Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Waszym zdaniem kiedy jest najlepszy moment na zakoonczenie kp?

Polecane posty

Gość gość

Kiedy i dlaczego jest dobry moment na odstawienie dziecka od piersi? chcę karmić rok, dwulatek przy piersi mnie jakoś nie bawi. Nie śmiejcie się ze mnie, ale trochę zal mi będzie jak mały będzie "szukał cycusia" a ja mu już nie dam ;) Czy tylko ja tak czuję na tym forum? Tak czy siak kiedyś odstawić go będę musiała a na razie ma 4 miesiące

Gość gość
Planowałam rok, karmiłam siedem miesięcy tylko piersią (no, pod koniec juz rozszerzalam diete). . Odstawienie poszło zupełnie bezboleśnie, synek dostawał od urodzenia moje mleko butelki- nie wyłącznie, ale regularnie , potem jak odstawialam to Te stopniowo. Lubił swoje butelki i nigdy nie było tak ze piersi szuka jak mm dostaje Nie nastawiać się na nic, może będziesz miała takie problemy ze w ogóle nie Będziesz karmić, a może po roku będziecie tak zgranie ze nie będziesz chciała kończyć.

Gość gość
Uważam że ok. Rok kiedy dziecko nie ma jeszcze takiej świadomości tego faktu ;). Ja tak karmiłam i było ok, drugie też tak zamierzam ;)

Gość gość
Jak ma zeby i moze samo gryzc to mleko niepotrzebne

Gość gość
Kiedy dziecko jest gotowe. Ja probowalam odstawic corke jak miala rok ale serce mi pekalo tak plakala. Odstawilam gdy miala 16 miesiecy, prawie Bez placzu. Syna odstawilam gdy mial 18 m, ale kp tylko raz dziennie, wiec latwo poszlo. Najmlodszego kp ponad dwa lata, skoncze na wiosne bo chce mu dac jeszcze te przeciwciala. Wszyscy jestesmy podziebieni a synek zdrowy takze niech ma jeszcze to mleko.