Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Współczesny brak szacunku do pracy.

Polecane posty

Gość gość

Jeszcze 10 lat temu ludziom bardzo zależało na pracy. Nie byli ciągle obrażeni tak jak dzisiaj. Codziennie użeram się z pracownicami, które żądają, a nie proszą podwyżki. Zarabiają dość dobrze - około 2 tys netto miesięcznie. Nie biorą pod uwagę, że koszt utrzymania pracownika jest znacznie wyższy. A tu ciągle niezadowolone miny, za zimno czy nie pasują rękawiczki. Na szczęście od roku mam dwie Ukrainki, które za te same pieniądze robią więcej.

Gość gość
0/10 a teraz wypyerdalaj krzesając hołubce 🖐️

Przypuszczam, że to prowokacja. Wiele osób zarabia 1200zł netto, ale tak naprawdę większość uważa, że aby godnie żyć, potrzebują przynajmniej 3500 na rękę.

Gość gość
a nie lepiej być kurą domową, mnożyć małe i czekać aż państwo da? przecież to takie modne pracować w domu......haha

Gość gość
Ja też myślę że to prowokacja. Kto pamięta 10 lat temu ten wie, że owszem, pensje były niższe, bezrobocie wyższe, ale tzw. "niezadowolenie" - o wiele większe - pyskówki, strajki (gdzie było można), rzucanie roboty z dnia na dzień itp. Ponieważ już były możliwe wyjazdy do UE zdarzało się, że pracownik z dnia na dzień rzucał papierami - w mniejszych miejscowościach nawet dość często. Także teges - jakoś nie wierzę że to pracodawca zatrudniający ludzi od tylu lat.