Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

do ludzi bioracych benzo NERWICA

Polecane posty

Gość gość

witam! 1,5roku choruje na nerwice lekowa. jedyne leki ktore mi pomagaja to lorafen i xanax. ataki paniki nie wystepuja codziennie a nawet jesli sa czesto to tabletki biore jedynie kiedy jestem w miejscu publicznym a do tego calkiem sama- kiedy jestem z kims albo w domu to sama sobie z tym radze nie zwracajac na to uwagi. u mnie nerwica objawia sie atakami zaslabniec- gwizdanie w glowie, szybki puls, odrealnienie, uczucie konczyn jak z waty i uczucie jakbym miala zaraz zemdlec. fizycznie jestem zdrowa. leczylam sie juz u 5psychiatrow, w tym bylam w szpitalu i nikt nie potrafil mi pomoc. bralam antydepresanty, neuroleptyki i spamilan i kazdy z tych lekow zamiast zniwelowac nerwice to dodatkowo wywolywal u mnie stany depresyjne i mysli samobojcze. pogodzilam sie z tym ze to w moim przypadku choroba nieuleczalna i przewlekla jak astma, cukrzyca czy padaczka i jedyne co moge zrobic to starac sie tonizowac jej uciazliwe objawy i nauczyc sie z nia zyc. i umiem z nia zyc bo pracuje, wychodze z domu, sama zostaje w domu(co na poczatku bylo niemozliwe) biore udzial w hardcorowych zabawach typu najmocniejsze karuzele w wesolym miasteczku itd, nawet przeszlam operacje bez uzadzenia cyrku i placzu. jedynie dokuczliwe sa te uczucia omdlewania. leki biore raz na 2 tyg lub raz na miesiac czyli bardzo rzadko i to najmniejsza dawke i tak juz rok czasu. niestety xanaxu zostala mi ostatnia tabletka a lorafenu juz nie mam wcale. wczesniej xanax zapisal mi lekarz z pogotowia a lorafen psychiatrka ktora juz wypisujac mi go zakomunikowala ze robi to pierwszy i ostatni raz. to naprawde jedyne leki ktore mi pomagaja bo dzialaja szybko i nie mam po nich stanow depresyjnych ani sennosci. probowalam innych benzo i byla katastrofa. wiem ze uzalezniaja ale biorac je tak rzadko jest to niemozliwe (xanaxu biore wciaz 0,25mg a lorafenu pol tabletki 1mg). nie wiem gdzie sie zglosic zeby ktos mi je przepisal. jestem zapisana do lekarza rodzinnego i pokaze jej papiery ze sie lecze na nerwice i ta ostatnia tabletke xanaxu(przelozylam z oryginalnego opakowania w takie pudeleczko plastikowe zeby miec pod reka). na psychiatre szkoda mi 150zl prywatnie bo nie mam pewnosci czy mi zapisze ktorys z tych lekow czy bedzie sie przemadrzal ze "uzalezniaja i sratatata i lepsze bedzie to czy tamto". otoz lepsze nie bedzie. dlatego kieruje pytanie do osob z nerwica ktore biora takie leki- jak przekonywujecie lekarzy zeby wam je zapisywali, co mowicie? a moze ktos z was zamawial przez internet te leki od handlarzy niby aptecznych ktorzy sie oglaszaja na oglaszamy 24? boje sie troche od takich zamawiac ze mi jakas podrobe sprzedadza czy cos.blagam o pomoc!

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować