Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ryanair czy posadzili was i dzieci w innych miejscach

Polecane posty

Gość gość

Chciałam się odprawić z darmowym przydzielonym miejscem tydz.przed odlotem a okazuje się ze sie pozmieniało i ze za darmo można tylko 4 dni przed i nie ma gwarancji ze dzieci nie posadzą w inne miejsce. To jakaś kpina jest. Zawsze odprawialismy się tydz.wcześniej i nigdy nas nie rozsadzili i przy jednej rezerwacji siedzieliśmy obok siebie. Teraz zadają min.8 f za osobę za rezerwację miejsca i boje się ryzykować ze dziecko trafi na koniec samolotu..

Gość gość
Zmien przewoznika na wizzaira, tam takich szopek nie ma. Ile lat ma dziecko?

Gość gość
Nie mogę teraz zmienić bo mam już bilety w obie strony a teraz jakieś dziwne rzeczy od listopada wprowadzili.syn ma 4 lata

Gość gość
Chore, ale są linie gdzie trzeba dopłacać, chyba nie masz wyjście

Gość gość
A to jakis problem odprawic sie wczesniej ? Latam najczesciej Ryanairem i rozsadzili nas jedynie gdy odprawialismy sie na ostatnia chwile i nie bylo juz wspolnych ,wolnych miejsc. Najczęsiej gdy odprawiaja sie osoby o tym samym nazwisku system umieszcza ich automatycznie obok siebie, przeciez wiek dziecka jest wpisywany w trakcie rezerwacji..

Gość gość
Nie przejmuj się, jak zobaczą że czterolatek siedzi sam bez opieki i robi sajgon w samolocie, bardzo szybko znajdą mu miejsce obok ciebie, myślę że pasażer który wyląduje koło samotnego czterolatka też chętnie się zamieni.

Gość gość
No zawsze się odprawialam tydz.wcześniej z lodowym przydzialem za darmo i nigdy nas nie rozsadzili(a lecielismy z 8 razy) a teraz właśnie można tylko 4 dni przed wiec boje się ze na złość rozsadza

Gość gość
na jaką złość? kto niby miałby Ci chcieć zrobić na złość? Stewardesy, system on-line rękami kapitana, czy może sam prezes Ryanaira??

Gość gość
Na złość żeby zarabiać na rezerwacjach. Ale już nie ważne. .sprawdziłam jakie miejsca zostaly w samolocie, bylo jeszcze z 8 rzedow po 3 miejsca puste i zaryzykowalam i odprawiłam się bez wykupowania miejsca i dostaliśmy obok siebie. Na szczęście.

Gość gość
ja często latam ryanairem ale zawsze wykupuję rezerwację by się nie stresować. Z przydziałem miejsc to jakaś kina jest. Nie ma gwarancji, że matka, ojciec i dziecko usiądą razem ale nie mogą rozdzielić matki i małego dziecka. Widziałąm takie sytuacje i wtedy stewardesy proszą innych pasażerów o przesiadkę by matka i dziecko siedzieli razem. Jak to niby ma być, że matka gdzie indziej a 4-latek gdzie indziej?

Gość gość
No właśnie ja rozumie ze dorosła osobe rozdziela od reszty ale dziecko powinno mieć zagwarantowane siedzenie przy swoim opiekunie, dla jego i ich komfortu bo wiadomo ze mały może płakać biegać do mamy i to też zakłóca im pracę.