Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Biorę lek na depresje po którym jestem agresywna, wulgarna, mogłabym kogoś zabić

Polecane posty

Gość gość

Sytuacje z ostatnich kilku dni - zwyzywałam sekretarke w sądzie przez telefon bo nie umiala mi powiedziec kiedy bedzie posiedzenie sadu w sprawie , jeszcze nie wyznaczony termin - zwyzywałam babe i faceta pod autokarem polskiego busa bo się pchali jak krowy do wejścia, kierowca potem przyznal mi racje ale on musi na codzien to znosić i nic nie moze z tym zrobic, firma nie chce wprowadzic numeracji miejsc - powiedziałam prosto z mostu kolezance co o niej mysle, o jej żalosnej desperacji w szukaniu faceta, wyglada przeciętnie a marzą jej sie przystojni z pozycją, pewnie juz sie do mnie nie odezwie, ale powiedzialam przeciez prawde, ona moglaby d**y na dwa baty dac zeby oświadczyl się jej jakiś lekarz czy prawnik :O Po tym leku stałam się bardzo pewna siebie, az za bardzo i na dodatek mowie wszystko co mysle, nie wiem co ze sobą zrobic, jak pisze na komputerze to ręcę mi się trzęsą :D

Gość gość
Co do punktu trzeciego to bardzo dobrze zrobiłaś, bo prawie wszystkie kobiety szukają ze 3 razy lepszego faceta od siebie i wyżej srają, niż doopę mają, Ty przynajmniej byłaś szczera, a tak to koleżanki słodzą takim idiotkom, a potem one myślą, że bóg wie co im się należy. Jaki lek bierzesz?

Gość gość
to chyba nie przez ten lek,sprawdz lepiej czy nie masz gruczolaka przysadki mózgowej i czy nie produkuje ci on prolaktyny,już przerabiałem taką nawiedzoną

Gość gość
poza tym nie przesadzaj z tymi lekami,idz lepiej na spacer,poza tym to niekoniecznie depresja,w taką pogodę wszyscy mają depresję,

Gość gość
i z jednej strony dobrze,że jesteś szczera,zwłaszcza wobec tej koleżanki,ale z drugiej nikt normalny tak się nie zachowuje

Gość gość
to dobrze że nie tłumisz w sobie emocji to dla zdrowia ale wulgaryzmy pogorszą ci stan serca i możesz dostać zawału . Wejdź na forum 'psychiatria forum' , i tam dowiesz co może być lepszym lekiem . Ludzi trzeba jednak szanować gdyż połowa napotkanych cierpi depresje i zagubienia.

Gość gość
Prolaktyne mam wlasnie niską bo biore lek który ją obniza. Na codzien lecze się nie u polskiego lekarza (mieszkalam wczesniej w Dreznie i tam mam psychiatre) Lek to JUMEX (selegilina uzywana w Polsce u chorych z parkinsonem, na zachodzie a zwlaszcza w USA takze u osob z fobią spoleczną i depresją, podnosi poziom dopaminy, nieodwracalny inhibitor MAO-B w normalnych dawkach) drugi lek to PAXIL zostałam uprzedzona o mozliwych skutkach ubocznych, na poczatku lekarz kazal mi mierzyc regularnie puls i ciśnienie krwi. Jestem z nim w kontakcie emailowym, wczesniej leczyłam się u polskich lekarzy i żaden mi nie pomogl, wręcz mialam mysli samobojcze i stawałam się warzywem, na moje propozycje leczenie jeden lekarz kazał mi więcej nie przychodzic bo on 'mądral' co się naczytają w internecie o lekach nie chce.

Gość gość
A co to znaczy, że inhibitor MAO- B jest nieodwracalny? To znaczy, że ten enzym nigdy nie powróci do poziomu sprzed kuracji, czy coś innego?

Gość gość
Tzn że lek ''niszczy'' ten enzym w mózgu, po odstawieniu on wraca tylko trzeba czasu aż wytworzy się na nowo (ok 2-4 tygodnie) dlatego przy lekach psychiatrycznych czesto w ulotkach jest ostrzezenie ze nalezy odczekac co najmniej 2 tygodnie przy stosowaniu inhibitorów MAO , ja biore niską dawke , dopiero od 10-15 mg zaczyna byc nieodwracalnym MAO-A a wtedy staje sie to niebezpieczne, bo MAO-A odpowiada za rozkład adrenaliny i serotoniny, tzn nadmiar adrenaliny i serotoniny = zawał

Gość gość
Moim zdaniem z autorką tematu wszystko jest w porządku. Jej reakcje są normalne i naturalne. A co do "schizu morderczego", to występuje on obecnie u 90% młodych kobiet. Od czasu do czasu mordują na odludziu jakiegoś bezdomnego, i potem im przechodzi. Do następnego razu.

Gość gość
znam psychiatryka moźe uda mu się ciebie wyleczyć ? .zamkną ciebie najpierw izolatce założą kaftanik bardzo wygodny ,po tem już tylko terapia .

Gość gość
Dobrze robisz powinnas jeszcze wbic gwozdze jakiejs szmacie w oko zabij zabij zabij i bedzesz zdrowa :*:*:*

Gość gość
Może powinnaś rozważyć wizyte u psychologa? Może ten lek jest nieodpowiedni? JA bym na twoim miejscu sie wybrała do kogoś dobrego,wielu moich znajomych z problemami chodzili do Ewy Guzowskiej i widać po nich wyrazną zmianę więc może sie nad tym zastanów.

Gość gość
A ja to znowu biorę taki lek , który z agresywnej robi ze mnie śpiąca królewnę :P nie wiem ktore gorsze ...

Gość gość
dobrze z natrafilam na twoj watek. ja choruje na fobie spoleczna, nerwice, osobowosc unikajaca, jestem nadwrazliwa, niepewna siebie, wszystko byle gowno biore zaraz do siebie tj "ktos krzywo spojrzy to pewnie dlatego ze jestem brzydka i nic nie warta; ktos krzywo pierdnie to samo". probowano mnie leczyc roznymi lekami poczawszy od benzo a skonczywszy nawet na neuroleptykach i jedna wielka kupa z tego wychodzila. zwlaszcza po antydepresantach-tak jak piszesz, wieksza deprecha z tego byla! juz kiedys czytalam o tych MAO i przekonywalam swojego frojda a on ze to dla starszych ludzi, ze tak, ze srak i wyszlam ze spamilanem ktory mi tyle pomogl ze zamienil mnie w bezmyslne, wegetujace zombie :-O

Gość gość
Idz w pokoju i nie grzesz więcej.