posiedzi i u mnie na kolanach niekiedy np gdy jeste艣my u kogo艣. Bardzo du偶o nosZ臋 w pozycji pionowej, podobno przez tak膮 pozycj臋 dziecko szybko chce siedzie膰 chodzc jeszcze nie jest na to gotowe.Opr贸cz tego to siedzi tez w lezaczku. rano tez kilka minut na moiim brzuchu a opiera si臋 na moich zgietych nogach. Teraz widze, 偶e wstyd si臋 przyznac, ze nie mia艂am poj臋cia o tym, 偶e to bardzo szkodliwe. Wkurzaj膮 mnie te wszystkie programy w tv co chwila co艣 innego m贸wi膮. Dzi艣 o sokach, 偶e nie powinno si臋 dawac, innym znow razem, ze s艂oiczki be, albo ze sloiczki bardzo dobre itd.... Przecie偶 wszystko mo偶na ale z umiarem nikt chyba nie daje bez przerwy soku zamiast wody albo bez przerwy s艂oiczk贸w do ko艅ca zycia. Ja r贸wnie偶 daj臋 s艂oiczki i jedyne co im mozna zarzuci膰, to to 偶e prawdopodobnie wiele utraci艂y w pprocesie i te偶 nie prZyswoi sie do organizmu kazda witamina z danego s艂oiczka ale ja jednak ufam bardziej s艂oiczkom ni偶 marchewce z marketu, jestem technologiom 偶ywno艣ci, choc nie pracuj臋 w zawodzie ale co nieco pamietam. Ja daj臋 kaszke mann膮 z bobo Vita na razie tak膮 bez smakow owocowych, ale t膮 bez cukru, tRzeba cZyta膰 bo nie kazda taka jest a warto 呕eby na pocZ膮tek polubil bez cukru. Ta, kt贸r膮 ja mam, ma bardzo przyzwoity sk艂ad. Dosta艂am te偶 z nestle ry偶ow膮, tak膮, kt贸ra ma cukier i pr贸bowa艂 trzy razy i faktycznie jest bardzo s艂odka. To jej nie b臋d臋 kupowa膰. Wiecie co ma straszny sk艂ad? By艂am wczoraj w biedronce i tam by艂y takie jogurty i pudingi dla niemowl膮t od 6m 偶ycia.w rossmanie tez s膮. Czytam i ocZom nie wierz臋, 偶e taki sklad masakryczny. To te danonki juz mia艂y sto razy lepszy sk艂ad.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰 lili
Ja ch臋tnie bym gotowa艂a ma艂emu warzywa, ale do tych sklepowych nie mam zaufania. Nie wiem czy tam nie ma wi臋cej pestycyd贸w ni偶 w sloiczkach. Og贸lnie jest przyj臋te ze nie mo偶na dziecku przyspiesza膰 etap贸w nauki. Wszystko zrobi w swoim czasie. M贸j fizjoterapeuta stwierdzi艂 偶e moje dziecko b臋dzie p贸藕niej siedzia艂o, czy chodzi艂o bo jest ci臋偶ki i du偶y. Ile w tym prawdy to si臋 przekonam. I nie porownuj 偶e tamto dziecko umie to a m贸j nie. Ka偶de jest inne.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Cecysssia
Czesc dziewczyny :D ....ale mnie boli glowa :( Przez cala cize w ogole mnie nie bolala...po ciazy drugi raz boli i wiecie czy moge wziasc jakas tabletke aby sobie ulzyc? Strasznie sie mecze :( :( Slyszalyscie o aferze dotyczacej szczepionek ??? http://serwisy.gazetaprawna.pl/zdrowie/artykuly/1102307,lista-zle-przechowywanych-szczepionek.html

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Zapraszamy do naszego sklepu internetowego,szyjemy wszystko dla dzieci www.handmadebymom.pl :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰aga83
Cecyssia moze kazda forme paracetamolu, ale kazdy innych lek wziety raz nic dziecku nie zrobi. Mozesz aspiryne, ja nawet vixa bralam przy grypie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Cecysssia
go艣膰aga83 - dziekuje :D Dziewczyny widze,ze niekt贸re z Was chodza z dziecmi do fizjoterapeuty...prywatnie czy na NFZ ? z ciekawosci pytam sie bo tez wybieram sie ale na NFZ...o ile dostanie skierowanie od neurolog :P 3Justyna 33 - ano, w tym mcu Nasze dzieci koncza 6 mcy :D Lada chwila minie...6 lat ;) :classic_cool: Piszesz,ze podajesz kaszke manna.Ja dostalam z Nestle owocowa, mleczno - ryzowa i jest okropnie slodka :/ Kupilam ta o ktorej piszesz z bobovity i zobaczymy czy posmakuje :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Cecysssia
Jeszcze jedno....moja Wikunia od paru dni strasznie krzyczy hehehehe...Wasze dzieci tez ? Krzyczy jak cos chce i widac,ze denerwuje sie albo tak o, krzyczy i smieje sie :P Polecam ta herbatke z Lidla.Jest mega bo o smaku ciasteczek :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Cecysssia
haha zapomnialam link wyslac :P https://www.google.pl/search?q=herbata+lord+nelson+o+smaku+ciasteczek&rlz=1C1GGRV_enPL751PL751&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi6ntWaoI_ZAhWBqSwKHdLVAzwQ_AUICigB&biw=1366&bih=637#imgrc=CqzM7w9hIJDosM:

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Cecysssia
Jeszcze mi sie cos przypomnialo.Kapie dziecko w Elodermie.Tak co 2 dni kapiemy,czasami codziennie.Czy uzywacie i czego do pielegnacji cialka dziecka? Jakis krem ? Balsam, emulsja dla dzieci ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Cecysssia
Nie wiem czemu linki zle sie wkleily :/ Herbata z Lidla jest z firmy Lord Nelson ,owocowa o smaku ciasteczkowym :D Dla dzieci od 3 roku zycia :D Dziewczyny......mam maly poblem .Przeczytalam przed chwila w necie i wystarszylam sie.....otoz po porodzie, jak nosilam dziecko zaczal bolec mnie pepek .Pozniej przestal bolec i od wczoraj znowu boli.Czuje w jednym miejscu zgrubienie, grudke pod skora....wyczytalam,ze to moze byc przepuchlina poporodowa pepkowa..... :( boje sie bo leczy sie to tylko operacyjnie .....boooooze :( Wiem,wiem...dopoki dopoty nie pojde do lekarza nie bede pewna w 100% co to jest...ale chcialam Was sie o to zapytac :D Dobranoc 馃尲

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 3Justyna 33
Cecyssia tylko z bobo vity wybieraj te, kt贸re na opakowaniu maj膮 napis Bez Cukru. Wtedy naprawd臋 sklad jest taki, 偶e niema si臋 do czego prZyCzepi膰. Moj ma艂y j膮 wsuwa bardzo ch臋tnie. Ja po k膮pieli smaruj臋 mleczkiem do Cia艂a z ziajki bo kocham ten zapach ale to tak co drugi dzie艅 a opr贸cz tego mleczka to jeszcze emolium balsam do cia艂a. Og贸lnie synek uwielbia jak go nacieram, bardzo si臋 wtedy 艣mieje i ju偶 w reczniku czeka tylko na to kiedy bedzie masa偶. Chcia艂am si臋 bardzo pochwalic post臋pem jaki synek poczyni艂 przez ostatnie dwa dni. Wczoraj go jeszcze musia艂am zachecac do obrotow, cwiczylam to z nim uparcie a dzi艣 fik i juz na brzuszku. Kilka razy dzisiaj zaskoczyl mnie sam. Odk膮d to za艂apa艂 jest jakis inny, naprawd臋 jak nie on. Taki bardziej pewny siebie, zwariowany, zaczepny... no nie umiem tego opisac ale zaczyna po swojemu 艂obuzowa膰. Dla mnie og贸lnie to szok 偶e dziecko mo偶e z dnia na dzie艅 tak sie zmieni膰, za艂apa膰 co艣 nowego ... jestem taka.szcZ臋艣liwa.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Up

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Up

Udost臋pnij ten post