Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Polska dla Polaków?

Polecane posty

Gość gość

Z góry podkreślam, że nie jestem za osiedleniem się uchodźców w Polsce. Ale czy hasło Polska dla Polaków nie jest lekko hipokratyczne? Ile Polaków mieszka zagranicą? Ilu siedzi na d***e w Anglii tylko dla zasiłków? Oczywiście, sporo jest ludzi naprawdę pracowitych, no ale ile się słyszy o ludziach którzy wyjechali tam tylko żeby siedzieć i nic nie robić?

Gość gość
zależy co rozumiesz przez słowo POLAK moim zdaniem hasło nie jest krzywdzące jeżeli za Polaka uznamy osobę która kocha Polskę i chce dla niej dobra i jej służyć patrz na Niemcy jest tam pełno obcych którzy nie mówią po niemiecku gardzą niemcami i ich kulturą do tego wdrażając swoją jeżeli obcy przyjedzie do Polski nauczy się języka pozna kulturę i historii i będzie kochał Polskę i postępował tak jak kultura nasza nakazuje to czy nie możemy nazwać go Polakiem?

Gość gość
Brawo, wiesz mam bardzo podpasowały mi Twoje słowa, trafiłeś/aś w sedno sprawy. ;)

Gość gość
Jesli ktos aspiruje do bycia Polakiem to wg mnie jest ok. Jesli ktos nie bedzie robil problemow to tez jest ok ale autorze ci ludzie to nie sa uchodzcy tylko emigranci ekonomiczni w wiekszosci w dodatku z zupelnie innej kultury z zupelnie innym systemem wartosci. Oni nie powinni z nami zyc bo my sie zwyczajnie nie dogadamy. Mamy zupelnie rozna podstawy kultury i zycia spolecznego. Oni czcza pedofila a u nas ktos taki bylby zboczencem osadzonym w wiezieniu.