Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zus duży problem

Polecane posty

Gość gość

Witam Mam problem jestem na zwolnieniu lekarskim z kodem B, będąc u lekarza lekarz wystawił mi zwolnienie mówiąc że jest ono na okres od 6 października do 2 Listopada pomylił się wpisał od 6 października do 10 października mam luke w zwolnieniach , zwróciłam się z tym problemem do zusu kazali napisać lekarzowi pismo do orzeczenia lekarskiego z prośbą o wystawienie wstecznego zwolnienia po czym zanieść je najlepiej osobiście do zusu przeze mnie tak też zrobiłam następne zwolnienie miałam od 3 listopada do 30 listopada za które pieniędzy tak też nie dostałam bo przez tamtą luke pracodawca miał na nowo wysłać do nich z-3 a tego nie zrobił ponieważ nie wiedział udałam się do pracodawcy pracodawca wystawił z-3 a ja zaniosłam go do zusu osobiście tak jak mi powiedziała pani na infolinii żeby tak zrobić bo to przyśpieszy sprawę dzwoniłam dzisiaj na infolinie z zapytaniem o te dwie sprawy i dowiedziałam się że pismo do orzeczenia lekarskiego nie dotarło nie wiedząc dlaczego placówka zusu w moim mieście nie przekazała go dalej zanosiłam pismo 3 tygodnie temu , a te z-3 do następnego zwolnienia które także zaniosłam osobiście także nie zostało zarejestrowane w ich systemie z osobą prowadzącą moją sprawę nie da się skontaktować dostałam dwa razy informacje że owa osoba do mnie zadzwoni lecz tak się nie stało, mam 3 tygodnie do terminu porodu zostałam bez środków do życia z moją starszą córeczką jestem chora ponieważ mam zagrożenie zatrucia ciążowego i biorę leki na podtrzymanie już nie wiem co mam dalej zrobić

Gość gość
Najlepiej zebys sama pojechala do zus wyjasnic wszystko.ale jak nie jeses wstanie to po porodzie jak dojdziesz do siebie. Napiszesz na miejscu wyjasnienie. I jak uznaja to dostaniesz kase w pozniejszym terminie. Jak na razie musisz liczyc na rodzine. Nie znam sie na tym ale tak na rozum to widze.