Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kupowaliście drugiemu dziecko nowy materac do łóżeczka,czy miało po starszym?

Polecane posty

Gość gość

Pytanie jak w temacie...Spodziewamy się drugiego dziecka :). Wcześniej myślałam, że kupimy nowy materac dla malucha, mimo że ten po pierwszym dziecku jest porządny, no i wiadomo taki maluch to jakiś wgnieceń nie porobił ;) No ale sama nie wiem, czy to zdrowe...jeszcze muszą ten materac dobrze obejrzeć... A jak wy robiliście, nowy dla kazdego?

Gość gość
Ten sam.

Gość gość
u mnie tez bedzie ten sam. Mam termin na styczen. Starszy synek spal na tym materacu 15mcy i wyglada jak nowy. Materac przewietrze, pokrowce wypiore i bedzie :)

Gość gość
Dzięki za odpowiedzi ;) No właśnie na pewno go odświeżymy...ale faktyczne wygląda prawie jak nowy...

Gość gość
My kupiliśmy nowy. Jako jedna z bardzo nielicznych rzeczy, bo chłopcy urodzili się w tym samym miesiącu, więc wszystkie ubrania leżą idealnie. Ale jednak uważam, że materac nowy mu się należał. Pomimo, że pierwszy był praktycznie jak nowy i kupiony był drogi, lateksowy. Młody dostał taki sam.

Gość gość
My chyba kupimy nowy z tego względu ze syn spał w łóżeczku prawie do 3 r.życia. miał wyjęte szczebelki.

Gość gość
rozumiem...no my z drozszych rzeczy będziemy musieli na pewno fotelik samochodowy kupić, no i na pewno część ubrań, no i tak się na pewno nazbiera, więc też nie to że wszystko będzie miał po starszym bracie ;)

Gość goautorka
no tak, jak dziecko spało do 3 roku życia i np. też bawiło się w łóżeczku, to faktycznie chyba lepiej kupić nowy... mój synek spał do ok. 1,5 roku...ale tylko w nim spał, nawet jako małe niemowlę nie bardzo chciał tam lezeć i się bawić...

Gość gość
Jeśli macie grykę-kokos to wywalxie go od razu. Ostatnio była afera o te materace. Niemal każdy, nawet najdroższy materac z tego tworzywa jest sprzedawany z jajeczkami robaków, które potem po otrzymaniu odrobiny wilgoci mnożą się i gryzą dziecko. Przy dziecku o odrobinę wilgoci nie trudno. A to uleje, pampers przecieknie, zwymiotuje czy z butelki cos poleci. Podobno te robaczki są bardzo male, ale widoczne dla oczu. Można obejrzeć dokładnie materac w środku. Poczytajcie o tym. My na szczęście od samego poczatku mamy pianke z bonelem.

Gość gość
Córka miała po starszym bracie. Synek spał półtora roku na tym materacyku , ale tylko spał. Różnica między dziećmi trochę ponad dwa lata, myślę że to też ma znaczenie.

Gość gość
U nas roznica miedzy dziecmi to 20 miesiecy.Tez chcielismy kupic nowy materac dla drugiego dziecka,ale rehabilitant powiedzial nam, ze nie ma takiej potrzeby. Dzieci moga spac na tym samym materacu, bo nie ma to wplywu na ewentualne "wady" u drugiego dziecka, np.wada postawy.

Gość gość
Ja mam gryka-pianka-kokos, zamoczył się kilka razy, jak to przy dziecku i żadnych robaków nie ma. Czytałam już o tym kilka razy ale to chyba jakiś wymysł. U nas będzie różnica 3 lat, córka od 2 rż śpi w swoim "dużym" łóżku i też się zastanawiam nad kupnem.

Gość gość
To nie wymysł, mi materac gryka kokos spleśniał.

Gość gość
no to splesnial czy sa robaki w koncu. Mi nic nie plesnialo ani dziecko nie bylo pogryzione.

Gość gość
gość dziś no to splesnial czy sa robaki w koncu. Mi nic nie plesnialo ani dziecko nie bylo pogryzione. X Mój akurat spleśniał, nie było w nim robaków, ale wdała się pleśń, mimo że o materac dbałam i uważałam, żeby nie zamókł. Niestety "naturalne" materace mają to do siebie, że mogą się z nimi dziać różne rzeczy, od robaków po pleśń.

Gość gość
No właśnie te naturalne materace tnajlepiej wymieniać co pół roku.

Gość gość
Nowy. Tak jak ktoś wyżej, dzieci z tego samego miesiąca, ale materac, fotelik, gondolę i parę ciuszków dziecko dostało nowe. Materac lateksowy mieliśmy i teraz kupiliśmy taki sam.

Gość gość
Oczywiście że nowy. Dla alergików ważna jest nie tylko antyalergiczna powłoka ale też mozliwość prania pokrowca a też bardzo skuteczne są wkłądy z mozliwością ich zamrażania w zamrażalniku . Ja kupiłam drugiemu dziecku taki materac bo to wybija wszystkie alergrny a też wirusy i bakterie - ja mam taki akurat http://materacyk.pl/produkt/materac-sensitive -model-ms11/