Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jolkq

Jak nauczyć się żyć na nowo po toksycznym związku?

Polecane posty

Gość Jolkq

Jestem młoda, kończę 19 lat a mam za sobą swój pierwszy związek który stał się toksyczny od pewnego czasu. Zaczęło się zakazywanie, brak kontaktu z przyjaciółka i niektórymi kolegami, ale nacisk kładł bardziej na przyjaciółkę. Nie chciał bym się z nią spotykała. Lubił tylko moje ładne koleżanki, z rodziny mało kogo lubił i w sumie szło to w obie strony. On mógł wszystko, szantażowanie było na codzień, nie pokaże mu rozmowy z kimś to groził zerwaniem. Gdy powiedziałam ze moge się kiedyś z przyjaciółka spotkać to powiedział ze on się spotka z jakaś dziewczyna. Nie wytrzymałam psychicznie, zaczęłam przeklinać, kazałam mu w********ac. Po tym wszystkim dzwonił z płaczem, wydaje mi się że robi to po to zeby mi było przykro i nie była na niego zła. Ale jak tu wytrzymać z kimś kto zachowuje się jak playboy,bo każda by na niego leciała jego zdaniem, a ja nawet z przyjaciółka bym się spotkać nie mogła. Później mam wyrzuty sumienia ze na niego krzyczę i wyzywam Alr już nie daje rady. Kilka razy zrywałam ale zawsze później wzbudzał we mnie wyrzuty i wracaliśmy do siebie aż do następnej kłótni o przyjaciółkę. Uległam mu kiedyś i powiedziałam ze nie będę mieć z nią kontaktu. Wiem ze zje zrobiłam ale byłam i jestem nadal nim zaślepiona. Chce w końcu wyjść z tej toksyczności. Najgorsze jest to ze po tym wszystkim mi go brakuje i chce z nim kontaktu.. kocham go ale nie wytrzymuje przez to zachowanie jego. Co zrobić żeby się z niego wyleczyć? Od razu mówię ze moja przyjaciółka ma chłopaka i swoje życie, a kontaktu już nie mamy takiego jak kiedyś. Robił mi akcje jak napisałam jej komentarz pod zdj.. byłam z nim półtora roku.

Gość gość
bylem chorobliwie zazdrosny o kolegów, ale zazdrosci o przyjaciolke nie rozumiem:/ otwarcie rozmawialismy np. o dziewczynie która jej sie podobala

Gość Jolkq
Tyle ze ja rozmawiałam z nim o tym milion razy ale on powiedział ze się nie ugnie pod tym względem

Gość gość
Narcyz. Boi się, że przyjaciółka oczy Ci otworzy, będziesz miała wsparcie, a chodzi o to, żeby wyciąć wszystkich z Twego otoczenia, byś została sama. Żadna na niego i jego manipulacje. Czytaj blog mojedwieglowy i temat o narcyzach.