Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alutka2017

Sierpniowki 2017

Polecane posty

Gość gość
Up

Gość 3Justyna 33
To co mam powiedzieć ja? Wasze dzieci dużo więcej potrafią, ja się naprawdę bardzo martwię. Mam wrazenie, że mój nie będzie chodził ani w Boże Narodzenie, naprawdę... a lekarz nie widzi w tym nic złego, dodam, że nasz pediatra jest najlepszy w miescie. Ehh

Gość Cecysssia
Dziewczyny, dziewczyny, dziewczyny nie ma co sie nakrecac. Im wiecej czytamy w int .i porownujemy wyczyny swoich dzieci do innych tym wiekszy metlik mamy w glowie . Milego dnia 🌼

Gość kora1987
Justyna, dziecko ma czas z chodzeniem do 18 miesiaca. Masz madrego pediatre. powszechnie wszyscy by chcieli, zeby dzieci wszystko szybko robily... a tutaj nic nie przyspieszysz. pewnego dnia obudzisz sie a maly zacznie siedziec, pelzac, raczkowac az wstanie... i bedziesz sobie mowic:

Gość gośćmalgo
Właśnie wczoraj rozmawiałam o tym z mężem, że córka się nie przekrecala na brzuch, przekrecila się raz i od tej pory robi to non stop, później to samo ze stawaniem na czterech i bujaniem się tyl-przód, zrobiła to raz i teraz robi cały czas, także wystarczy chwilka i nasze dzieci błyskawicznie nabywają nową umiejętność

Gość gośćaga83
Justyna, moj bobas robi jeszcze mniej niz twoj. Wiec tak zle nie jest u ciebie. My powoli wychodzimy z grypy. Jeszcze do jutra inhalujemy, pozniej tydzien siedzimy w domu i dopiero wracamy do spacerow. Tymo bedzie z tata musial cwiczyc. Wlacze im quczaja i niech zrzucaja sadelko. A i waga dziecka chyba nie ma znaczenia. Corka urodzila sie z waga 4120, i na tym samym etapie co synek wazyla prawie 1 kg wiecej a wszystko robila szybko. Miala bardzo silne raczki i nozki. Zreszta nadal jest silna. Jak przylozy starszemu bratu to ojj zaboli go. Ona wazy 21 majac prawie 5 lat a on 30 majac 12 lat.

Gość 3Justyna 33
Właśnie wiem, że najgorsze jest porównywanie dzieci bo wtedy naprawdę można zacząć się martwić. Jest ogólnie też jakas taka presja ze strony społeczeństwa, że to i to ma umieć w danym czasie a nie pokrywa się to z rzeczywistością i się popada w obłęd. Mój synek też jest jak to określiła pediatra "kluska" i pewnie rzeczy będą dla niego trudniejsze niż dla szczuplejszego dziecka. Ostatnio ważył ponad 9 kg

Gość Cecysssia
Witam w kolejny mrozny poranek :) Sluchajcie, do noska corki psiknekam woda morska w sprayu zeby wyciagnac katar bo widzialam w nosku i. ....pojawil sie 1 glutek z krwia :o czytalam, ze krwinka mogla peknac pod cisnieniem sprayu ale chcialam sue Was zapytac . Pozniej poczytam Wasze posty bo weszlam na chwile wystaszona ta krwia w glutku.

Gość gośćaga83
Jakie smaki polubily wasze maluchy? U nas nr 1 jest brokul, do tego marchewka, marchewka i ziemniak. A dzis otwieral dziubaska jak jadlam banana i zaczelam mu skrobac lyzeczka, bardzo mu smakowalo. Jarzynowa z bobovity oraz cukinia, brokul i zielony groszek z gerbera mu nie podeszly. A co waszym dzieciom zasmakowalo?

Gość gośćmalgo
Cecysia- ja używam wody morskiej i nie miałam takego problemu. Raz odciagnelam córce troszkę z krwią, ale jakoś się tym nie przyjęłam, bo mi też czasami się zdaje wydmuchac nos z odrobiną krwi. Aga- mojej córce nie smakuje brokuł i szpinak. Z resztą jakoś problemów nie mamy. Moja córka praktycznie wszystko chętnie je:-) mam wrażenie ze najmniej to smakuje jej ... moje mleko :-P Ale ona nigdy nie była za cycem i nigdy cyc jej nie uspakajal.

Gość 3Justyna 33
U nas numer 1 to raczej te obiadki z mięskiem a jeśli chodzi o konkretny smak to nie wiem, wszystko zjada. Ostatnio gotowałam trzy zupki i do jednej dodałam paryki słodkiej (przyprawy) i ta mu najbardziej smakowala z moich zup. Druga była z kaszą jaglaną to tak srednio i z groszkiem zielonym również bez rewelacji ale te z gotowych słoiczków to wszystkie zjada z apetytem. Ja już podaję słoiczki po 8 miesiącu bo dobrze mu idzie przełykanie większych kawałków. Mi pediatra mówiła, że mogę używać Wszystkich przypraw i ziół oprócz pieprzu, chili i soli tak więc ja zupki jak robię to doprawiam koprem, pietruszka zieloną, majerankiem, oregano itd... i synek wreszcie przekonał się do banana i blenduje mu z jabłkiem ale tez zostawiłam małe kawałeczki i juz mu to nie przeszkadza.

Gość 3Justyna 33
A jakie kolory oczu mają wasze dzieci? Ma któreś dziecko juz brązowe? Bo rzadko się spotyka dzieci małe ciemnookie, kiedy jest ostateczny kolor oczu? Mój mąż ma ciemne oczy, ja zielone a synek niebieskie... ciekawe czy mu się zmienią bo ten niebieski nie jest taki naturalny tylko taki bardziej ciemny...

Gość Cecysssia
malgo - pewnie masz racje :D Moja corka lubi wszystko co dotad jadla.Nawet cukinie,ktora mi nie smakuje. Jeszcze brokuła nie jadla.Miesko podam jak skonczy 6 mcy. 3Justyna33 - z kolorem oczu u Nas jest tak samo jak u Ciebie :) Ja mam zielone,narzeczony brazowe a malutka niebieskie pomieszane z szarym. Dziewczyny wychodzicie na spacer jak jest na minusie 10 albo i wiecej ? My siedzimy w domu.

Gość gość
Ja wczoraj byłam na spacerze ale dość krótko, dzisiaj nie, bo u nas trochę wieje.i odczucie mrozu jest jeszcze wieksze...

Gość kora1987
hej, nie przejmuj se ta krwia Cecctsia-zdarza sie. musze sie Wam pochwalic, starsza cirka w 3 dni oduczyla sie pieluch, sama siada na nocnik. w szoku jestem, ze tak szybko poszlo :) co do jedzenia, to mojej kalarepa nie podeszla,tak to wszystko zjada ake nie jakies duze ilosci. sztywnia sie wasze dzieci, tak do stania i smiesznie podskakuja (zginaja gora dol nogi). moj len przewracac sie z brzuszka na plecki nie chce a stac by chciala... ach te dzieci!

matko :O wybaczcie brak interpunkcji i literowki, to pospiech czyni mnie anaalfabetka :/

Gość gośćaga83
My siedzimy w domu. U nas wieje i -10 w dzien. Poza tym ja mega katar mam i glowe mi rozsadza. A i moj ziemniakow nie lubi. Wygrzebuje z buzi palcami

Gość gośćaga83
Moj chrzesniak urodzil sie z brazowymi oczami. Ma piekne oczy po bratowej. No i ma super ciemna karnacje i czarne wlosy jak moj brat. Fajny miks im wyszedl.

Gość Cecysssia
Aga - wracaj do zdrowia :D Faktycznie, ciemne oczyska i karnacja :D :D Jak samopoczucie i zdrowie u Waszych dzieci ? Wyzdrowialy ? kora1987 - gratulacje dla corki :D Szybko oduczyla sie pieluch :D Rewelacyjnie :D Ja moge w koncu sie czyms pochwalic,ciekawe czy przechwale ;), otoz wczoraj i dzis corcia sama zasnela w swoim lozeczku.Zawsze przy cycce albo szumialam jej tulac ja a teraz szok :O Dobrej nocy :D

Gość gośćmalgo
Kora- super, tzn że to był jej czas i była na to gotowa :-) My siedzimy w domu, bo mamy jeszcze końcówkę antybiotyku, chociaż można powiedzieć, że córka już całkowicie zdrowa. Mi wyjścia w taką pogodę nie sprawiają przyjemności więc i z córką w taka pogodę bym nie spacerowała. Jutro mam wizytę u endokrynologa, a że mam diesla, to padł mi akumulator przez mrozy i będę musiała iść pieszo. I już na samą myśl mi zimno ;-)

Gość gośćaga83
Goscmalgo daj znac po wizycie. Przed nami ostatni zimny miesiac. Pozniej juz bedzie lepiej. Ja spacerowke znioslam ze strychu, czeka na mycie, po mrozach zaczniemy spacerowac. Jesli ktoras sie kiedys ochudzala, przed ciaza to poleccie jakis skuteczny preparat ktory w polaczeniu z cwiczeniami i dieta pomoze spalic sadelko. Musze meza odchudzic bo wszedl w wage krytyczna

Gość gośćmalgo
Moja córka ma wielkie, okrągłe niebieskie oczy. Wygląda ślicznie jak laleczka. Wszyscy od razu zwracają na to uwagę. Niestety czytałam, że niemowalki często tak mają, ale dopiero po 2 roku życia klaruje się ostateczny kolor oczu, a czy to prawda to nie wiem :-) Aga- ja sporo o takich środkach czytałam. Środki z apteki brałam różne np. chrom, na bazie octu jabłkowego, ananasa itp i dla mnie to buble. Z tego co pamiętam to najskutecznieszje są spalacze tłuszczu, które bierze się przed treningiem. Kupuję się je w sklepie z odżywkami. Podobno biorą je kulturyści, kiedy zrobią już masę i zaczynają rzeźbę. Myślę, że jeśli macie gdzieś w okolicy taki sklep stacjonarny to coś sprawdzonego polecą.

Gość MagicznyCzassssss
Moje dzieci maja brazowe oczyska, tylko starsza corka ma karnacje po mnie:-) sniada, ciemne oczy , ciemne wloski, malutka ma duze i robia jej sie brazowe oczy a jest bladynka:-)), syn bladyn o brazowych oczach :-) nie wychodzimy:-( ale dzis musze ruszyc tylek, pare spraw mam do ogarnięcia. Np jedziemy pod ciac wiazadelko:((( jezcze do alergologa musze skoczyc, no normalnie MASAKRA:((( Pozdrawiam Was cieplutko, w te mrozne dni. 3-majcie kciuki:-( za malutka moja

Gość gośćaga83
Przez ocet jablkowy to moj maz na urologi wyladowal. Tak mu kamienie w nerach ruszylo ze mu do konca zycia wystarczy wrazen i octu

Gość gośćmalgo
Ja po wizycie u endokrynologa. Mam zrobić więcej badań i przyjść za tydzień. Mam albo zapalenie tarczycy albo chorobę Gravesa - Basedowa. Jedno leczy się hormonami a drugie sterydami i lekarz powiedział, że będę przyjmować tak silne dawki, że mam tydzień na odstawienie córki od piersi. I wiecie co, miałam myśli żeby ja odstawić, że może zacznie przesypiać noce, ale teraz kiedy nie jest to mój wybór, tylko przymus, to jest mi smutno, że to koniec :-/ I dostałam dziś miesiączki niestety :-P Ale póki co nie boli mnie brzuch, a przed porodem była masakra.

Gość kora1987
mojej corka ma szaro zielono niebiesko oczy. starsza niebieskie. co do odchudzania jestem przeciwniczka wszelkich preparatow, dobra, zdrowa dieta (tu duza Twoja rola) plus ****** da rade-musi tylko chciec ;) a ile wazy? skoro krytyczna? a on widzi w tym problem? zdrowia dla Maluszkow!

Gość gość
Up

Gość gość
Up