Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tablet dla dziecka

Polecane posty

Gość gość

tak jak w temacie Czy dla 6-latka to dobry pomysł? Jestem raczej mamą tradycjonalistka, więc zabawy dziecka to raczej kreatywność, teatrzyk, gry planszowe, klocki itp. Ale od jakiegoś czasu mały marzy o tablecie. Jak myślicie, można mu taki prezent pod choinkę podarować?

Gość gość
Zależy od dziecka. Moje mając 6 i 8 lat kupiły sobie tablety za swoje uzbierane pieniądze i jak każda zabawka po chwilowej ekscytacji leżą sobie w kącie i czekają na przypomnienie, bo ile można grać w te gierki i oglądać bajki na małym ekranie. Ale znam dzieci, którym trzeba ograniczać czas spędzony przy tablecie, bo nie mają umiaru.

Gość Mama32
Moja 4 letnia córka od ponad roku używa tablet gra sobie w nim w gry i ogląda bajki. Oczywiście nie siedzi przy nim cały dzień.

Gość gość
Ja uważam że to za wcześnie. Po co mu to? Niech się bawi normalnymi zabawkami. Zdąży się jeszcze nagrać w gierki. Mam 6 latka i nawet nie wpadłby na to żeby chcieć tablet bo wie że to nie a dzieci. Nie używa też komputera. Myślę że im później tym lepiej. Za to kocha lego i spędza przy nich całe godziny.

Gość gość
Wszystko jest dobre, pod warunkiem że mamy nad tym kontrolę. Obserwuję taki trend wśród mam, dają telefon /tablet w łapki niemowlakowi i mają spokój. I to jest słabe

Gość gość
Moja dwulatka ma tablet i uzywa go ok pol godziny dziennie, lubi puzzle i bajki. Wszytsko jest dla ludzi tylko zalezy jak sie tego uzywa

Gość lidkamu
ja swojemu dziecku kupiłam tableta w teletorium, ale jak skończyło 8 lat dopiero :)