Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Obsesja religijna, czy spotkaliście kiedyś takie osoby?

Polecane posty

Gość gość

Mam w rodzinie kogoś kto ma jakąs obesesję religijną. Ciągle mówi o religi, czyta książki religijne, gazety, chodzi co chwilę do kościoła. To młoda osoba, nie żadna stara dewota. Nie zawsze tak było, teraz staje się to nie do zniesienia. Czy spotkaliście się kidyś z czyms takim?

Gość gość
Spotkał się ktoś z takim problemem? Tłumaczę tej osobie że przesadza z ta religijnością ale nic nie dociera do tej osoby.

Gość dikus
Znam takich ludzi bardzo dobrze. Temat podstawowy to Bóg i biblia. Całe życie podporządkowane aby się Bogu podobać, Boga szukać, Boga wielbić. Życie tu na ziemi to tylko przejściówka, dlatego nie zabiegają zbytnio o sprawy doczesne. Niestety perswazja na nich nie działa, to taki rodzaj religijnej obsesji. Wyleczenie może nastąpić samoistnie pod wpływem zewnętrznego bodźca lub własnych przemyśleń, lub nie nastąpi nigdy. Nie można im pomóc. Osoby mocno zaangażowane w religię mają specyficzny światopogląd zgodny z rodzajem wyznawanej wiary.

Gość gość
JZnam . Kiedys tego nie widzialam ale to bardzo falszywe osoby. Takie bardzo wierzace, cala biblioteczka ksiazek,pism sw.,rozancow,obrazkow,wyjazdy do Medugorje i.w inne tzw.sw.miejsca. na kazdej z tych osob przejechalam sie. Z gory oceniaja(a podobno tylko Bog moze osadzac ludzi) dlugo by pisac. Kocham Boga ale tamte osoby wrecz zrazaja ludzi do Boga swoim poboznym falszywym zachowaniem.

Gość gość
bo pisze albo goraca albo niewierzące letnich katolików bóg sie pozbywa wymiotuje

Gość gość
19:12 bo religijnosc nie polega na byciu miłym.wiara to kłotnia miedzy dziećmi a rodzicami itd.-sam Jezus powiedział po co przyszedł.

Gość gość
dziś bo pisze albo goraca albo niewierzące letnich katolików bóg sie pozbywa wymiotuje Aha a Bóg protestantów, prawosławnych. A co na to Bóg Żydów.

Gość gość
Znałam wiele takich osób ze wspólnot szczególnie charyzmatycznych. Śmieją się z Jehowych a przecież są bardzo podobni tylko po domach nie chodzą i nie zaczepiają na ulicy.

Gość gość
Bóg nie jest ciemnoty Katolikiem ani Muzułmaninem. Kiedy to pojmiecie. To ludzie natworzyli religii i świętych objawionych ksiąg.

Gość gość
poco daleko szukać cyganka edzia z LA. przecież ma obsesję religijną !!! :D

Gość gość
mam takich w chalupie, nazywaja sie starzy

Gość gość
Tak spotkałem , sa takie nawet na forum tutaj

Gość gość
Medugorie podobno od szatana , papież nie uznaje medigorie

Gość gość
Fanatycy to bardzo dziwni ludzie

Gość gość
Mam taką w rodzinie. To jest straszne. Dla niej jest tylko kościół i religia. Wszystkie pieniądze jakie dostanie, to zanosi do kościoła, bo mówi że w niebie dostanie 1000 razy więcej. TV to wyłącznie TV Trwam, a radio wyłącznie Maryja. Nawet TV państwowej nie da rodzinie pooglądać, nie mówiąc już o TVN. Uważam że jest to uzależnienie, gorsze od alkoholizmu.

Gość gość
Pieniadze do kosciola haha

Gość gość
Od kiedy to bog chce naszych pieniedzy. Przeciez te pieniadze ksieza sobie biora . Dziwni sa ludzie

Gość gość
W biblii jest napisane że na kościół trzeba dawać dziesięcinę, czyli 10 procent dochodów. Mam kolegę, który bardzo poważnie do tego podchodzi. Mówi że Boga się nie oszuka.

Gość gość
Niestety ludzie mylą gorliwość z fanatyzmem. Właśnie fanatycy nawracają wszystkich "na siłę" i gdy im się kończą argumenty zaczynają wojnę z osobą o innych poglądach religijnych. Takie osoby bardziej odpychają innych od kościoła, niż pomagają w odkrywaniu tego co piękne w religii. Niestety najwięcej fanatyków jest wśród osób "nawróconych" i Ci ludzie nie zdają sobie sprawy, że bardziej szkodzą niż pomagają, a ich narzucanie się ze swoimi poglądami jest najzwyczajniej nie do zniesienia.

Gość gość
Dziesiecine ja p*****le przeciez nic by mi z wypłaty nie zostalo :(

Gość gość
Na forum jest pewna pani upierdliwa jak mucha z tymi swymi cytatkami i uwaza ze wszystkie rozumy pozjadala , wszyscy sa ble ona jest debest , uwaza sie za wielkie łał

Gość gość
No jest jest jest tu troche takich nawiedzonych, przewaznie nie maja facetow bo kto by taka chcial

Gość gość
gość dziś Wiem o jakim stworzeniu piszesz. Okropna, fałszywa i zakłamana istota, która nikomu nie przepuści jeśli ma inne zdanie. A te cytaty to już pełna porażka. Nie potrafi przekazać nic wartościowego swoimi słowami, o interpretacjach już nie wspominając. x Ale nie jest to jedyny taki przypadek na kafeterii.

Gość gość
Nawiedzeni katole sa gorsi niz jehowe , racja ze ci nawroceni . W******ja ze rece opadaja.

Gość gość
Kilka tutaj takich jest , dla nich czlek nie jest wazny, tylko Bog jest wazny, maja w d***e ludzi , przerazaja swym fanatyzmem

Gość gość
Znam jedna nawiedzona ktora perfidnie obgaduje ludzi , taka swieta j******a stara k***a

Gość gość
Hahahahahahahahaha ;) ;) ;)

Gość gość
Znam taką osobę i ona ma stwierdzoną schizofrenię.

Gość gość
Daleko nie trza szukac ;););) I mysla nawrocone idiotki ze objawienia sa od boga ;) od d**y a nie od Boga. Takie tepe a nie wiedza ze kazde objawienie to sprawka szatana.

Gość gość
Tez znam taka ktora ma stwierdzona schizofrenię ;) kocha Boga a ludzi ma za nic i jest stara panna bez dzieci