Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ellaone, prawie 120h po stosunku

Polecane posty

Gość gość

Witam, niestety przeżyłam seks bez zabezpieczenia pod wpływem głupoty ludzkiej, czyli alkoholu... stosowałam antykoncepcję ale pare dni wcześniej zapomniałam o jednej tabletce i wzięłam pozniej, wiec ochrona obniżona. Ellaone wzięłam prawie 120h po stosunku (nie miałam wcześniej jak), a przed Ellaone jakieś 6h wcześniej ostatnia tabletkę antykoncepcyjna. Wariuje bo partner niby nie skończył we mnie ale robiliśmy to pare razy...... Jestem w strasznym strachu. Okres powinnam dostać już dziś i nie wiem o ile Ellaone może go przesunąć

Nie rozumiem po co brać Ellę, kiedy wiadomo, że nie zadziała, bo za późno...

Gość gość
Ella jeszcze co ca;kowicie cykl wywali.BO to tak jakbys zezarla jedno opakowanie anty na raz.:oWatpie bys dosatala w terminie,jak rowniez to ze jestesw ciazy,nie wziecie jednej tabletki jeszcze tragedii nie robi,ale przesuniesz sobie cykl Ella.U mnie po Ella okres mialam po dwoch miesiacach,tzn na drugi miesiac jakby sie w ogole caly cykl o 4 tyg przesunal

Gość gość
Ellaone nie zadziała. Pytanie czy w ciągu opóźnienia tej jednej tabletki anty zdążyłaś dostać owulacji. Ellaone raczej nie opóźnia miesiączki tylko przyśpiesza.

Gość gość
Spokojn ie czekaj na okres,w najgorzym wypadku dostaniesz ze 28 dni,w najlepszym dzisiaj ewentualnie kiedy organizm sie odbije,ale to wyglada tak jakbys wtym miesiacu zezarla na raz dwa opakowania antykonmceptow( jezeli chodzi o ilosc hormonow)

Gość gość
NO w moim przypadku Ella opoznilo jakby o jeden miesiac,czyli nie dostalam np dzisiaj,tylko dopiero 6 stycznia.Gin mi tlumaczyla,ze taka duza ilosc hormonow wywala cykl do gory nogami.NIe mowie ze tak bedzie u Ciebie,ale moze byc.

Gość gość
Sama już nie wiedziałam co robię, wzięłam jeszcze przed końcem tych 120h ze strachu...emocję wzięły górę

Gość gość
no to wlasnie mowie,ze bez sensu,to tak jakbys w tym miesiacu wziela dwa opakowania antykoncepcyjnych na raz,bo Ella zawiera taka mega dawke jak jedno opakowanie antykonceptow,dlatego mozliwe jest ze sobie niezle cykl wywalilas,nie musialas bo trudno wiedziec jak zadziala organizm twoj akurat,ale mozliwe ze tak to bedzie ze ten okres sie przesunie,a raczej nie okres a krwawienie z odstawienia

Gość gość
W jakim niby celu brałas tę tabletkę po takim czasie?

Wszystko zależy od momentu cyklu, w jakim została przyjęta tabletka. Pigułki antykoncepcji awaryjnej nie są w 100% skuteczne. Istnieje bowiem możliwość, że do owulacji doszło przed zażyciem pigułki antykoncepcji awaryjnej. Tabletkę ellaOne należy przyjąć jak najszybciej, nie później niż 5 dni (120 godzin) po stosunku płciowym bez zabezpieczenia lub w przypadku, gdy zastosowana metoda antykoncepcji zawiodła. ellaOne sprawia, że standardowe hormonalne środki antykoncepcyjne, np. pigułki oraz plastry, są tymczasowo mniej skuteczne. Po zażyciu pigułki ellaOne możesz kontynuować antykoncepcję hormonalną tak jak dotychczas, jednak powinnaś pamiętać o każdorazowym korzystaniu z prezerwatyw aż do następnego okresu.