Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Koszu21

Fatalne zauroczenie

Polecane posty

Niedawno zacząłem uczęszczać do liceum ,które jest godzinę drogi od mojego miejsca zamieszkania więc często nie mam czasu na jakieś poza szkolne znajomości (w zasadzie nigdy nie byłem mocno towarzyski) ,ale nie mam kłopotów. Od kiedy zacząłem tam dojeżdżać poznałem dziewczynę ,która dojeżdża do tej samej szkoły tym samym autobusem ,ale raz w tygodniu gdy wraca ,bo mieszka w internacie. Jest w ostatniej klasie ,a nasze stosunki można zaliczyć do tych koleżeńskich (rozmawiamy sobie w autobusie i prawie nic poza tym). Niestety po czasie zauroczyłem się w niej ,a w dodatku mam zbyt małą pewność siebie nadszarganą ostatnio przez różne sytuacje w moim życiu. Sęk w tym ,że ona udziela się dość czynnie w szkole ,ale nie ma chłopaka (często opowiada o jakichś przyjaciołach ,z którymi wychodzi) a ja za to jestem trochę skryty i w zasadzie bez jakichś bliższych kolegów (rzadko z kimś wychodzę). Zważywszy na to ,że w następny rok idzie na studia i może uważać iż jestem za młody (czuję się przy nie trochę jak gówniarz) ,czy warto w ogóle robić krok do przodu (czy przeboleć po cichu) a jeżeli tak to w jaki sposób i jak zwiększyć pewność siebie w stosunku do tej osoby. Sądzę ,że rady w stylu wychodź częściej nie pomogą mi.

Gość gość
Jeśli chcesz być bardziej pewny siebie to nie otaczaj się toksycznymi ludźmi, popatrz w lustro, jeśli coś ci się nie podoba to zmień to, np. styl ubierania. Poszukaj w sobie pozytywnych cech i powtarzaj je sobie. A jeśli chodzi o tą dziewczynę to jak sobie tak luźno rozmawiacie to zaproponuj jej taki niezobowiązujący wypad do kina czy na kręgle.