Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Darmowa pomoc

Polecane posty

Gość gość

Cześć wszystkim :-) jak w temacie, chodzi mi o darmową pomoc. Otóż poznałam miesiąc temu pewną Panią. Chodzimy razem na studia podyplomowe. Na tej podyplomówce dowiedziała się jaki jest mój pierwotny kierunek, który wskazuje na to, że muszę być w miarę dobra ze ścisłych przedmiotów. Poprosiła mnie o pomoc dla Córki. Wstępnie powiedziam, że mogę pomóc, ale do końca nie wiedziałam na czym bedzie to polegać. Pani mieszka około 16 km ode mnie. W obydwie str to jest ponad 30 km. Droga nie jest najlepsza, bo polna i przez las. Zażyczyła sobie, abym do niej sama przyjeżdzała.Odmówiłam, więc Ona powiedziała, że mnie przywiezie i odwiezie. Niestety Jak się okazało pomoc na pierwszym spotkaniu była 5 godzinna, a na drugim 2 godzinna, bo miałam wizytę u lekarza, takto pewnie byśmy siedziały jeszcze dłużej. Jak myślicie czy ja powinnam coś brac za te korepetycje, czy robic to jak do tej pory 2 razy zrobiłam za darmo? Ona pewnie uważa, że jak mnie przywiezie i odwiezie i da talerz zupy to bedzie ok. Jak byście postąpili na moim miejscu pomagali nadal za darmo czy odmówili?

Gość gość
zależy ile tych lekcji albo ile godzin będą wymagały te korepetycje, jezeli uwazasz że już będziecie konczyc ze mała skumała to raczej nie upominaj sie o nic, ale jezeli to ma trwac jeszcze długo to mozesz sie upomnieć, takie rzeczy finansowe powinno sie ustalać na początku, a ta znajoma nic nie proponowała zadnych należności

Gość gość
To nawet nie jest moja znajoma. Nic nie proponowała. Ja myślałam, że to będzie pomoc jednorazowa, lub w sytuacjach kryzysowych dla dziewczynki. Niestety rzeczywistość okazała się inna Panie wymagają korepetycji minimum 2 razy w tygodniu po kilka godzin. Najlepiej żebym dojeżdżała swoim autem. Okres trwania korepetycji około 2 lat, bo wtedy będzie pisała maturę. Dodam, że jej poziom jest tragiczny. Nie zna podstaw. Nie wiem jakim cudem ukończyła gimnazjum i pierwszą klasę liceum.