Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przeciekajace pieluszki pomocy!

Polecane posty

Gość gość

Odkąd nasz synek przestał nosić newborny i przeszliśmy na dwójki pieluszki okropnie przeciekaja. Zawartość wycieka nogawki lub nawet na plecy. Czy inne mamy też tak maja? I czy w ogóle możliwym jest doczyszczenie później takiej pomarańczowej plamy?

Gość gość
Albo masz zly rozmiar pieluch albo nie zapinasz ich dokładnie

Gość gość
Ja miałam tak od początku ale urodziłam malego synka i te najmniejsze pieluszki były za duże. Teraz ma 6 miesięcy i nie przeciekają tak często. Czasami sie zdarza. Nie wiem o jakich pomarańczowych plamach piszesz. U nas nigdy nie bylo czegoś takiego. Ja od razu zapierałam ubranka.

Gość gość
u nas czasem bywa tak, ze lapiemy wyciek ;) jak mlody spi na brzuszku i rano ma mega sikniecie to przeciek murowany :) no i przy "wiekszym posiedzeniu" gdy falbanki pieluchy zle sa wywinięte na zewnatrz, lub po prostu maly siedzi i poszlo bokiem ;) to żółte plamy dobrze schodza mydłem dr beckmann, zapieram odrazu po zajsciu hehe susze na kaloryferze i wrzucam do kosza na pranie :) ale bez zapierania plamy niestety zostawały :/

Gość gość
Plamy normalnie dopieralam, bo się zdarzały i u nas wycieki. Tylko starałam się namoczyć jeśli wiedziałam że nie będę prala jakoś super szybko. Używałam płynu do prania bodajże Auchan, takiego dla niemowląt, długi cykl prania, jasne i białe na 60 st. A ci do rozmiaru- z newborn na dwójki? Zwykle jest coś pośredniego, newborn to jakby "0". Najwyżej spróbuj innej firmy, rozmiar rozmiarów nierówny, bo jeżeli to jest stale to są po prostu źle dobrane.

Gość gość
Ja zapieram od razu szarym mydłem plamy inaczej tez się nie dopierają w pralce. A przecieki też mi sie zdarzają jak za luźno założę. Ale wolę luźnej zapiąć niż dzieciaka męczyć bo te gumeczki małe odciskają mu się na dupince i udach jak ma ciasno.

Gość gość
Pilnuj, żeby siusiak był zawsze ułożony do dołu, bo jak jest do góry, to potrafi po brzuchu pocieknąć. Pilnuj też, żeby falbanki były wywinięte na zewnątrz. Pieluszka musi też dolegać lekko gumeczkami do ciała. Nie piszę, że masz ściskać dziecko jak kawał szynki, ale jak jest luźno, że pielucha zwisa to niedobrze. Pokombinuj też z markami pieluszek. W tym wypadku droższe nie zawsze znaczy lepsze. Pampersy też potrafią przeciekać.