Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wKilkuSusach

Badanie CRP przed antybiotykiem

Polecane posty

Gość wKilkuSusach

Witam, Ostatnio podczas interwencyjnej wizyty u pediatry z moim 3 letnim synem (gorączka, kaszel, problemy z oddychniem) Pani doktor wykonała u małego badanie CRP z krwi na miejscu, co mnie nie powiem zaskoczyło. Fakt powszechnie znany,że CRP podnosi się przy infekcji bakteryjnej a przy wirusowej nie i wtedy antybiotyk raczej nie pomoże ale pierwszy raz spotkałam się z wykonaniem testu w gabinecie. Co więcej podobno testy na CRP są od niedawna dostępne w aptekach dla pacjentów. Ktoś miał robione takie badanie, wie cos na temat tych testów?

Gość Gość1453
Tak, spotkałem się z takim badaniem. Test CRP kupiłem w aptece, wykonałem w domu przy okazji infekcji gardła. Krew pobiera się z palca, z tego co pamiętam to ma 3 lub 4 zakresy. W każdym razie mi oszczędził niepotrzebnego łykania antybiotyku.

Gość gość
Ostatnio są dość "modne" i to chyba dobrze, bo oszczędzają trucie się antybiotykami bez rzeczywistej potrzeby.

Gość gość
Nie spotkałam sie z takim domowym test na CRP aczkolwiek napewno byłby przydatny. Nie musiałabym biec do lekarza po antybiotyk przy każdej infekcji,które niestety łapie dość często..

Gość KubaKr
domowe testy CRP są dostępne w renomowanych aptekach, trzeba pytać. Są to testy francuskiej firmy Labhome. Wpiszcie w google: test CRP labhome

Gość Marynia92
Na czym polega taki test CRP - czy krew pobiera się i z palca?czy ten test różni się od tych 4 zakresowych profesjonalnych wykonywanych u niektórych lekarzy?

Gość gość
Tak z palca,ja robilam przy infekcji gardła - poszło szybko mimo ze nie lubie widoku krwi. Nie różni się niczym. teraz wypuścili takie same testy jak dla lekarzy i są dostepne dla pacjentów. Mozesz kupić w aptece albo przez internet https://labhome.pl/produkt/test-crp/ Za granicą od lat takie testy są w aptekach, u nas jak to zwykle po czasie

Gość laland48
Znam te testy,robiłam pare razy u mojego 6 letniego synka nawet jeszcze zanim poszłam do lekarza. I dobrze bo testy wychodzily poniżej 8 a lekarz od razu antybiotyk, masakra jakaś - mowiłam wtedy ze robiłam crp i jest niskie to się dziwił!! nic tylko dzieci chemią truja niepotrzebnie!