Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Skatowana 4 latka :'(

Polecane posty

Gość gość
Jeżeli matce zostało odebrane wcześniej dziecko to powinna ona być objęta wybitnym nadzorem i kontrolą aż do menopauzy, powinno się taką osobe regularnie sprawdzać i dziecko czy wszystko w porządku z nim. a ilu ojców ma odebrane prawa rodzicielskie , ich tez trzeba kastrowac zeby sie nie rozmnazali

Gość gość
Powinni sie zabrac za d**e te wszytkie mopsiary i je w********ic na zbity pysk. Bo one zawsze twierdza ze nic nie widzialay. Zj****e babska. Moja kumpela miala pratyki w mopsie to one nawet nie watygowaly sie do domow patologicznych bo sie baly a rapotry zwyczajnie zmyslaly ze wizytacja sie odbyla.

Gość gość
a ilu ojców ma odebrane prawa rodzicielskie , ich tez trzeba kastrowac zeby sie nie rozmnazali tak jak tych co nie płaca alimentów

Gość gość
Tak tak - wszystkie byście z szambem puscily ta matke i jej konkubenta ( to akurat jest sluszne ) ale za aborcją to jest 95 % z was. Nie ma to jak obłuda !!!!!

Gość gość
Moja kumpela miala pratyki w mopsie to one nawet nie watygowaly sie do domow patologicznych twoja kumpela to tez taka wulgarna prostaczka? może nie na praktykach tam była a po zasiłek ? I co to za słowo watygować? bo chyba nie tak się pisze to co chciałaś wyrazić

Gość gość
"Moja kumpela miala pratyki w mopsie to one nawet nie watygowaly sie do domow patologicznych bo sie baly a rapotry zwyczajnie zmyslaly ze wizytacja sie odbyla. " Wg mnie państwo to powinno lepiej przemyśleć. Jeżeli te kobiety bały się tam zachodzić tzn. że powinien im towarzyszyć jakiś mężczyzna z ochrony czy coś takiego. To nie są żarty takie wizyty. Same byście nie poszły do takiego domu gadać z jakimś zwyrolem a od jakieś biurwy oczekujecie że będzie bodygardem. Państwo to źle przemyślało. Potrzebna większa ekipa do chodzenia po takich domach a nie jakieś kobieciny.

Gość gość
Nie miala praktyki i dobrze nie chcialo im sie ruszyc dupska do domow patologicznych. Zrozumialas czepajaca sie slowek babo.

Gość gość
Tak tak - wszystkie byście z szambem puscily ta matke i jej konkubenta ( to akurat jest sluszne ) ale za aborcją to jest 95 % z was. Nie ma to jak obłuda !!!!! Obłudą to jest zakazywanie aborcji , która rozwiązuje problem niechcianych dzieci na etapie nieświadomego płodu i płacz nad tym ze patologia zaj...dzieciaka. Ja nieobłudnie jestem za tym zeby usuwać a nie znęcać sie latami- bo nad urodzonym to ani obrońcy zycia ani ksiądz się nie ulituje i nie pomoże

Gość gość
Nie miala praktyki i dobrze nie chcialo im sie ruszyc dupska do domow patologicznych. Zrozumialas czepajaca sie slowek babo. no dalej nie wiem co to watygować pindo:)

Gość gość
Te które się tutaj czepiają dziewczyn i bronią mopsy, sąsiadów i zjebów matkę i jej fagasa to wyrzygałabym się na was. Mops i inne instytucje są od tego! Sąsiedzi widzieli, widzieli tylko też patole. Ps. Czepia się tu jakąś jedna obłąkana bo sama nasuwa swoje dzieci i się boi teraz sąsiadów i mopsu, przecież to aż bije po oczach.!

Gość gość
14:52 Widocznie, nie do Ciebie był skierowany post tej osoby (do jakiej się tu rzucasz o literówkę) skoro nie zrozumiałaś.

Gość gość
Tak btw. doczepiasz się o to, co słownik wygenerował, a sama masz braki w ojczystej pisowni.

Gość gość
bo sama nasuwa swoje dzieci Gdzie i na co nasuwa te dzieci? Zaintrygowałaś mnie....

Gość gość
Tak btw. doczepiasz się o to, co słownik wygenerował, a sama masz braki w ojczystej pisowni. Nie czepiam się o to, ze panna bez powodu jest wulgarna i agresywna i tyle. A z tekstu widać, że to jakieś prostactwo, to jakie też ona może mieć koleżanki. Ale ona wie , bo koleżanka jej coś mówiła...

Gość gość
Przecież on w ogóle nie musiał jej wcześniej bić. Nigdzie nie zostało napisane, że dziecko miało stare ślady pobicia. Sąsiedzi mówią, że mała chodziła z nim za rękę. Niektórym ludziom niewiele trzeba aby ich wyprowadzić z równowagi w kilka sekund do przesady...mała mogła zrobić coś co jemu się nie spodobało, to mógł być drobiazg, wylała coś np. a on zareagował przesadnie. Znałam kiedyś takiego choleryka. Wściekał się o byle g****o, przesadnie o rzeczy, które nie miały praktycznie żadnego znaczenia, w końcu mi przylał i wtedy posunął się za daleko. Dostał w ryja i nigdy więcej go nie widziałam...wiem od wspólnych znajomych, że skończył w psychiatryku :o

Gość gość
Dziecko miało ślady przemocy sprzed kilku mcy- połamane żebra i obojczyk. Sekcja wykazała ! Wiec co ty pierdzielisz.

Gość gość
15:28 Nic takiego w artykule podanym przez autorkę nie wyczytałam. Albo coś przeoczyłam.

Gość gość
Chyba, że coś edytowali bo ja czytałam ten artykuł rano, ale musiałam iść do pracy więc nie komentowałam od razu.

Gość gość
Przed chwilą podali wstępne wyniki sekcji :'( jprdl ....:O Sekcja zwłok wykazała, że czteroletnia dziewczynka zmarła na skutek "olbrzymich obrażeń powstałych w różnym czasie". - Przede wszystkim stwierdzono rozległe obrażenia głowy, w tym krwiak i obrzęk mózgu, obrażenia jamy brzusznej z rozerwaniem kreski jelita cienkiego - informuje Krzysztof Kopania z łódzkiej prokuratury. Koszmar 11-miesięcznej dziewczynki. "Miała złamaną rączkę, naderwane ucho i siniaki na całym ciele" Według... czytaj dalej » Sekcja wykazała, że dziecko miało gojące się złamanie żebra, obojczyka oraz kości łokciowej lewej ręki. Na całym ciele Oliwii były też sińce i otarcia. - Ze wstępnych ocen biegłych wynika, że do śmierci doprowadziły liczne obrażenia wielonarządowe - mówi Kopania. Śledczy nie mają żadnych wątpliwości, że dziewczynka była ofiarą "rażącej i długotrwałej przemocy". Po przesłuchaniu zawnioskują o tymczasowy areszt dla Kamila S. http://www.tvn24.pl/lodz-ubrala-martwa-czterolatke-i-poszla-na-pogotowie,697802,s.html

Gość gość
Jestem pracownikiem socjalym i pracuje w OPS. To my jako pracownicy wystepujemy do sadu o wglad w sytuacje rodzinna. Nastepnie sad decyduje o zabraniu praw rodzicielskich, ograniczenij itp. I to wlasnie sad decyduje, czy wskazany jest kurator, ktory pracuje od 6 do 22 oraz w weekendy. My jako OPS pracujemy wylacznie od pon do pt miedzy 8-16. Dziecko mozemy "zabrac" w ramach interwencji jesli opiekunowie sa pijani. Ten kraj nie zezwala wejsc do mieszkania i zabrac dziecka. Dodatkowo co mamy zrobic jesli rodzina nas nie wpusci do lokalu ? Nie przyjdzie na wezwanie ? Jak mamy znac wszystkie rodziny na danym terenie ? Nie jestesmy opiekunami tylko udzielamy wsparcia. Nie mozemy spedzic u kazdego calego dnia... ps. Mam urlop nie pisze w godzinach pracy poniewaz w pracy nie mialabym na to czasu.

Gość gość
o to pogratulować mamusi, zę bardziej jej zależało na uju w domu niz na własnym dziecku

Gość gość
Ten kraj nie zezwala wejsc do mieszkania i zabrac dziecka. Dodatkowo co mamy zrobic jesli rodzina nas nie wpusci do lokalu ? Nie przyjdzie na wezwanie ? Jak mamy znac wszystkie rodziny na danym terenie ? no własnie, ja nie pracuję w MOPS ale na tyle znam sie na przepisach i sprawach rodzinnych ze wiem, ze to nie wyglada tak ze masz czas i możliwości bywania w kazdym domu i pilnowania co tam ktoś robi- zwłaszcza jak nikt patologii nie zgłosił. I wiem, zę jak zabieraja kuratorzy dzieci z takich domów to na tym samym forum ludzie ich wyzywają, że jak mozna dziecko matce odebrac

Gość gość
W związku z tym, że to kamienica to ja uważam, że sąsiedzi powinni zostać pociągnięci do odpowiedzialności za ukrywanie przestępstwa kur/wa jego mać!! Gdzie byli? Jak dziecku były łamane żebra to na Boga jesteście w stanie wyobrazić sobie ten ból?! Wiecie jak ona musiała krzyczeć?! Takich krzyków nie sposób nie usłyszeć wierzcie mi. Mieszkałam kiedyś nad rodziną, niby normalni, niepełnosprawni ruchowo, ale umysłowo zdrowi, dziewczynka 3 letnia. W końcu wezwałam policję, bo mała w środku nocy wrzeszczała jakby ją obdzierali ze skóry a ojciec darł japę, że można było oszaleć, miałam ochotę pójść, przywalić mu w łeb i zabrać stamtąd to dziecko :o na "szczęście" bita nie była, ale te wydzieranie się na nią moim zdaniem to też nie jest normalne. Albo zamykanie na tarasie i nie wpuszczenie jej do domu za karę przez pół godziny :o ale MOPS oczywiście nic nie zrobił. "Normalna rodzina". A ja się zastanawiam kiedy ten ojciec w końcu ją uderzy :( oby nie skończyła jak ta 4 latka z Łodzi...

Gość gość
S******l przyznał, że od kilku dni bił 4-latkę, a dzień przed jej śmiercią dusił ją, bo "często płakała i marudziła".

Gość gość
miala polamane rece zebra i pewnie bolal ja brzuszek to nie dziwne ze plakala i marudzila ale matke sadzialbym tak samo jak jego , nie widziala ze dziecko jest bite ze ma reke zlamana ???? widziala k***a jedna ale siedziala cicho zeby ja gach nie zostawil kroilabym ja i zasypywala sola az by zdechla z wycienczenia ktos na onecie pisal ze mial okna na ich okna i oni nie chodzili wiecznie naj****i nie bylo libacji , dziewczynka bawila sie przy oknieale od kilku tygodni mieli okna zasloniete nawet w dzien

Gość gość
Boze jak to malenstwo musialo cierpieć :( tego kokubenta i matke esadzilabym do klatki z kibolami i kazala im tak napie/r/dolic zeby zdychali w meczarniach

Gość gość
15:15 jesteś chora i widać nie umiesz czytać ze zrozumieniem, trzeba myśleć o życiu choć te minimum realizmu a nie rzucać sie jak wściekły pies na kogokolwiek kto sie napatoczy. Równie dobrze mogłabym na ciebie sie pluć gdzie ty byłaś jak mordowali to dziecko ?

Gość gość
"Te które się tutaj czepiają dziewczyn i bronią mopsy, sąsiadów i zj**ów matkę i jej fagasa to wyrzygałabym się na was." Wariatko w którym momencie ktoś broni matke i jej fagasa??? Prosze mi pokazać fragmenty!!!!! Czepianie sie dziewczyn to temat na inny topik który był tu wałkowany. Jak jesteś za aborcją to też święta nie jesteś ale nie chce mi sie o tym gadać. Sąsiadzi ? Jeżeli faktycznie coś słyszeli i podejrzewali a nic nie zrobili to są współwinni ale tego nie wiemy na pewno. Jeżeli ty jesteś pewna na 100% to nie wiem na jakiej podstawie. To może być bardzo krzywdzące osądzać coś na 100% dla własnej potrzeby wyładowania. Są ludzie odzieleni cienką ścianą i oni mogą coś słyszeć a mogą być grubą ścianą i wtedy nie słychać tak albo w ogóle domy są oddzielne i wtedy twój sąsiad może człowieka zamordować i zakopać i g****o będziesz wiedziała mądralo o tym a dzicz sie rzuci na ciebie bo sąsiadujesz. Ale co tu tłumaczyć tumanowi wściekłemu

Gość gość
"W związku z tym, że to kamienica to ja uważam, że sąsiedzi powinni zostać pociągnięci do odpowiedzialności za ukrywanie przestępstwa kur/wa jego mać!! Gdzie byli? Jak dziecku były łamane żebra to na Boga jesteście w stanie wyobrazić sobie ten ból?! Wiecie jak ona musiała krzyczeć?! Takich krzyków nie sposób nie usłyszeć wierzcie mi. " A czy ty wiesz o tym że w historii podobnych przestępstw były przypadki że zabraniano dziecku krzyczeć bo wymierzanie "kary" cielesnej zaczynało sie od nowa ? Wiesz o tym że był przypadek chłopczyka katowanego który był nauczony w milczeniu znosić swoją śmierć na raty ? Skąd możesz wiedzieć czy tak nie było w tym przypadku ? Czy naprawde wierzysz że dorosły zdolny do tak drastycznych czynów pozwalałby dziecku na krzyk ? To już każdy normalny odbiera płacz dziecka jako coś irytującego choćby w sklepie a gdzie tu mówić o zwyrodnialcu który za byle g****o zdolny prać bez opamiętania

Gość gość
I tylko do 5 lat dla tej baby co to za sprawiedliwość przecież ona wiedziała że dziecko sie go boi że bije i nic nie zrobiła