Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Od ktorego tyg ciąży nosiłyście spodnie badz ubrania ciążowe?

Polecane posty

Gość gość
Spodnie od okolo 20

Gość gość
Jak przestałam się mieścić w dotychczasowych.

Gość gość
Nie pamietam ktory to byl tydzien, ale gdzies po 5 miesiacu

Gość gość
bardzo szybko, w drugiej ciąży koło 8-9tc. Wszystko mnie uwierało, denerwowało. Ciążowe były wygodniejsze, a przy dłuższej koszulce nikt nie wiedział. Lepsze to, niż rozpinanie guzików :)

Gość gość
Ja od 13 tyg. Wszystkie spodnie miałam z wyższym stanem i bardzo dopasowane i prostu przestalam sie mieścić a takie były wygodniejsze a wyglądają jak zwykle spodnie.

Gość gość
nie ma zasady, zalezy od potrzeb ;) w pierwszej ciazy ok. 20 tc...teraz w drugiej ok. 17 tc, ale nie chodzę codziennie w ciązowych...

Gość gość
Ok 26-27 dopiero wtedy mi brzuch zaczął wychodzić, bo jestem chudzielcem

Gość gość
Ja wcale , kupilam jedne spodnie ciążowe i w nich nie chodzilam , byly niewygodne , koszmar , rozpinalam guzik w spodniach a bluzki kupowałam po prostu większe

Gość gość
Ja nie mam ani jednego ciążowe go ciucha. Nie chwale się po prostu mam w szafie duzi leginsów które nijak nie cisną i dużo luźnych bluzek

Gość gość
13:55 a czym tu się chwalić?

Gość gość
Jestem w 34 tyg i nie kupiłam ani jednego ciazowego ciucha. spodnie dosc szybko zamieniłam na legginsy w rozmiarze M i L. szkoda mi kasy na typowo ciazowe ubrania, na swieta tez kupie normalne bluzki tylko ciut wieksze, moze i po ciazy sie przydadza.

Gość gość
podziwiam chodzić po 30 tc w rozpiętych zwykłych spodniach, przecież to mega niewygodne :O wszędzie łazicie całą ciąże w leginsach? :O bluzek to faktycznie nie ma sensu typowo ciążowych kupować, bo są drogie, a spokojnie tak samo wygodnie jest w zwykłych tylko większych...ale spodni to sobi nie wyobrażam zwykłych...ja jestem teraz w 19 tc, brzuszek malutki, ale wiadomo obwód w pasie już powiększony i mi mega niewygodnie w normalnych spodniach, tym bardziej ze tylko jedne mam luźniejsze...

Gość gość
Do osoby której było niewygodnie w ciążowych...to pewnie kupiłaś jakieś takie badziewiaste, zle uszyte skoro i w nich niewygodnie było...

Gość gość
Po pierwszym trymestrze zaczęłam nosić legginsy ciążowe, spodnie. Część takich ciuchów miałam z poprzedniej ciąży i od siostry, kupiłam tylko na wyprzedaży jedną parę legginsów i dwupak podkoszulków. Bluzki, tuniki ciążowe jakieś tam mam ale na razie nie są konieczne, jestem w 26 tc i w co najmniej połowę codziennych ciuchów brzuszek się spokojnie mieści. Ale nie wyobrażam sobie chodzić w zwykłych spodniach i twierdzić że to wygodne... chyba że ktoś ma naprawdę wysoko brzuszek a spodnie- biodrówki. Dla mnie nawet zwykłe dresowe czy legginsy są za ciasne w pasie, rozciągają się ale przecież też tylko do pewnego stopnia. Kombinowanie i chodzenie w niedopiętych portkach? Jak ktoś ma wygodne, ciążowe to ma dopiero porównanie jak może być fajnie w dobrze skrojonych i dobranych ciuchach. Używane można kupić za 50 zł albo i mniej, a po ciąży jeszcze odsprzedać, bez przesady z tym oszczędzaniem.

Gość gość
Ja tez zdecydowanie powiedziałam sobie dość dziadowania na siłę w ciąży :D. Stać mnie żeby kupić sobie chociaż parę nowych ciuchów na sam czas ciąży i już to zrobiłam! Ostatnio kupiłam sukienkę i spódnice, choć jestem prawie pewna że założę je max kilka razy, ale co tam, to mi poprawiło samopoczucie i o to chodzi!!! :D . Przecież nikt nie mowi, że trzeba od razu 500 zł na sukienkę wydać... Nie zamierzam wszędzie łazić w leginsach, po pierwsze dla mnie to trochę prymitywne, bo drugie jest zima i czeka mnie cała zima w ciąży i nie będę marzła w leginsach :O Kurtkę zimową też kupię choćby była potrzebna tylko na miesiąc!, ale sorry w imię marnych paru groszy nie będę chodzić w rozpiętej kurtce, marznąć, jaka to teraz jest moda ze łażą te kobity w ciąży z brzuchami na wierzchu w mrozy...bo się kurtki na miesiąc, dwa nie opłaca kupować, ta jasne...

Gość gość
Ja praktycznie w ogóle nie kupowałam ubrań. U mnie 7-9 miesiąc przypadł na miesiące letnie i chodziłam po prostu w krótkich spodenkach z gumką w pasie(zakładałam je trochę niżej i gumka była pod brzuszkiem) oraz sporo w sukienkach-tunikach. Brzuszek miałam malutki więc bez problemu mieściłam się w koszulki i bluzki sprzed ciąży. Moja siostra była wtedy w 5 miesiącu i miała większy brzuch niż ja w 9 :)

Gość gość
Wcale nie nosilam. Normalnie swoje jeansy, nawet zamek normalnie zapinalam tylko guzik na gumke. Nie bylo nic widac, ja sie czulam normalnie i wygodnie. Nic mi z tylka nie spadalo. Mialam nawet przeblysk kupic, ale stwierdzilam ze na te ostatnie 1,5 miesiaca sie nie oplaca. Kupilam tylko dwie welenkowe sukienki z h&m ktore noszę teraz jako normalne. W zasadzie nie wiem czemu byly w dziale ciażowym, bo nie mają jakiegoś specjalnego panela czy naddanego materialu na brzuszek.

Gość gość
W 8-9 tyg musiałam wymienić spodnie na legginsy ciazowe, bo nie dopinalam juz guzików. Na cały okres ciąży kupiłam tylko legginsy, jeansy ciazowe i jedna bluzkę typowo ciazowa. Na szczęście w swojej szafie miałam duzo bluzek oversize, więc dałam rade. Teraz będąc w 39 tyg nie mieszcze sie w nic oprócz legginsow i tej wlasnie bluzki, więc to połączenie jest moim wyjściowym.

Gość gość
Nie nosiłam wcale ani w pierwszej ani drugiej ciąży. W pierwszej ciąży 3 trymestr wypadał na lato, więc po prostu chodziłam w sukienkach głównie ale też w tunikach, legginsach. Teraz jestem w drugiej ciąży, 9 miesiąc, noszę jeansy te co do tej pory, nic mnie nie uwiera, legginsy, luźne bluzki.

Gość gość
Jakos nie wyobrażam sobie tego. Kiedy normalnie w tali mam 64 cm a w ciąży można nawet miec i ponad 100 cm to nie realne aby zapiąć sie w zwykle spodnie sprzed ciąży. Nie kazda kobieta nosie biodrówki tym bardziej, że juz dawno temu wyszly z mody i wszystkie spodnie sa raczej z wyższym stanem. Ja spodnie ciążowe zaczęłam nosić w 14-15 tygodniu. Ciąża przypadła mi na jesień, zimę i wczesna wiosnę. Średnio wierze, że kobiety w 9 mies spokojnie mieszczą się w swoje wąskie dopasowane rurki.

Gość gość
Nie chwalić ale ktoś nigdy pomyśleć że się wywyzszam ze jestem chuda. Niestety brzuch mam jak baniak wielki ale tylko brzuch . Przez wymioty przytyłam dwa kilo

Gość gość
No ja właśnie noszę biodrówki, są elastyczne i normalnie w nich chodzę mimo 9 miesiąca.

Gość gość
Kupilam z 2-3 pary ciazowych spodni, ale nie z jeansu, bo gin kazal mi sie nie opinac ciasno (rwa kulszowa). 9 miesiac byl latem, nosilam sukienki, po domu leginsy i dluzsza koszulke. Jakies krotkie spodenki tez nosilam, nie pamietam juz skad je mialam. Brzuch w 9 miesiacu mialam ogromny a nogi chude, na patologii ciazy dziewczyny mowily, ze wygladam, jakbym polknela pilke lekarska.

Gość PieknaMama_pl
Z mojego doświadczenia kobiety czasami planują już zakup odzieży ciążowej w 2-3 miesiącu ale to za wcześnie, do 4 miesiąca praktycznie chodzi się w tych samych ubraniach co normalnie a dopiero 4-5 miesiąc można sobie coś fajnego wybrać. Najczęściej jest to sukienka (sezon letni 1-2 sztuki) + spodnie (leginsy) + bielizna do karmienia a w sezonie zimowym płaszcz lub kurtka ciążowa. Poza tym teraz są bardzo popularne ubrania które znakomicie się nadają do noszenia również po ciąży i rewelacyjnie się w nich kobiety czują :-)