Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak oduczyć ja takiego zachowania względem braciszka?

Polecane posty

Gość gość

Córka ma 6 lat, synek 3. Widac ze go kocha ale czasami tak mu dokucza ze brak słów - mały placze a my się frustrujemy.Tłumaczymy jej ze nie wolno a ona w zaleznosci od dnia albo wzrusza ramionami albo slucha, przytakuje i wydaje się ,ze zrozumiała a kolejnego dnia zaczyna się od NOWA.Np.ostatnio jedli pierogi z truskawkami.Obydwoje je uwielbiają.Córka chciała dokładkę, ale nie było a sklepy w pobliżu były zamkniete wiec powiedzialam ze jutro dostanie.Mały miał jeszcze kilka sztuk i córka najpierw chciała go przekonac "po dobroci " a kiedy stanowczo powiedzial ze nie odda to wymyslila jakas bajke, ze truskawki to zakrwawione oczy i jak zje to od środka beda go widzieć czy coś takiego.Dziecku obrzydly te pierogi i juz ich nie chce ruszać a córka ucieszona.Albo ma taki fotelik od chrzestnej z USA, synkowi bardzo sie podoba i czasami chce usiasc.Oczywiście gdy Ola to zauwazy nagle go potrzebuje, mały ucieka z nim do innego pokoju i myśli ze go nie dopadnie a ostatnio zaszła go od tylu i zabrala.Synek upadl i zaczął płakać. I tak co rusz.Doradzcie mi bo rece opadaja.Synek jest spokojnym słodkim dzieckiem a córka mały szatan:(

Gość gość
ojoj urzekla mnie twoja historia matko polko :O

Gość gość
Idz z tym tematem na macierzyński

Gość gość
dokladnie idz do bachorlandi :O

Gość gość
Czy to że mam dzieci oznacza że jestem Matka Polka? Zresztą ja podziwiam kobiety, ktore potrafia poswiecic sie dzieciom i sa dobrymi matkami. Cos zlosliwa jestes, moze za malo masz adoracji meskiej??

Gość gość
Córa jest zazdrosna bo ma konkurencję, trzeba ją dowartościować, spędzić z nią tylko czas, iść na lody lub do kina na ulubioną bajkę i miedzy wierszami powiedzieć jaka jest ważna i musi dać dobry przykład braciszkowi, nie strasząc go, im dzieci będą starsze tym bardziej będą się kłócić, ale każdy potrzebuje uwagi, a ona czuje, że już nie jest oczkiem w głowie. Możecie również czasem ,,sprzedać" córę babci lub cioci która ją trochę po rozpieszcza, a ona będzie mogła odpocząć od absorbującego brzdąca

Gość gość
na adoracje nie narzekam - zbiera mnie na wymioty na te matczyne problemy z doopy :O