Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Firanki pomocy

Polecane posty

Gość gość

Pierwszy raz kupiłam firanki obszyte taśmą marszczącą. Kiedy je umarszczyć? przed powieszeniem czy najpierw przypiąć na żabki, a potem ściągnąć taśmę? Poradźcie proszę. Zawsze miałam firanki bez taśmy, takie zakończone fabrycznie.

Gość gość
Proszę o pomoc

Gość gość
W większości mieszkań są firanki, jak więc to robicie? jak wieszacie?

Gość m ądralIa
rozwies najpierw na karniszu i potem marszcz, bo tak to bedziesz musiala mierzyc podczas marszczenia

Gość gość
dziękuję za odpowiedz a te sznureczki po zmarszczeniu zawiązać na końcach?

Gość gość
Najpierw trzeba zmyrszczyc ta firanke związać sznurki na końcach i wtedy wieszać firanki przed zmarszczeniem powinno być dwa razy więcej co karnisza i powinna się dobrze ułożyć

Gość gość
Mam dwie różne podpowiedzi, zapytam więc który sposób będzie łatwiejszy ?

jeśli firanki zostały dobrze uszyte - tzn. taśma była odpowiednia do długości firan i szerokości okiem (mogą być rózne stopnie marszczenia (1/2, 1/3 itd)) to najpierw ściągasz na maksa taśmy i potem na gotowo wieszasz jeśli były kombinowane i nie ściągasz taśmy do końca, tylko kombinujesz na oknie, no to kombinujesz na oknie a najpierw wieszasz rozciągnięte

Gość gość
Ewa333333 dzięki Firanki kupiłam na allegro. Karnisz ma 180cm, a firanka przed marszczeniem ma 300cm, sa więc chyba trochę kombinowane, a nie 1:2. W takim razie lepiej chyba będzie powiesić na karniszu, a potem namarszczyć. Dobrze zrozumiałam?

ja bym zmarszczyła, 3 metry to nie jest wielka firana zmarszcz i przyłóż do okna, czy pasuje mniej więcej są taśmy z róznym stopniem marszczenia

Gość gość
Juz próbowalam trochę zmarszczyć, obawiam się tylko czy wyjdzie to równo. Zazdroszczę tym, którzy potrafią ładnie udrapować firanki na oknie. Dla mnie to nowość.

Gość gość
Ja lubię masywne firan i lambrekiny ...taki styl trochę pałacowy. Ostatnio wymieniałam karnisz na taki własnie "pałacowy". Niestety nigdzie nie mogłam takiego znaleźć wiec takowy zamówiłam w www.balustrady-skrzypinski.pl.